Internet är fantastiskt

Fick en kommentar från en polsk golfbloggare. Kollade hans blogg och det visade sig att den genom en knapptryckning går att läsa på svenska. Kul. Kolla själv HÄR.

Bästa bagarna

I alla fall enligt Golf Digest. HÄR är deras Hot List över bagar.


US Open

Följer US Open. Viasat Golf på teven. Läser Tobias Bergmans tävlingsblogg på golf.se. Och följer flera intressanta twittrare, t ex:
http://twitter.com/PGATOUR
http://twitter.com/Ianjamespoulter
http://twitter.com/danjenkinsgd

En kall januaridag

Jag läser nyhetsbrevet som dök upp ikväll från Patrik Jonsson, Patriks Golfstore, på Eskilstuna GK:

...och så Anna Nordqvist. Vi har tränat i ur och skur de senaste åren. Mest minns jag nog vårat pass i kuren på Eskilstuna GK en kall januaridag, då vi testade nya tekniken utomhus och vi fick ropa fore till några längdskidåkare som kom i spåren...
Hon lämnade amatörkarriären som nummer 1 i världen. Ikväll håller jag tummarna hårt för att hon ska vara bäst i världen.


Ja, det känns stort bara det att hon är med i toppen. I skrivande stund leder hon med fyra slag. Kramar tummarna och hoppas hon håller hela vägen.

Tillfälligt vatten

Jag trotsade regnet. Elva hål blev det. De första sex på Kallfors 18-hålare och se sista fem på 9-hålaren. Det var inte helt behagligt så några 18 hål blev det inte. Det regnade mycket. Med tillfälligt vatten mest överallt blir golfandet inte så kul som det är annars. Dessutom fick jag efter två timmars golfande tillfälligt vatten även innanför regnkläderna. Det är vare sig kul eller behagligt. Lite besviken är jag allt på Cross regnkläder. Nog borde de tåla mer regn. Två timmar är ju bara en halv runda.


Caddien slängde in handduken

Idag kl 1334 har jag bokat in mig för en runda på hemmabanan Kallfors. Det ser dock ut att bli en runda utan caddie. Ihållande, lokalt rikligt regn, så säger väderleksrapporten. Och det lyssnade caddien på. Den där handduken hon slängde in kan jag kanske behöva på banan om det ska fortsätta regna som det gör nu.


Drömresan 2

I augusti förra året var jag i Skottland och spelade golf. En fantastisk upplevelse med spel på bl a S:t Andrews Old Course och Kingsbarns Golf Links. Hela resan kan följas på min mobilblogg HÄR.

Nu är en ny drömresa bokad.
Lite annan karaktär, men resmålet blir även denna gång Skottland. Jag ska dock inte spela själv utan ser fram emot att få se världens bästa spelare i aktion istället. Jag och min kära sambo ska se och uppleva både Scottish Open och British Open på plats. En dag på varje tävling. Det känns overkligt, men så är det. Biljetterna är betalda och resan bokad. Häftigt!


Out of control

Idag har jag spelat tävling. Det var kallt. Det var blåsigt. Och det gick riktigt, riktigt dåligt. Helt utan kontroll. Därmed är den rundan bortglömd.

Premiär för UTE National

Idag är det dags för den nationella upplagan av golftävlingen UTE International, som då såklart heter UTE National. Den internationella tävlingen har spelats sex år varav jag deltagit de senaste fem. Tävlingen har spelats på Azorerna två gånger, i Tunisien en gång och i Portugal tre gånger. Och nu är det alltså dags för premiär på svensk mark. I Strängnäs. Inbjudan har gått till de omkring 30 spelarna som haft förmånen att få vara med genom åren. Startfältet i UTE International har varje år bestått av 16 spelare och så blir det ungefär i de nationella upplagan också. Enligt uppgift från tävlingsledningen är vi 15 spelare till start.

Under de fem internationella upplagorna av tävlingen jag deltagit i har vädret varit minst sagt varierande. Förra året var det strålande sol och värme mest hela veckan, men annars tror jag att regn och kyla varit mest förekommande. Men jag kan ha fel. Man glömmer så lätt bort sådana oväsentligheter som vädret när man har roligt. Tur är väl det och tur att vi alla som ska spela idag är vana vid kyligt och vått golfväder. Utanför mitt fönster är det regntunga skyar, blöta gräsmattor och bara nio grader varmt. Och så lite vind. Låter ändå som rena sommaren jämfört med dessa två upplevelser:


UTE International 2005, Azorerna


UTE International 2006, Tunisien

Och det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder, eller hur? På med värmande lager på lager och så ut och svinga lugnt. Precis som det brukar vara inför dessa UTE tävlingar är det dags för mig att vinna. Jag har varit nära flera gånger, men inte nått riktight ända fram. Vi får se hur det blir idag. Formen var ju god i tisdags. Hoppas den håller i sig.

"Och han vann massor av pengar"

Ibland tycker jag det fokuseras för mycket på prischeckarna inom golfen. Visst är de galet stora, men pengarna får inte ta plats framför prestationen.

Jag läste idag att Stenson skänker 100.000 dollar till välgörande ändamål. Det gillar jag. Hoppas det uppmärksammas på fler ställen än bara på golf.se. Gärna på samma nyhetsplats där det annars står om de stora prischeckarna.

Sedan går det  alltid att ha åsikter om vad män och kvinnor med förmögenhet borde göra med sina pengar. Det går också att ha en uppfattning om hur mycket de borde skänka och till vilka eller för vad, men det tycker jag inte man ska ha. Istället ska Stenson (och andra) helt enkelt bara ha en eloge för den insats de gör i välgörande syfte.

Vidare i Stadiumgolfen

Det blev som väntat en hård match igår. Det är ju inte helt lätt att lämna 34 slag till motståndarlaget. UTE och jag lyckades i alla fall besegra våra motståndare, men det krävdes fyra särspelshål innan matchen var slut.

Min match var över på 15:e hålet. Jag måste säga att jag spelade riktigt bra. Bra drivar, bra puttning och chippning. Om jag räknar in de skänkta puttarna landade jag på 37 poäng. 19 poäng ut och 18 in. Och en birdie blev det, men då var matchen redan avgjord.

Även om jag var den som fick lämna mesta slag (24) till min motståndare så var det UTE som hade den tuffaste matchen. Inför sista hålet var det lika, men hans motspelare hade slag på sista hålet och lyckades vinna vilket innebar att det bara vara att gå vidare med foursome. Vi gjorde fyra raka par och sedan var matchen över. Kul. För oss.

Vädret, det vi trodde skulle bjuda på regn och blåst, blev riktigt bra. Uppehåll, nästan ingen vind och faktiskt lite sol också några minuter. Lika förvånande som att UTE slog bort fyra bollar under rundan.

Läs mer HÄR.

Nya glasögonTuffa, eller hur? Adidas On Par II Går att få med insats med slipade glas. Jag ska testa utan insats, men troligen blir det köp av insats också i närtid. Det kan ju vara kul att se lite längre än några meter.

Regn, blåst och massor av slag

I morgon är det dags för årets första tävling. UTE och jag ska spela första omgången i den s k Stadiumgolfen. Kollade precis vädret. 12 grader och regn. Spontant känns ju det inte helt kul, men å andra sidan är det kanske ett väder som talar till vår fördel. Både UTE och jag ju vana "regngolfare". Hur det är med motspelarna har jag ingen aning om.

Det jag däremot vet är att vi kommer att få lämna många slag till monståndarna, närmare bestämt 34. UTE får lämna 10 slag och jag 24. Hoppas på en rolig eftermiddag på banan.

RSS 2.0