Gott Nytt (Golf) År!

image497

"The Rock Is Dead"

Intressant artikel, i alla fall den första delen som handlar om bollar finns att läsa HÄR. Särskilt det som handlar om Top-Flites boll D2. En boll som under 2007 blivit mycket omskriven i USA. Man skulle kunna jämföra med den uppmärksamhet som Wilsons boll Dx2 Soft fick i Sverige under våren. Båda är lågkompressionsbollar och båda går långt, dessutom ger båda tillräckligt med spinn för många amatörer.

Något annat som bidrog till att D2-bollen blev en "snackis" är att den har "dimples-in-dimples", dvs en liten dimple i varje stor dimple. Den artikeln jag länkat till handlar om är hur denna konstruktion bidrar till att bollen går ruskigt långt, i alla fall ibland. Artikeln talar också om vi troligen kommer att få se detta dimplesmönster i Callaways dyrare bollar framöver.

image498

Men vill man spela med en Top Flite-boll? Visst är frågan knasig, men ska jag vara riktigt ärlig så är jag fortfarande lite färgad av att Top Flite-bollarna tidigare varit så hårda. "Stenkule"-ryktet lär nog ta ett tag att komma ifrån. I USA är man dock på god väg där man talar om Top Flite D2 som "D2 TRID", där TRID står för The Rock Is Dead.

Vinterhål

image496

Eskilstuna GK, hål 18, i vinterskrud. Bilden tagen i november.

Rensardags

Julledigt brukar för mig innebära utrensning av sådant som tar plats. Inget undantag i år. Här är delar av resultatet:

Släng:
Jag rensar bland mina golftidningar då och då, även då det inte är jul. Tur är väl det, annars skulle hemmet översvämmas av dem. Särskilt på våren då alla skriver om ny utrustning. Under de senaste månaderna har jag dock varit ganska "duktig" och avstått från att köpa så många. Gjorde istället en räd i gamla tidskriftssamlare märkta med "Spara". Hittade några tidningar som jag med viss möda bestämde mig för att jag kan klara mig utan.
image490


Spara:
Jag kunde absolut inte slänga dessa. Innehåller en artikelserie om hårdrockens historia. Hur skulle jag kunna slänga bort den läsningen? Det är ju historiska dokument!
image491

Spara:
Dessa gick ju bara inte heller att slänga. En gammal GolfStore-katalog och tre amerikanska köpguider.
Hur skulle jag kunna klara mig utan dem i hyllan?
image492

Spara:
Inte heller kunde jag klara av att slänga dessa tre gamla Dormy-kataloger.
image493

Spara:
Självklart hamnade även denna i sparahögen. Tarzan från 1972.
image494


Besöksrekord

Igår var det besöksrekord här på bloggen. Jag kan inte påminna mig att bloggen haft 250 unika besökare på en och samma dag tidigare. Kul! Tack för det.

Annika Sörenstam i bikini

Vad jag kan minnas har jag aldrig visat (eller själv tagit) någon bild på Annika Sörenstam i bikini. Däremot visar det analysverktyg jag använder att bloggen haft besökare som googlat på "Annika Sörenstam +bikini".

Eftersom besöket här på bloggen inte resulterade i någon bild så vill jag med en länk hjälpa till. Jag vill ju gärna ha nöjda och glada besökare.

Här kan den intresserade se Annika i bikini, eller om det är baddräkt:

Sports Illustrated

Hybridtest

Mellandagar och ledig. Så skönt. Igår var det besök i golfhallen som gällde. Idag vände vi bilen åt ett annat väderstreck och styrde mot Dormy. Inte direkt för att göra några inköp utan mer för att göra sådant som aldrig (sällan i alla fall) hinns med i vardagen.

Besöket (eller besöken för jag hann med två besök under de timmar vi var i Barkarby) resulterade inte i något enda inköp. Det sög i köptarmen, men jag gick därifrån utan ett enda öre spenderat. Starkt, eller hur?

Provslog några olika klubbor. Framför allt slog jag följande hybrider:

image498

Nike: Stor överraskning. Kändes mycket förlåtande och kraftfull i träffen. Slog först med ett skaft i A-flex utan att veta om det. Kändes riktigt bra. Bytte sedan till ett R-flex och tyckte inte skillnaden var särskilt stor.

Ping: Skön klubba, men inte samma drag i den som Sumon.

TaylorMade Burner: Den må ha fått guldmedalj i Golf Digest, men på mig imponerade den inte.

Ny header

Ni som besökt bloggen tidigare noterar säkert att jag skaffat mig en ny "header", som det heter på blggspråk. Sidhuvud eller rubrikbild kan det kanske heta på vanlig svenska.

Jag nappade igår på en förfrågan från Chris som erbjöd sig att skapa en en ny header. Vi (hon) slet mycket ihärdigt igår kväll och idag på morgonen för att få till det. Idag lyckades bitarna falla på plats. Så ny har jag en ny header. Vi får se om jag känner mig bekväm med denna. Om inte vet jag nu hur man gör (tror jag) för att ändra. Lite meckigt är det. Särskilt om man kör Mac som jag och inte har programmet Paint.

Vad tycker ni som ofta besöker bloggen, ska jag behålla denna nya header?

Och tack för ditt tålamod Chris. Stor guldstjärna till dig.

Easy fitting

Ganska kul idé faktiskt. Golf Digest har en "Hot Player Profile Quiz" på sin hemsida. Genom några enkla frågor med glimten i ögat får man förslag på klubbval med utgångspunkt i årets Hot List.

Här är mitt resultat eller resultat om man så vill:

Hot List Player Profile Quiz

Driver: TaylorMade Burner Draw, Ping G10 Draw, Callaway FT-5 (Draw), Bob Burns No Bananas, Nicklaus Dual Point Drawback.
Fairway Woods: Adams Insight A3 OS, Callaway Big Bertha.
Hybrids: Adams A3 OS, Nike SQ Sumo2.
Irons: Adams A3 OS, Cobra S9, Callaway Big Bertha.
Wedge: Cleveland CG 14.
Putter: Ping Karsten Series Craz-E, TaylorMade Tourismo, Odyssey Black Series-I No. 7.

Golf Digest Hot List 2008

Klicka på länkarna nedan och ladda hem heta listan från Golf Digest i pdf.

Hot List, del 1

Hot List, del 2

Best of the best

Här är kategorivinnarna i Golf Digest Hot List:

Driver: Ping G10
Fairwaywood: Ping G10
Hybrid: Taylor Made Burner
Game Improvement. Irons: Callaway X-20
Super Game Improvement Irons: Cleveland HiBore
Player's Irons: Taylor Made R7 TP
Wedge: Titleist Vokey Spin Milled
Putter - Blade: Titleist/Scotty Cameron Studio Style
Putter - Mallet: Nike IC 20-20
Balls - $40+: Titleist Pro V1/V1x
Balls - $21-$30: Callaway HX Hot Bite
Balls - <$21: Precept Distance IQ180

Årets heta lista

Nu har Golf Digest presenterat sin Hot List över årets klubbor. Intressant läsning även om resultaten känns ganska "ofarliga" eller väntade om man så vill. De stora märkena dominerar i alla kategorier. Många guldmedaljer delas ut. Svårt veta vad som skiljer de olika klubborna och bollarna från varandra egentligen. Vad betyder ett plus extra eller en röd fyrkant istället för en orange? Ingenting, egentligen. Listan är ju helt enkelt en subjektiv lista och det får man inte glömma. Rolig och intressant är det hur som helst. Inte minst för att det dyker upp en del nyheter som jag aldrig ens hört talas om, t ex

Odyssey Sabertooth:


image486


Klicka på bilden nedan för att ta del av hela listan:

image487

Bollbad

image485

En del badar i pengar, andra i golfbollar.

Tillbaka i hallen

Egentligen kändes det inte så länge sedan jag var där senast. Men det har gått en hel säsong. Idag var det i alla fall dags för ett besök i golfhallen för att olja upp svingen inför kommande resa.

Det kändes bra. Hyfsad bollträff och bra tempo, men samma svingfel som vanligt visade de filmer jag tog. Svårt att lära gamla hundar att sitta. Det är bara att acceptera och fortsätta träna.

image484

God Jul

image483

Vacker putter?

Finns det någon som tycker att detta är en snygg putter? Vill man titta ner på denna för att sänka segerputten i klubbtävlingen? Blir man glad eller ledsen när man ser den här? Många frågor. I min bag lär den inte hamna. Och det beror inte bara på att den är tänkt för kvinnliga golfare.

image482
iBella Tiara Putter, Hireko Golf

Hooked on Golf

Om det blir tid över i jul så kan den golfintresserade alltid botanisera på denna blogg. Här finns massor av läsning, så pass mycket att man undrar "har han inget vanligt jobb"?

Hooked on Golf

För dom vågade

Coolt och modernt värre. Tattoo Golf är för de tuffa och vågade golfarna som gillar dödskallar och andra mönster som man sällan eller aldrig ser på golbanan. Eller utanför för den delen också.

Tattoo Golf erbjuder en hel kollektion med kläder och accessoarer. Golf, tröjor, t-shirts, headcovers....och stringtrosor. Det senare kan man ju undra lite över. Jag hittar inga kalsonger i kollektionen. Det kan såklart bero på att man lyssnat till den norska miljöorganisationen Framtiden i våra händer som i veckan hävdade att alla kvinnor borde använda stringtrosor eftersom de är miljövänligare än andra trosor då det går åt mindre bomull att tillverka dem. Ett otroligt insiktsfullt förslag. För att inte säga vågat.

image481
Nikki DiSanto från Golfchannels GolfBreak är en av dem som klär sig i Tattoo Golfs kläder

Lurad?

Så märkligt! GolfBallTest.org har tittat närmare på Titleist NXT Tour '07 i jämförelse med tidigare version av NXT Tour.  Dom konstaterar att bollarna invändigt ser väldigt lika ut, men att det skiljer i både kompressionen och skalets hårdhet.

Om jag skulle ha gissat hur förhållandet var mellan de båda så skulle jag tveklöst sagt att NXT Tour '07 var den mjukare av de båda. Men ack nej. Så är det inte visade det sig:

NXT Tour '07
Skalets hårdhet: 82
Kompression: 93

NXT Tour "den gamla"
Skalets hårdhet: 80
Kompression: 84

Så konstigt! Känner mig nästan lite lurad. Lurad av GolfBallTest.org som kan ha gjort fel i sin test eller lurad av Titleist som mixat med gummiblandningen som gör att hårt känns mjukt, eller kanske lurad av mig själv som upplevt något som kanske inte är med den objektiva sanningen överensstämmande.

Kan det vara så att det är någon form av placeboeffekt som drabbat mig? Titleist kommer med en ny boll som jag tror ska vara bättre och mjukare än den gamla. Eftersom jag upplever den som bättre upplever jag den också som mjukare. Kanske, kanske är det så.

Spelar testresultaten från GolfTest.org någon roll då kan man undra? Blev NXT Tour '07 en sämre boll för mig efter att jag tagit del av dessa resultat? Nej, självklart inte. Resultaten spelar ingen som helst roll. Det är den subjektiva upplevelsen av bollen som har betydelse.

Läs om Bridgestones bollar

Är man intresserad av golfbollar kan denna intervju Brandon Sowell och Sunsuke Tayama, båda marketing managers för Bridgestone.

Intervju

Bolltips för damer

Det kan man få på den här sidan:

http://www.golfforwomen.com

Och det ska sägas, det är inte bara damer som kan spela på dessa bollar. De passar lika bra för herrar med "lite lägre" svinghastighet. Vad nu det är. Det är liksom ingen som vill tala om. Min tolkning är att låg svinghastighet är under 80 mph, medel 80-95 mph och över 95 har man hög. Ungefär.

Högt och lågt

Man lär sig något nytt varje dag. Många dimples på en boll ger låg bollbana. Få dimples ger hög. Sagt av en representant från Nike som jag lyssnade till i veckan. Då är det säkert så också, men det är nog inte hela sanningen. En golfboll är nog mer komplicerad än så, tror jag.

När jag letade efter exempel var det för det första svårt att hitta exempel eftersom inte alla tillverkare skriver ut antal dimples. För det andra tyckte jag skillnaderna var små mellan låg och hög, men undantaget Srixon Distance. Det intressanta var att alla Srixons bollar beskrivs ha en hög bollbana. Även Distance.

Nåväl, något ligger det väl i detta i alla fall. Någon "där ute" kanske vet mer och kan bidra?

Några exempel:

Nike Karma; 312 dimples
Srixon AD 333; 333 dimples
Srixon Z-URC; 330 dimples

TaylorMade Tour Prefered Red; 360 dimples
Nike One Platinum; 378 dimples
Nike One Black; 336 dimples
Srixon Distance; 432 dimples


Hot Bite, en av flera heta nyheter från Callaway

Nu presenterar Callaway Golf 2008 års nyheter på sin hemsida. Mycket intressant där, tycker jag.
Inte minst denna boll:

image480

"HX Hot Bite Golf Ball
- This technologically advanced golf ball features a softer, high-resiliency core and ionomer boundary layer that combine to offer exceptional feel. The softer, thinner proprietary cover gives the ball soft feel and generates extra stopping power for phenomenal short-game control to go along with drag-reducing HEX Aerodynamics for a highly efficient and long, stable ball flight."

Bridgestone är bäst

Mer rykten om kommande Hot list från Golf Digest.
Bridgestone
sägs toppa med fyra bollar som får guldmedalj. Titleist och Callaway får "bara" tre vardera. Återstår att se om ryktet stämmer. 27 december, som sagt.

Callaway Golf hetast

Golf Digest gör inför varje säsong en "Hot list" över den hetaste och bästa (?) golfutrustningen. Listan blir varje år en "snackis" och en plats högt upp på listan i en kategori används självklart i marknadsföringen av de lyckligt lottade.

Listan finns att läsa i februarinumret av Golf Digest som kommer att vara tillgängligt på nätet den 27 december.

Ryktet säger att Callaway Golf dominerar i många kategorier i år med sin varumärken Callaway, Odyssey och Top Flite.

Snygg headcover

image479

Frozen, vintergolf

Frusen fairway.

image478

Som om det inte vore nog att göra

Köplusten har slagit till. Som om Tomten inte skulle ha nog att göra redan. Jag har i alla fall beställt en ny pitchingwedge idag. En Ping i5. Den wedge jag har idag är en G2-wedge som jag införskaffade efter det att jag köpt övriga G2-järn. Innan jag skaffade den spelade jag med Progen-wedgar PW-LW.

G2-wedgen är lite blaffig med lite för bred sula för att erbjuda känsla runt greenerna, tycker jag. Frågade därför Tomten om det var okej att beställa en ny wedge och det var det. Sambon reagerade dock, såg undrande ut och sa: "Men är det inte jul snart." Och det är ju precis så. Det är jul snart. Och i samband med jul kan man beställa saker hos Tomten eller gå ut och shoppa alla möjliga grejer. Det är liksom helt okej, om man vill och kan. Men man behöver inte. Vem man sedan ger sakerna till, det står det ju inget i julreglerna om, eller?

Jag har i alla fall beställt en wedge till mig själv. Kommer inom tre veckor. Tack Tomten.

image477

Ratt eller motor?

Ofta tycker jag man hör om skaftets stora betydelse för hur en klubba beter sig. Lika ofta nämns skaftet som klubbans motor. Jag har också hört "förstå-sig-påare" tala om att förhållandet mellan klubbhuvud och skaft i en driver är 80-20. Skaftet har då 80 procents påverkan på hur en driver fungerar för en spelare och klubbhuvudet 20 procent.

Rätt eller fel, jag vet inte. Kanske har synen på skaftens betydelse förändrats över tiden vartefter tekniken i klubbhuvudena utvecklats. Eller så beror det helt enkelt på vem man lyssnar.

Igår hörde jag i alla fall något jag aldrig hört tidigare. En av cheferna på ett av de större företagen som tillverkar golfklubbor talade om skaftet som klubbans ratt, snarare än motor. Det är klart att han talade i egen sak, men samtidigt kan han väl inte gå ut och säga så om det är "åt pepparn galet", eller?

"Vad roligt för dig."

Så sa min kära sambo när jag berättade för henne att jag beställt en ny driver. Rart, eller hur?

Nu jobbas det i tomteverkstaden

Det ska bli en sådan här:

image476

Den kommer inte till jul, men den är i alla fall beställd och beräknas nå mig om tre veckor, dvs i god tid innan det bär av till Portugal. Känns himla kul. Stort med ny driver! Tack Tomten!

Det betyder att min Ping G5 driver nu är till salu. Bra pris utlovas.

Skaften blir längre

Idag hos klubbmakaren kom vi att prata om längden på driverskaft. Standardläng på ett driverskaft är 45 tum. Ping G10-drivern som jag testade har ett något längre skaft, nämligen 45,75 tum. Och här kan man se en trend. Det är inte bara Ping som sätter i skaft som är längre än standard i sin drivers. Även Callaway FT-i har ett skaft som är 45,75 tum. Wilsons nya driver Spine har ett ännu längre skaft. Så långt som 46,5 tum. En och en halv tum längre än standard. Det motsvarar 3,81 centimeter. Och det är mycket.

Ser man till proffsen är det få som spelar med skaft som är längre än standard och många klubbmakare rekommendera snarare kortare skaft än längre. Ett långt skaft ger möjligtvis något högre svinghastighet, men gör det samtidigt svårare att få rena träffar.

Varför gör då de stora klubbtillverkarna på detta sätt? Jo, för att helt enkelt göra att klubborna går längre. Inte mätt i genomsnitt utan mätt efter längsta drive. För det är ju så vi medelgolfare mäter våra drives. Vi mäter maxlängd när vi talar om hur långt vi slår och sällan eller aldrig medellängd.

Hur ska man välja då, kan man undra. Just den frågan fick en representant från skafttillverkaren UST i en podsändning från Edwin Watts, som jag lyssnade på under resan hem från jobbet idag. Svaret han gav var att man ska välja det mjukaste, längsta och lättaste skaftet man kan kontrollera.

Det var väl ett bra svar, eller inte alls egentligen. För vad är det han säger?

Jo, han säger precis som alla andra i golfbranschen idag som rekommenderar att klubbor och bollar ska anpassas till spelaren. Det är bara i samband med en ?customfitting? man kan klara ut vad det där med ?kan kontrollera? betyder. Om man är en medelgolfare som värderar enstaka långa drives högre än hyfsat långa hela tiden så väljer man nog skaft som är längre än standard. Annars är det bättre att välja åt andra hållet, dvs kortare än standard. Det är också vad min klubbmakare rekommenderade mig.

Ny driver på väg?

Kanske, kanske kommer tomten med en ny driver. Jag har idag i alla fall besökt klubbmakaren och testat nya Ping G10-drivern. Gjorde en direkt jämförelse med den Ping G5-driver som jag varit så nöjd med under den gångna säsongen. Förutom att min bollträff var bättre med G10 så kändes den klubban betydligt enklare att träffa "mitt i köttet" med. Att jag dessutom fick ut nästan tio meter extra i längd är ju ingen tokig kombination.

Just nu undersöks möjligheterna att få hem en driver med det skaft jag vill ha. Förhoppningsvis är det möjligt och förhoppningsvis blir det före vecka 5 då det bär av till Portugal.

Nya bollar från TaylorMade 2008

Ytterligare pressmeddelande om nya bollar. Och så läser jag detta. jag som inte ska leta efter någon ny boll att spela med 2008. Och vad händer? Jo, i mina äron låter de nya Burner-bollarna klart intressanta. Eller vad sägs om detta:

"The 75-compression count makes Burner TP arguably the softest Tour ball available in the market."


December 6, 2007 (from Press Release) - The TaylorMade-adidas Golf company has introduced six new golf ball models engineered to promote longer distance and better performance for a broad spectrum of player types. For the first time, four ball models will carry the TaylorMade® name and all will feature a new proprietary aerodynamic technology called Low Drag Performance, which promotes improved distance on the most common types of off-center driver hits.?We?re proud to offer golfers this great selection of new balls,? said Mike Ferris, vice president of TaylorMade?s golf ball division. ?We?ve worked hard to prove that TaylorMade is a golf ball company as well as a golf club company. The superior performance of these products is proof of that. Our Tour Staff professionals raved about the performance of these balls during testing. We?re confident that recreational golfers will be just as impressed.??We analyzed more than 80,000 swings and found that there are a significant amount of off-center hits for players of every handicap level. With Low Drag Performance, we?ve designed a technology that keeps the ball in the air longer by maintaining lift and reducing the drag, or resistance against the ball in flight,? said Dean Snell, senior director of research and development for TaylorMade and Maxfli. ?Through our research we were able to create performance benefits for players who have driver spin rates from 1,000 to 3,000 rpm, compared to previously when we fit balls to match 2,500 to 3,000 rpm. So we?ve created a ball that works for a wider range of players.? TaylorMade® balls are played by more than 120 tour pros around the world including Sergio Garcia, Justin Rose, Retief Goosen, Sean O?Hair, Fred Funk, Darren Clarke, Hale Irwin and Natalie Gulbis*. Now TaylorMade is introducing three new tour category balls: the new Tour Preferred Red, Tour Preferred Black and Burner® TP. Each has been tested by tour professionals and will be played on tour.

TaylorMade TP RedTaylorMade TP Black

TaylorMade?s new Tour Preferred Red is a four-piece ball designed for higher spin players who want the ultimate in tour performance. Its four components include 1) NdV4 core, consisting of an advanced neodymium compound that delivers faster ball speed to promote more distance; 2) Distance Mantle, consisting of a copolymer compound that boosts COR and initial velocity to further enhance speed and distance; 3) Feel Mantle, consisting of an elastomeric compound that allows this ball to deliver 15% softer feel than the original TP Red, while also enhancing spin control; and 4) Cast Thermoset Urethane Cover, which is the tour standard for predictable spin and supreme shear-resistance.

Tour Preferred Red?s 360-dimple pattern promotes a mid-to-low flight, and also incorporates TaylorMade?s proprietary Low Drag Performance (LDP) aerodynamics to promote improved distance on the most common driver mis-hits, which occur on the upper portion of the clubface. LDP was developed to help golfers achieve longer average driving distance.

Additionally, Tour Preferred Red is engineered to promote especially high speed and distance off the driver; to deliver controllable full-shot and greenside spin; and to be exceptionally resistant to the effects of head winds and crosswinds.

The new TaylorMade Tour Preferred Red balls will be available nationwide at TaylorMade?s retail partners starting on January 1, 2008 with an expected retail price of $39.99.

TaylorMade?s new Tour Preferred Black is a three-piece ball designed for lower spin players who want soft feel, fast ball speed, increased distance and tour-caliber spin. Its three components include 1) NdV4 core, consisting of an advanced neodymium compound that delivers faster ball speed to promote more distance; 2) Distance Mantle, consisting of a copolymer compound that boosts COR and initial velocity to further enhance speed and distance; and 3) Cast Thermoset Urethane Cover, which is the tour standard for predictable spin and supreme shear-resistance.

Tour Preferred Black?s 360-dimple pattern promotes a mid-to-high flight, and also incorporates TaylorMade?s proprietary Low Drag Performance (LDP) aerodynamics to promote improved distance on the most common driver mis-hits, which occur on the upper portion of the clubface. LDP was developed to help golfers achieve longer average driving distance.

Additionally, Tour Preferred Black is engineered to promote especially high speed and distance off the driver; to deliver higher full-shot and greenside spin; and to be exceptionally resistant to the effects of head winds and crosswinds.

The new TaylorMade Tour Preferred Black balls will be available nationwide at TaylorMade?s retail partners starting on January 1, 2008 with an expected retail price of $39.99.

For Players Who Love to Bomb It: Burner® TP and Burner®
There?s a certain segment of golfers who love to swing big, hard and fast. Who take special joy in going after the ball. For them, TaylorMade created the Burner TP and Burner golf balls.

TaylorMade TP BurnerTaylorMade Burner

The Burner® TP ball employs advanced three-piece construction to combine outstanding distance, tour-caliber bite and soft feel. Vital to Burner TP?s performance is its HPF 1000 SpeedMantle® which teams with the high-energy / low compression core to limit spin off the driver, and which also teams with the IothaneTM cover to increase spin off the short irons ? providing the most spin on approach shots of any TaylorMade ball. Iothane is itself a small miracle, being soft and durable while also promoting excellent spin. The 75-compression count makes Burner TP arguably the softest Tour ball available in the market.

Burner TP also employs a 342-dimple version of TaylorMade?s new Low Drag Performance (LDP) pattern to promote improved distance on the most common driver mis-hits, which occur on the upper portion of the clubface. LDP was developed to help golfers achieve longer average driving distance.

The new Burner TP balls will be available nationwide at TaylorMade?s retail partners starting on January 1, 2008 with an expected retail price of $24.99.

The new Burner® ball is engineered to deliver all of the performance qualities that the Burner name is known for, namely fast speed, tremendous distance and terrific feel. Inside is the V-Core, a large, power-packed sphere that promotes ultra-fast ball velocity, even though the ball itself measures a super-soft 60 on the compression meter. Outside is an Iothane cover that?s feels so soft at impact you?ll think it?s balata, yet it?s also incredibly durable and shear-resistant.

Additionally, the Burner incorporates TaylorMade?s proprietary Low Drag Performance (LDP) aerodynamics to promote improved distance on the most common driver mis-hits, which occur on the upper portion of the clubface. LDP was developed to help golfers achieve longer average driving distance.

?We like to say that our new Burner ball is designed to deliver distance for players who want more of it, who never had it, who had it but lost it, and for those who love to swing big and launch it deep,? said Ferris. ?We believe that its soft fast core, combined with the positive effects of LDP technology, will really help add to the distance of a golfer?s average drive. Yet not only is it incredibly long off every club, it also feels incredibly soft on pitches, chips and putts. It?s a distance ball that boasts the incredible feel of a balata-covered ball.?

The new Burner ball will be available nationwide at TaylorMade?s retail partners starting on January 1, 2008 with an expected retail price of $19.99.

Noodle+

Noodle+ has been fortified. It?s engineered to be longer by 10 yards and softer by 29% compared to the previous Noodle. Its two-piece construction includes the new Impact Propulsion Core, which stores energy with greater efficiency and releases it with greater energy. That equals higher ball speed and softer feel. Part of the reason the core is so soft is due to the Iothane cover, which feels and sound amazingly soft, yet its muscular construction gives it first-rate durability and shear-resistance.

The new Noodle+ will be available nationwide at TaylorMade?s retail partners starting on January 1, 2008 with an expected retail price of $15.99.

The newest Noodle is the Noodle+ Lady, a two-piece ball created specifically to appeal to women and to perform better for women. On the inside is the soft and fast Live-Action Core that?s engineered to compress easily at moderate swing speeds and to spring off the clubface high and fast to promote increased distance. Outside is the Iothane 56 cover that also contributes to this ball?s soft feel, while likewise delivering the durability and shear-resistance that today?s golfers insist on. Plus, highlights embedded in the cover material create a subtle yet diamond-like sparkle and shine.

?The new Noodle+ promotes dynamic distance off every club, yet feels incredibly soft. It combines the yardage of a distance ball with the super-soft feel of a balata-covered ball, an achievement that we?re extremely proud of,? said Snell. ?Noodle+ Lady?s lively two-piece construction and high-lift dimple design promote longer distance compared to other ?women?s balls.? All in all it delivers a significantly better and more satisfying ball-striking experience for women golfers.?

The new Noodle+ Lady will be available nationwide at TaylorMade?s retail partners starting on January 1, 2008 with an expected retail price of $15.99.

TaylorMade Logo


Callaway- och Top Flite-bollar 2008

Ett några dagar gammalt pressmeddelande, men kan vara intressant ändå.


November 29, 2007 (from Press Release) - Callaway Golf Company (NYSE:ELY) today announced its 2008 product lineup. With more than 30 new offerings from the Callaway, Odyssey and Top-Flite brands, the lineup represents the most extensive new product initiative in the Company?s history.

The 2008 Callaway golf ball lineup includes:

Tour i and ix Golf Balls - The new Tour i Golf Ball is the most technologically advanced tour ball ever developed - incorporating perimeter weighting to increase the ball?s MOI.  Innovative 4-piece inertia technology utilizes a tungsten-infused outer core to shift weight away from the center of the ball, reducing driver spin for maximum distance and straighter shots, and a softer inner core for unparalleled tour feel. The softer urethane cover generates more short-game  spin for precision control and aggressive shot-making and refined HEX Aerodynamics further increase distance by reducing drag. The Tour ix shares the same technology with a slightly firmer construction for more explosive distance. ($44.99 per dozen)

HX Hot Bite? Golf Ball - This technologically advanced golf ball features a softer, high-resiliency core and ionomer boundary layer that combine for exceptional feel. The softer, thinner proprietary cover gives the ball soft feel and generates extra stopping power for phenomenal short-game control to go along with drag-reducing HEX aerodynamics for a highly efficient and long, stable ball flight. ($29.99 per dozen)

NEW HX Pearl® Golf Ball - The new 3-piece HX Pearl Golf Ball is longer and softer than the original version. The softer rubber core boosts distance for golfers with moderate swing speeds and HEX Aerodynamics reduces drag for long, efficient ball flight. With a thin ionomer cover that features a pearlized finish for a rich, unique look, it?s the perfect ball to complement a woman?s game. ($24.99 per dozen)  

The 2008 Top-Flite golf ball lineup includes:

Top-Flite Gamer? Golf Balls - Top-Flite takes the benefits of its proprietary Dimple in Dimple? aerodynamics and puts it on a 3-piece performance golf ball that?s long, soft and generates more short-game spin for total tee-to-green control.  The thin soft ionomer cover over a firm boundary layer and a highly resilient rubber core gives golfers a ball that performs like no other in the Top-Flite lineup. ($19.99 per dozen)

Top-Flite Freak? Golf Balls - The Freak is the longest Top-Flite golf ball available. Period. Its unique aerodynamic surface maintains spin longer throughout its flight, allowing the ball to hold its line and maintain lift longer. Perfect for scramble tournaments, reaching par 5s in two and out-driving your foursome. ($15.99 per dozen)

Top-Flite XL 5000? Golf Balls - Three new XL 5000 models replace one of the most successful Top-Flite balls ever, the XL 3000. The new version provides all the XL distance you expect from a Top-Flite ball with enhanced softness and feel. The XL 5000 Super Long has a firmer cover for maximum distance, the Super Soft has a thin cover and lower compression core that provide better feel with more short-game spin for total control around the greens, and the Super Straight uses a special Slickote® coating to help reduce hooks and slices. ($12.99 per 15-pack)

All prices are Retail Introductory Price. New products will become available at all authorized Callaway Golf retailers and at www.Shop.Callawaygolf.com beginning this month and through the first quarter of 2008.

Titleist Logo


Tro det eller ej

Det var faktiskt väldigt länge sedan jag köpte en golftidning. Bortsett från de som "automatiskt" dimper ner i min brevlåda såklart. Det här numret vill jag dock inte missa. Låter som ett riktigt utrustningsnummer. Kanske inte framåtblickande, men intressant ändå. Dom gör maffiga omslag dom där kreatörerna på Todays Golfer.

image474

Nytt från Cleveland

Längre, rakare och på alla sätt bättre. Ungefär så kommer det säkert att låta när Cleveland Golf inom kort lanserar sin nya driver XLS. Den driver som ska ersätta HiBore XL, som kom inför säsongen 2007.

Några bilder på XLS där man ser exakt hur klubban (eller klubborna, för det kommer fairwaywoods  och hybrider också) finns ännu inte vad jag har kunnat hitta, men de lär dyka upp. Vilken dag som helst. Kanske HÄR eller HÄR eller HÄR.

Tills dess får vi nöja oss med denna och några spionbilder HÄR. Och sedan bara föreställa vilka underverk XLS kan åstadkomma i universum.

image473

She is back!

Annika vann idag igen efter ett år med problem och utan några segrar. Det fanns säkert de som tvivlade på om hon skulle klara av att ta sig tillbaka till toppen igen. Nu står hon där igen. På toppen.

Grattis Annika!

"Tack Nike!"

"Tack Nike, jag gillar nya bollen."

Något i den stilen tänker eller säger sägert Tiger efter sin öppning i Target World Challenge.

image472

Tiger byter boll

Pressmeddelande från Nike

Tiger Woods puts New Nike ONE Ball with Power Transfer Technology in Play at Target World Challenge

-Nike Golf's Power Transfer Technology Improves Distance in Metal Woods, Long Irons and Off-Center Hits-

BEAVERTON, Ore. (December 13, 2007) - Nike Golf is introducing new innovative technology called the Power Transfer Layer Technology to its successful ONE Ball series. Nike's Power Transfer Layer Technology promotes increased distance in metal woods, long irons and off-center hits.

Tiger Woods, the number one player in the world, will put the new Nike Golf technology to test this week at the Target World Challenge by playing with the Nike ONE Platinum ball.

"With the new power transfer layer, you do hit the ball a little further. It compresses better," said Tiger Woods. "The thing that I like about it is that you do hit the ball further but you don't give up the workability of the golf ball. You can still curve it. You can still change trajectories just as easy as before. The only difference is that now you're hitting it further, which is the beauty of it. You can still have the control you had before but with more distance."

The new Nike Power Transfer Layer technology, with its thick advanced polymer located inside the mantle layer, increases ball speed and generates power and energy to ensure enhanced distance for a wider range of clubs in the bag. Both the Nike ONE Platinum and Nike ONE Black feature the Power Transfer Technology.

"We set out to create a golf ball that benefits the golfer at their fullest potential. In other words, a golf ball that promotes distance with more clubs in the bag - not just the driver," said Rock Ishii, Nike Golf's Product Development Director for Balls. "The Power Transfer Layer allows the natural power of a golfer's swing to directly transfer at the moment of impact, improving ball speed and increasing distance. The better the transfer, the more power is generated."

The Nike ONE Platinum has been reengineered for longer distance, enhanced control and workability. Its progressive density core provides a superior feel and longer distance. An optimized inner cover enhances mid-iron control and workability. The Nike ONE Platinum has a newly designed 378 dimple pattern with redesigned aerodynamics for added carry and longer distance. Combined with the new Power Transfer Technology and the multi-component construction and softened urethane cover, Nike ONE Platinum redefines total performance.

The Nike ONE Black has been reengineered to maximize distance, improve accuracy and greenside response. Its progressive density core offers enhanced feel and reduced spin for longer, more accurate distance off the tee. For exceptional flight consistency and responsiveness with all clubs, the Nike ONE Black has a seamless urethane cover. The Nike ONE Black has a high coverage of 336 dimple pattern that optimizes aerodynamics and reduces drag for a more penetrating flight.

Emblematic of the Power Transfer Layer Technology that is red inside the mantle layer, is the red ring that Nike Golf Athletes will be wearing on the side of their hats.

The Nike ONE Platinum and Nike ONE Black will be available in stores on February 1, 2008 for a suggested retail price of $56.00.
image469
image470

Hjälpa tomten

Golf och bloggande är ju inte allt som rör sig i mitt huvud, även om man lätt kan tro det när man läser den här bloggen kan jag tro. Jag har ju faktiskt ett arbete också. Just nu rusar det på i en väldig fartom dagarna. Mycket som ska fixas inför jul. Just i dessa stunder när det är som mest kan man behöva rensa huvudet även på arbetstid. Idag har jag gjort det. Mellan alla möten och telefonsamtal passade jag på att koppla av med att hjälpa tomten på traven.

Först mailade jag "min" golfbutik och frågade om lagerstatus för Pings Tour-W wedge. Jag suktar ju lite efter en ny pitchingwedge istället för den jag har idag i G2-setet. Tour-W är ett alternativ, ett annat är den pitchingwedge som ingår i i5- eller i10-seten. Det blev några mail, men nu vet jag läget. Leveranstid 2-3 veckor, för inga alternativ fanns i lager. Gäller bara att bestämma sig.

Sedan mailade jag "min" klubbmakare och undersökte möjligheterna att göra en "fitting" för en G10-driver. Blir nog en "fitting" i januari. Vart den leder får vi se.

Effektiv julklappsplanering i tio minuter. Så skön avkoppling i en annars stressig vardag.

Varför?

Idag träffade jag en golfande kamrat som jag inte träffat på länge. Självklart fanns det ett uppdämt "prata-golf-behov". Jag berättade att jag skrivit en lång önskelista till tomten här på bloggen. Berättade också lite kort vad som stod i den. Han ställde då den där frågan, ni vet. Den som dyker upp lite då och då och som jag helst inte vill ha:

"Varför?"

Vaddå "varför"? Vad jobbigt det blev. Min första tanke var: Måste det finnas ett svar på den frågan? Vill jag svara på frågan var nästa tanke. Varför-frågan snurrade sedan runt i huvudet ett tag innan den landade i det självklara svaret:

Därför!

Därför att drömmen om ny utrustning, drömmen om bättre slag och lägre scorer är en del av hela golfupplevelsen. Och varför bara uppleva golfens tjusning på golfbanan?

Han köpte inte riktigt det svaret. Han fortsatte fråga:

"Varför behöver du en ny putter, vad är det för fel på den du har?"


Nu blev det betydligt enklare att svara eftersom puttningen inte bara handlar om teknik och utrustning utan även om det som rör sig i huvudet.

"Putters kan man ha hur många som helst. Det är bra att ha och byta med om man skulle känna behov av att bryta negativa mönster".

Efter detta ifrågasättande av mina drömmande önskningar till tomten kröp det så småning om fram. Kamraten hade minsann köpt en ny spoon. Det var ju inte så att han saknade en spoon i bagen, så vad sa jag?

"Varför?"

Golf är härligt, både på och utanför banan.

Julklappstips

Detta är en en "måste-ha-julklapp" för alla golfare. Ett par zonterapistrumpor. Dessa snygga (söta) strumpor gör gott på två sätt. Genom att massera och trycka på de olika punkterna stimuleras olika delar av kroppen, och det måste ju vara bra för en golfare. Genom att trycka och massera aktiveras även fingrarna och därmed tränas styrkan i fingrarna. Det måste också vara bra för en golfare. Om man dessutom har en livskamrat som inte golfar och som under delar av året får alltför lite uppmärksamhet, ja då är dessa verkligen ett måste.

image468

Finns på Stockhome för 149 kr.

Önskelista

Kära Tomten,
Snart är det dags för en av årets höjdpunkter. Jag förstår att du har bråda dagar, men hoppas att jag varit tillräckligt snäll för att du ska välja att ta svängen förbi min skorsten under din årliga resa. Här kommer en lista till din hjälp. Självklart vet jag att man inte kan få allt man önskar, men önska fritt det får man göra.

Ping G10, driver
Undrar om jag ska ha 10,5 grader eller 12 på G10. Jag har 12 grader på min G5 idag. Som oftast funkar den bra och med min svinghastighet kanske just 12 grader är bäst. Ändå kan jag inte släppa tanken på 10,5. Borde det inte vara så Tomten, att jag kan få ut mer rull med ett lägre loft?

Ping G10, fairwaywood
Idag har jag i bagen två Callaway X fairwaywoods, en med 15 grader och en med 19. Under säsongen hade jag tidvis lite problem med 19 gradarn. Berodde väl egentligen inte på klubban utan på min sving, men i alla fall. Efter att ha provat Pings nya G10 fairwaywoods kände jag direkt att dessa skulle passa i min bag. Frågan är då vilket gradtal jag behöver. Vad tycker Tomten? Jag är lite sugen på en 17 graders trä 4. Jag har haft en Nike trä 4 tidigare och jag har haft en Wilson trä 5 med 18 grader. Båda kändes osäkra från fairway. Därför fastnade jag för den 19 graders trä 5 som jag har idag. Jag tror nog att jag skulle ha mest nytta av en trä 5 med 18,5 grader. Den skulle säkert passa bäst för min sving och bäst i förhållande till övriga klubbor. Lite kortare än drivern och lite längre än min hybrid, om jag ska ha någon. För det är nästa fråga.

Sonartec Md, hybrid
Idag spelar jag med en 22 graders Ping G5 hybrid som funkar hyfsat bra. Bytte skaft i den förra året och fick egentligen en ny klubba. Jag kan ändå inte glömma det drag jag kände att jag fick när jag testare Sonartec Md i våras. Kanske är det så Tomten, att jag borde ha en sådan i min bag för att täcka upp mellan järnklubborna och fairwaywoodsen. 21 grader tror jag skulle vara bra. Om jag inte ska ta och prova en G10-hybrid innan jag bestämmer mig. Vad tycker du?

Järn
Nu kommer vi till det svåra Tomten. Jag spelar idag med Ping G2 och är självklart sugen på att byta in mina järnklubbor som jag nu haft ett antal år. Frågan är bara varför. Man ska ju inte byta för bytandets skull (eller?). Jag är nöjd med de klubbor jag har idag sånär som på järn 5 och min pitchingwedge. Jag slår min järn 6:a nästan llika långt som min järn 5:a. Därför är jag sugen på att byta ut järn 5:an mot en mer förlåtande klubba, gärna med grafitskaft. Dessutom har jag idag en järn 4 i bagen som jag visserligen gillar, men den är en udda fågel bland övriga klubbor. Det är en Callaway X-16 med stålskaft. Vad tror Tomten om att ersätta nuvarande järn 4 och 5 med järn 4 och 5 i Ping G10 eller Rapture eller varför inte G5? Båda med grafitskaft i så fall.

Wedgar
Jag nämnde pitchingwedgen ovan. Den känns lite blaffig vilket gör att det inte är mycket till känsla i den. Jag vill byta ut den mot en i10 eller kanske ännu hellre en i5. Eller varför inte en Tour -W-wedge i 47 grader? De senare är för övrigt riktigt snygga. De övriga wedgar jag har, Ping Tour-wedgar i 52 och 58 grader, ser jag ingen anledning att byta även om lockelsen finns där efter att ha testat Tour-W.

Putter
Jag tror det är dags nu. En ny putter ska nog hitta ner i min bag. Tomten, om du måste välja från listan välj en ny putter. En Ping Ug-Le. Ingen skönhet att titta på, men väl att putta med.

Bollar
Några nya bollar behöver du inte droppa ner genom skorstenen. Jag fixade och trixade mycket med olika bollar säsongen som gick så jag har ett lager att ta av. De bollar jag fastnade för (om du ändå vill göra något litet paket) var till slut nya Titleist NXT Tour för sommarbruk när greenerna är hårda. I övrigt är Srixon Trispeed en riktigt bra och skön boll som blir den bollen som får följa med till Portugal i januari.

Bag
En bag kan vara svår att tränga genom skorstensröret, men det är helt okej att ställa den utanför dörren. Jag önskar mig en Ping Pioneer vagnbag. Det är väl inget större fel på min Ogio-bag, men en svart Pioneer skulle sitta fint ändå. Dessutom har den en del finesser som jag saknar på min Ogio. Som ett kylfack t ex.

Tomten, jag ska försöka vara snällare än snäll dagarna fram till jul och hoppas du hittar mig och min skorsten så småning om. Sikta på nya vattentornet i byn så är det lätt att hitta.

Sköt om dig.

Hälsar
Golfer

Ordning på torpet

Hörde igår om kille som helt nyligen.var i Sydafrika på semester.  Något golfspel var inte inplanerat i förväg, men när han fick chansen att ändå bege sig ut på banan tvekade han inte. Längre än till klubbhuset kom han dock inte. Han hade röda strumpor på sig och det gick inte för sig. Det blev till att köpa nya, knälånga, strumpor om han ville trampa på den välklippta banan.

Någon ordning på torpet måste det vara. Röda strumpor på golfbanan, det går ju inte för sig, det förstår ju var och en. Hur skulle det se ut om manliga spelare fick ge sig ut på banan med fötterna i röda strumpor. Skulle säkert leda till totalt förfall, eller vad tror ni?

Amanda rockar!

Undrar om hon inte golfar också. Marie är duktig och har en fantastisk röst som får huden att knottra sig. Men Amanda. Skrovlig röst som inte alltid är ren, men vilken utstrålning och vilket självförtroende! Hon är häftig! Hon rockar verkligen!

Jag har ingen aning om Amanda golfar eller inte. Om jag ska gissa så tillhör hon inte skaran golfare. Hon brinner för musiken och ägnar troligen sin lediga tid till att spela musik och sjunga. Men tänk er själva. Tänk Amandas inställning på golfbanan. Inga hinder. Inget är omöjligt. Tänja gränser. Och sedan bara köra. 100 procent, men ändå så avslappnat. Med den inställningen blir allt enkelt. Ungefär som för femåringen som svischar ner för slalombacken helt orädd. Det handlar så mycket om glädje.

Precis så ska det vara när man kliver ut på golbanan. Avspänt och fullt av glädje och en gnutta rock 'n roll!

Många golfare skulle bli bättre golfare om de kunde släppa tankarna på att prestera och istället fokusera på att "bara" ha kul. Och det är väl egentligen det allt handlar om. Ha kul. Och lita på sig själv.

Och för er som inte har en aning om vilka damerna Amanda och Marie är kan jag berätta att de just denna kväll är Sveriges hetaste sångerskor.

Grattis Strängnäs!

Igår var det årsmöte i Strängnäs GK. Inget vanligt årsmöte utan ett årsmöte som hade att ta ställning till om klubben skulle gå från medlemslån till spelrätter. Ett mycket välbesökt årsmöte såklart.

Men det var också ett viktigt årsmöte ur en annan synvinkel. Man valde nämligen en ny ordförande. Grattis Strängnäs GK, ni har gjort en bra val! Jag är säker på att klubben nu går in i en ny fas i sin 40-åriga historia. Kanske är det dags att fundera över ett medlemsskap i Strängnäs GK. Det finns ju inget som hindrar att man är med i två klubbar, eller hur?

Följ klubbens utveckling på Strängnäs GK:s hemsida och på ordförandens blogg.

Världens bästa driver

Todays Golfer har under ett antal veckor testat några av drivernyheterna 2008. Nu är vinnaren utsedd. Slutomgången stod mellan mellan Mizuno MP600, Callaway Hyper X och Ping G10.

Se slutomgången genom att klicka på bilden nedan.


 image467


And the winner is....Ping G10.

Se alla testerna på Todays Golfers hemsidan.

Lilla julafton

Idag var det dags igen att känna lycka i magen. Nya Edwin Watts-katalogen låg i brevlådan när jag kom hem. Tänk att man i vintermörkret kan bli så glad över en utrustningskatalog full av nyheter. I alla fall brukar jag bli det. Ni som hängt med ett tag vet att jag skrivit om dessa stunder då de nya katalogerna kommer. Då jag sätter mig tillsammans med sambon, häller upp ett glas vin och bläddrar och njuter. Eller vad jag nu skrev i ett tidigare inlägg.

I alla fall, idag kom Edwin Watts julkatalog. Visst var den fullsmockad med nyheter, men samtidigt kändes ingenting nytt. Inga överraskningar i alla fall. Kan ju bero på att jag sedan bloggen kom till försöker hålla god koll på de flesta nyheter som dyker upp och som jag finner intressanta.

Jag får väl bläddra lite mer i den snygga katalogen. Kanske hittar jag något spännande guldkorn i alla fall.

Om jag trots allt ska nämna något nytt som jag inte skrivit om eller ens uppmärksammat tidigare så var det damversionen av TaylorMades CGB Max r7.

image466

Mizuno Black Beauty

Mizunos nya putterserie av Bettinardi är inte lite snygg må jag säga. Nu är inte jag såld på Mizuno så jag tvivlar på att någon av dessa skönheter hamnar i min bag. Men titta på, de duger de allt till.

"We wanted to create a really soft buttery feel, without resorting to the use of an insert which would reduce consistency. The very latest milling engineering allowed us to take 70 procent of the impact material away and the results are incredible. Our Tour Players couldn't believe that we managed this without an insert", säger Bob Bettinardi.

Klicka på bilden och läs mer.

image465

Golfbil?

Tänk, en bil helt klädd med golfbollar. För det är väl golfbollar?

image464

Audi A3 Sportsback är även utan golfbollar en häftig bil. Om det går att få in en golfbag i bagageutrymmet vet jag däremot inte. För att ta reda på det får man göra som jag gjorde för ett antal år sedan när jag köpte ny bil. Jag tog med mig min driver till bilhallarna och testade i bagageutrymmet på de bilar jag var intresserad av. Valet den gången föll på Volvo S40. I den kunde jag få in bagen på tvären utan att ta drivern ur bagen. Idag kör jag dock V70. I den är det inga problem att få plats med någonting.

Och för den som vill se den inklädda Audin på bilden ovan får bege sig till Audis showroom vid Norrmalmstorg.

Ytterligare intryck av 2008 års nyheter

Under mitt besök på Dormy i fredags hann jag, utöver det jag redan redovisat, titta närmare på följande nyheter:

Nike Sumo järn och Nike Slingshot 4D: Mitt intryck när jag sett dem på bild har varit mycket bra, men det försvann när jag greppade och adresserade dem. Stora och blaffiga och med, för mig, alldeles för tunna grepp. Varför har Nike så tunna grepp på sin klubbor?

Cleveland CG14 wedges:
Snygga, snygga, precis som jag skrivit tidigare. I handen kändes de riktigt bra. Jag slogs av att sulan inte var så bred som jag hade förväntat med. Slog några slag med den. Första intrycket är att träffen inte kändes så mjuk som jag trodde den skulle göra.

Ping Tour-W wedge: Snygg! Tydlig "vill ha"-känsla när jag adresserade denna wedge. Jämförde bladets utformning med Tour-wedgen, som jag har i min bag. Jag kunde inte se någon större skillnad. Känslan i träffen med Tour-W var mjuk och behaglig. Slog några slag med denna och några med Cleveland CG14. Ping Tour-W var mjukare i träffen.

Ping i10: Den har jag sett tidigare. Nu slog jag några slag med pitchingwedgen. Funderar på att byta ut wedgen i mitt Ping G2-set (om inte hela ska bytas ut...). I10-wedgen kändes mycket skön. Jämfört med ovanstående wedgar så upplevde jag denna som ännu mjukare, men det är ju andra sidan en helt annan typ av design och klubba.

Ping G10: Även denna har jag sett tidigare. Slog några slag med en järnfyra med grafitskaft. Funderar nämligen på at komplettera mitt set med en järnfyra. Den jag har idag är en gammal Callaway X-16 med stålskaft. Är kanske dags att byta den mot en järnfyra med grafitskaft. Kanske en Ping G10 eller en Ping Rapture. Fördelen med Ping är ju att man kan köpa deras järn styckvis. Om jag nu inte ska byta hela setet. Vi får se. Känslan då? Jo, bra. Skön klubba. Kanske lite för lätt skaft, eller så var det bara ovanan. Känns mycket förlåtande. Jämförde med en annan klubba som fångat mitt öga sedan en tid, nämligen Wilson Di7 som presenterades 2007. G10 kändes mer förlåtande, men balansen mellan skaft och huvud var bättre i Di7:an. Kanske var det därför som Di7 kändes mer kraftfull i träffen.700 timmar golf

Spelade timmar ska tilläggas. Det är vad kamraten UTE lyckats med denna säsong.

150 rundor fördelade såhär:

93 nationella
57 internationella
32 matcher
30 singel- och partävlingar
88 sällskapsrundor varav ett antal niohålsrundor (46 utomlands och 42 på hemmaplan)

Häftigt säsongsfacit må jag säga. Och snart startar en ny säsong. UTE International går ju redan vecka 5 och dit är det inte långt.

Läs mer om UTE, hans golfspel och annat på http://ute.blogg.se.

712 olästa inlägg

Det är vad jag har i min RSS-läsare under kategorin golf just nu. Den frekvente besökaren på den här bloggen har säkert noterat att det varit mycket jobb för min del på sista tiden. Jag har varken hunnit blogga särskilt mycket eller följa med i vad andra skrivit om golf på nätet. 712 olästa låter mycket. Blir en kämpig dag i morgon.

Snygga järn för damer

Under besöket på Dormy hittade jag också dessa skönheter. Jag brukar inte gilla att rosa är lika med dam inom golfen, men dessa klubbor gillade jag. Snygga är dom. Cleveland CG Pink. Hittade dem inte på Clevelands hemsida och inte heller på Dormys webbshop, men i butiken fanns de bevisligen.

image463


Cobra L4V adresserad

Ännu ett intryck från Dormy. Ett gäng av Cobras nya driver L4V stod där i en bag. 3.995 kr. Dock ingen driver som föll mig på läppen. Plockade ur en driver och adresserade. Fy bubblan, säger jag bara. Wookpanna brukar man ju säga om stora drivers och denna ger verkligen wookpannedrivers ett ansikte. Den kändes STOR. För stor faktiskt. Och för mig räckte det med att titta på detta stora monster för att jag skulle få ont i öronen. Jag testade ju årets Cobra-nyheten Speed. Kändes stor den också, men inte lika stor som L4V.

Trots detta första intryck av L4V tror jag säkert den kommer att bli en vinnare 2008.

image462

RSS 2.0