Vem sköt Palme?

Det har varit lite dåligt med bloggandet de senaste dagarna. Golfsäsongen börjar ta slut, högsäsong på jobbet och annat som tar tid i livet helt enkelt. Något som uppslukat mig de senaste dagarna är frågan om vem det egentligen var det som sköt Olof Palme. Nej, det var inte Christer Pettersson. Säker kan jag ju inte vara, men om jag säga vad jag tror så inte tusan var det han inte. Visst finns det många som tror det och visst vore det enkelt och "problemfritt" om det var han. Men nej, det var inte han. Den som tvivlar på det bör läsa Lars Borgnäs bok "En iskall vind drog genom Sverige". Ingen objektivt skriven bok, men beskriver ändå de olika spåren efter mördaren på ett sakligt sätt med utdrag ur utredningen. Rekommenderas för den som är intresserad av vem det egentligen var som sköt och inte minst för den som fortfarande tror att det var Petterson som sköt.

image408

Oavsett om man är intresserad av palmemordets gåta eller inte kan Leif GW Perssons nya bok "Faller fritt som i en dröm" rekommenderas. Boken tar sin utgångspunkt i mordet på Olof Palme och de olika spår som fanns (finns) i den utredningen. Det är visserligen en roman, men nog går det att läsa mellan raderna vad Leif GW tror om palmemordet. En av huvudpersonerna i boken säger vid ett tillfälle:

"En ensam galning som av en ren slump springer på en helt obevakad statsminister, mitt i natten, mitt i staden, och dessutom råkar ha en revolver stor som en spädgris i fickan."

Låter det troligt? Knappast, eller vad tror du?

image409

I brist på gröna golfbanor, låt dig uppslukas av dessa böcker.

Snart är det slut

Imorgon stänger Kallfors 18-hålsbanan. Hörde också att Djursholm stänger i helgen. Nu finns ingen återvändo i min del av landet. Golfsäsongen är snart ingen golfsäsong längre.
Jag har i alla fall varit på gymmet tre gånger. Det måste vara någon form av rekord för att vara oktober. Lovar gott inför säsongen 2008, eller hur?

Hål 16 byggs om

Nu har ombyggnaden av hål 16 på Kallfors börjat. Bergknallen som de långtslående försökte gå över, och den vi andra gick runt, är nu bortsprängd. Hålet kommer att rätas ut och bli ett kort par 4 på 252 meter. Kort, men kanske inte så lätt ändå. Runt greenen kommer att byggas ett antal pottbunkrat som gör att de som tror sig kunna nå green kommer att tänka både en och två gånger innan de tar fram drivern eller spoon från tee.

image407

image406

Och just nu spelas hålet som en par 3 på 110 meter. Så länge banan är öppen.

Banan på väg in i vintervila

Kallfors i höstskrud.

image403

Inspelsvinkel på hål 8.


image404

Sidovattenhinder på hål 11.

image405

Green på hål 11.

Årets sista?

Ja, kanske blev det årets sista 18-hålare idag. I så fall en helt okej runda. Med tanke på att jag haft ryggskott i en vecka är jag glad att träffade bollen så rent som jag oftast gjorde. Tack för trevligt sällskap C! Några bilder kommer att läggas ut, men inte idag.

Nu bär det snart av mot Globen och RUSH. Och förhoppningsvis kommer det bilder därifrån också, men de kommer i så fall att ligga på en annan blogg, för detta är ju en golfblogg. Det har visserligen konstaterats i tidigare inlägg (oemotsagt) att golf och rock hör ihop, men rena rock-inlägg får nog i alla fall tillsvidare höra hemma på annat håll.

Els bollar på drift

Sådant hemlighetsmakeri och sedan är det bara noga planerad marknadsföring. Ganska kul faktiskt. Eller hur?

Läs Tommy Jeppssons blogginlägg.

Callaways bollar 2008

Detta sägs vara Callaways "line up" inför 2008:

"HX-IX / HX-I 4 Piece premium golf ball around $45.00 dozen
HX Tour / HX Tour 56 3 Piece from what I am told they still will be available/produced $39.99 Dozen
HX Hot / HX-Hot Bite $25.00 Dozen
Big Bertha $20.00 Dozen
Warbird $17.00 Dozen"


...allt enligt någon som säger sig veta på www.golfwrx.com.

Den som inte noterat det tidigare så kommer alltså en ny HX Hot-boll som ska spinna mer än den nuvarande nämligen HX Hot Bite.

Callaway iX, den nya revolutionerande bollen

Så har det då släpps lite information om den nya superduperbollen från Callway. Vad fick vi då veta? Ingenting.
I alla fall inget som man inte kunde räkna ut i förväg, dvs att den ska vara bättre än alla andra bollar på marknaden.

Hur ser den ut då? Nej, inte heller det fick vi veta.

Det vi däremot fick veta är att prototypen är förpackad i en vit hemlig låda.

Vill du läsa mer, klicka HÄR.

Read more here.

image402

Hybridtest

Fyra hybrider testas av Golf.Com. Här.

image401

And the winner is... Nickent, som jag inte ens tror finns i Sverige. Skulle jag välja någon av dessa fyra skulle valet falla på G10. Ospelad i alla fall.

Vad väljer du?

Superduperbollen presenteras på onsdag

Nu har man ändrat sig. Bollen från Callaway som ska slå marknaden med häpnad var tänkt att visas upp idag, men nu är det nya bud. Vi får hålla ut till onsdag. Den som väntar på något gott...

Tidiga julklappsdrömmar

image400

Klicka på bilden och börja planera julen.

Drömkatalog för golfande damer

Snygg katalog med allt en golfande dam kan önska sig i utrustningsväg.

Klicka på bilden för att bläddra i katalogen.

image399

Heja Calle

Cool kille, eller hur? Må han nu bara hålla sista rundan också.


Cleveland CG14

För en tid sedan skrev jag om att nya wedgar var på gång från Cleveland. Nu har dom nått hyllorna i USA. På Edwin Watts närmare bestämt.

Snygga klubbor.

Klicka på bilderna för att läsa mer.

image396

image398

Edwin Watts podcast

Och detta har jag missat. Återstår att lyssna.

image395

Callaway chockar golfvärlden

I alla fall låter det så när man läser Todays Golfers om den nya boll som Callaway ska berätta om på måndag. Undrar vad dom nu hittat på. Det finns ju regler för golfbollar precis som för klubbor. Vad kan då vara så nytt och banbrytande att man talar om att ...

"Callaway are planning to turn the golf ball market on its head with the possible launch of a secret new ball..."

På måndag vet vi. Läs mer här.
(Edit: texten på Todays Golfer är ändrad den 22 okt. Nu står det att bollen ska presenteras "på onsdag" och inte "på måndag" som det stod från början.)

Tankevurpa i häcken

Gräva. Spetta. Lyfta. Det har jag gjort idag. Vi har planterat en ny häck grannen och jag. Det gick förvånansvärt lätt och bra. Till en början i alla fall. Efter grävandet skulle vi spätta upp botten på gropen. Grannen spettade halva innan jag tog över och spettade andra halvan. Det kändes bra och tanken slog mig att det måste vara bra för svingmusklerna att spetta. Hela kroppen arbetade, precis som den ska göra när man slår de där långa drivarna (som jag drömmer om).

Efter att ha spettat skulle jag bara raka ner lite jord i gropen. Det var då det hände. "CRACK"...sa det i ryggen. Attan vad ont det gjorde! Precis när allt kändes så bra i kroppen så säger den ifrån. Typiskt.

Jag har efter många månaders frånvaro varit på gymmet två gånger den här veckan. Precis som man ska göra när man börjar träna har jag tagit det lugnt. Lätta vikter. Försiktigt. Försiktigt. Men idag. I samband med häckplanterandet. Hur gjorde jag då? Jodå, öste på som om hela kroppen var van vid kroppsarbete. Och vad hände? Jo, "CRACK" och så kanske det var slut på golfandet den här säsongen. Klantigt.

h10, ännu en ny järnklubba från Ping?

Nu ryktas det om att Ping kommer att släppa ytterligare en ny järnmodell i år.

Nyligen släpptes G10 och i10. G10 ersätter G5 medan i10 tränger sig in mellan S58 och i5-modellen, som för övrigt antas få leva kvar i ytterligare ett år.

Ser man till hur lätta eller svåra klubborna är att hantera skulle man kunna rangordna dem såhär:
  • Rapture
  • G10 (och G5 som fortfarande säljs)
  • i5
  • i10
  • s58
Glappet mellan den mycket förlåtande modellen G10 (och för all del även G5) och i5 är ganska stort. Det har bidragit att det den senaste tiden spekulerats på www.golfwrx.com om inte Ping under det närmaste året kommer att uppdatera i5-modellen samt lägga in en järnmodell mellan G10 och i5.

Idag dök det upp två kommentarer som talar om att en ny modell är på väg redan till jul. Modellen sägs fylla glappet mellan just G10 och i5. Modellen omnämns som h10.

Intressant, tycker jag. Återstår att se om det ligger något i ryktet.

En milstolpe i bloggens historia

Tack all ni läsare av den här bloggen. Nu har antalet kommentarer till mina inlägg passerat 1.000.

Chipper to the people

Fyrkantiga drivers, trekantiga drivers, rosa bollar, gröna bollar. Mycket hittas det på. En del saker fyller säkert väl sitt syfte. Andra känns mer tveksamma. Vilken kategori chippers faller in i kan ju diskuteras. Jag har svårt att tänka mig att stoppa en i min bag, men jag tycker ju om att chippa med såväl wedgar som järn. Den som däremot tycker att chippar är jobbiga och svåra, dom borde absolut titta närmare på denna nya chipper från Odyssey.

image394

Läs mer här.

Mer TaylorMade r7 CBG Max-bilder

Det kommer fairwaywoods också:

image392


Fler bilder på drivern:
image393


Läs mer här.

TaylorMade nya driver r7 CGB Max

Snart släpper TaylorMade information om sin nya driver r7 CGB Max.

Lite förhandsinformation här och här.

Snygg...

image390


Ful...
image391

Fysisk höstsöndag

Trots (eller tack vare?) gymbesöket tidigare idag blev det en sväng till golfbanan.
"Ska du verkligen åka"
, frågade sambon, "det regnar ju" fortsatte hon.
"Ja just därför ska jag åka"
, svarade jag. "Då blir jag ju ensam och kan springa på i mitt eget tempo".

Iväg det bar. Ensam var jag inte, men inte var det många själar på banan inte. Gick upp i rygg på en annan ensamgolfare på hål 11 och klev sedan klev jag som planerat av efter 13 hål. Jag skulle hem och skala potatis. Städning ska också hinnas med ikväll. "FS", fysisk söndag med andra ord.

image385

Snart färdigtvättat för säsongen.


image386

Vattenhinder.


image387

Boll i hinder. Inte min.

image388

Här ligger två av mina. I vattnet från tee och i vattnet efter att ha droppat. Så kan det gå.


image389

Här slog jag en bra drive. Duffade andraslaget och hade 160 meter till green. Hade en öppning
mellan ett träd och en en sten. Och det gick bra. Greenträff.

Nu har vi börjat

Första gymbesöket skedde i dag. Sambon och jag ska träna ihop. Tur är väl det. Jag tycker det är så trist att gymma. Har alltid tyckt. Det roliga ligger i att träna ihop. Sedan finns det såklart att andra delar i träningen som jag mår bra av. Kroppen känns bättre, man mår bättre, det är trots allt skönt att ta i när man tränar. Det är dessutom skönt efteråt. Men faktum kvarstår, jag har aldrig tyckt det varit lika kul att gymma som att träna golf, spela golf, cykla mountainbike över stock och sten (slutat med det dock) eller att springa (minns träningen med glädje) eller t o m gå stavgång. Jag är helt enkelt ingen gymmänniska. Men nu ska vi ju träna ihop, sambon och jag, det gör att jag trots allt ser fram emot en vinter med många gymbesök.

Så här ser gymet ut dit vi nu börjat gå. Inget hårt besökstryck. Tvärt om. Idag var vi själva mest hela tiden.

image384

"Pufformarna är värst"

I april 1983 var jag i Orlando. Det var ett av de stopp jag och en kamrat gjorde i samband med en 30-dagars flygluff runt i USA. Det blev 22 flygningar under 25 dagar för att sedan de sista dagarna bo hos en släkting utanför New York.

Varken kamraten eller jag spelade golf på den tiden. Vi var därför helt ointresserade av alla fina golfbanor som fanns i Orlando. Även om vi hade varit intresserade är jag inte säker på att vi vågat lämna hotellområdet. Taxichauffören som körde oss från flygplatsen skrämde nämligen upp oss unga pojkar från Sverige när han berättade om att ormar och krokodiler.

Han själv hade efter sin flytt ill Orlando från Minneapolis slutat fiska av rädsla för krokodiler.

"Man vet aldrig om det är en stock eller krokodil man kliver på när man är ute och fiskar".

Lät ju inte helt kul. Han lugnade oss i alla fall när det gällde skallerormarna.

"Dom är inte så farliga, dom hoppar ju bara 2/3 av sin längd"
.

Men sedan fortsatte han:

"
Värre är det med pufformarna, dom måste ni akta er för, dom tuggar sig in i köttet och sprutar ut sitt nervgift. Blir man biten måste man snabbt slita bort ormen"
.

Jo, tjena. Vi vågade knappt lämna hotellet och poolen under det dygn vi var i Orlando.

Nästa gång jag är i Florida vill jag trotds djuren ut på golfbanan.

Klicka på bilden för en tur bland några av Orlandos banor.

image383

Betyg 3 av 5

Tackar! Helt okej för att vara en blogg i en standardmall tycker jag.

image382

Vad är då detta? Läs mer här och här.

Ett fyrkantigt år

jag undrar om inte 2008 blir året då fyrkantiga verkligen får fäste på den svenska golfmarknaden. Ta t ex Nike Sumo 5900, ett klart intressant alternativ när om man ska välja ny driver inför nästa säsong. Klicka på bilden nedan för att se och höra de första slagen med Sumo 5900.

image380

image381

Fega inte ur!

Under hösten och vintern är det många som beger sig till varmare land för att golfa. Hur det blir för min del återstår att se, jag brukar ju åka utomlands för att golfa en gång om året. Hoppas att det blir en resa i januari/februari med samma gäng som åkte i år. Planeringen ligger i startgroparna.

Om man nu ska ut och resa kan det hända att man snubblar över sådant som man egentligen inte vill veta finns. Jag tänker på olika former av sexturism. Att barn far illa mår i alla fall jag väldigt illa av. Om det dessutom handlar om sexuellt utnyttjande blir det om möjligt ännu värre. Det kan vara lätt att blunda eller låtsas som man inte ser. Fega ur helt enkelt. ECPAT har precis startat en kampanj för att hindra den barnsexturism som trots allt finns. 300 svenska resebyråer har anslutit sig till kampanjen.

Ska du ut och resa i vinter, tänk på alla barn som far illa och fega inte ur!

image379

image377


Läs mer om kampanjen här och här.

Bloggtips

Inte mycket bloggande den här veckan inte. Det börjar bli segt nu. Regnet piskar mot fönstret och mörkret lägger sig som en våt filt över kvällarna. Något större sug efter att ge sig ut och golfa finns inte hos mig just nu. Idag pratade jag med en av mina mest entusiastiska golfande kamrater. Jag hörde att även han börjar se slutet på säsongen. Det är snart bara att inse att mitt golfande troligen mår bäst av att snart gå i ide. Jag har ju köpt gymkort och borde väl ta mig dit och började den där uppbyggnadsträningen som jag nämnt tidigare.

Med minskat golfsug så minskar också bloggsuget, eller snarare skrivsuget. Just nu är det som sagt lite segt här på bloggen. När det inte finns nya saker att läsa här kan jag rekommendera några andra bloggar för läsning:

Magnus Uggla skriver om sitt liv som rebellisk rockstjärna, förälder och make
http://www.magnusuggla.nu/

Kvinna skriver om sin man som stalkar Magnus Uggla, galet och kul...eller kanske tragiskt
http://bloggkvinnan.blogg.se/

Tokrolig blogg om allt möjligt galet
http://tyskungen.blogspot.com/

God mat i massor
http://metrobloggen.se/godmat
http://godmat.webblogg.se/

Inspiration för den som nu ska börja uppbyggnadsträningen inför "fairway 2008"

http://blogg.skanemedia.se/ceciliaisberg


Vad tycker Ni om de nämnda bloggarna?

Spela Strängnäs

Här finns ett blogginlägg för den som är intresserad av att gå en höstrunda på Strängnäs GK.

Boll med ZERO kompression från Wilson

När jag började spela golf för tio år sedan fanns det bollar med en kompression på 100 och på 90. Sedan dök det upp s k lågkompressionsbollar som hade en kompression kring 85. Därefter har bollarna blivit allt mjukare. Såväl tourbollar som bollar för alla medelgolfare. En nyhet inför säsongen 2007 var Wilsons nya boll med så låg kompression som 50. Nu tar Wilson ytterligare ett steg genom att lansera en boll utan kompression - Zip ZERO.

Ska man tro Wilsons beskrivning av bollen är denna boll helt unik och kombinerar alla de egenskaper som i alla fall jag önskar att en boll ska ha; längd, spinn och känsla. Den är säkert hållbar också eftersom skalet är gjort av ionomer. Inte nog med det, det är en tredelsboll också.

?The Zip delivers the longer distances that the consumer has come to expect, and then blows the competition away with shot-stopping spin and a feel that is simply remarkable?, säger Tom Gruger chef för golfbollar på Wilson Golf i ett pressmeddelande.

image376

Mer om Zero finns att läsa HÄR och HÄR.

Grattis Leonard

Tufft Jesper, men du har visat att du kan bli en vinnare igen.

Nya Callaway X Fairwaywoods

image375

Parneviks glödheta putter

image374

Dead-on-putter

Följ Jespers väg mot seger via nätet

Klicka på bilden.

image373

50 rundor

Den här veckan ska jag börja uppbyggnadsträningen inför nästa säsong. Förra helgen köpte sambon och jag gymkort och den här veckan ska vi börja träna. Det betyder att golfsäsongen med helset nu är över. Någon eller några rundor till med halvset kan det nog bli. Vore kul att kunna avsluta säsongen med 50 spelade rundor i statistiken. Har så här långt spelat 48.

Reserven lyckades inte leverera

Idag var jag inkallad som reserv i en matchspelsserie som har pågått hela säsongen. Matcherna idag utgjorde finalspelet. Jag fick Janne som spelkamrat. En trygg spelare som jag aldrig sett missa en enda slag, förrän idag. Vi fick det kämpigt Janne och jag. Ulf och Kjell, som vi spelade bästboll mot, kunde vi helt enkelt inte rå på. Framför allt Ulf var vass idag. Långa drivar och säkra järnslag gjorde att det hade krävts ett antal birdies från Jannes och min sida för att vinna hål. Vi gjorde dock inte en enda birdie och fick se oss besegrade med 3/2. Grattis till Ulf och Kjell.

Trots deras vinst av matchen mot Janne och mig blev det förlust för det lag som Ulf och Kjell spelade för. Så kan det vara. Golf är ett tufft spel.

Mitt eget spel idag funkade hyfsat bra. Framför allt satt drivarna bra. Ett skogsbesök, men övriga drivar låg på eller precis intill fairway. Jag hade dock lite svårt med längderna med järnen. Det var bara sex grader när vi slog ut och då flyger ju inte bollarna som vanligt. Trodde jag i alla fall. På första hålet tog jag för mycket klubba och på andra vågade jag inte gå på bollen och slog därför för kort.

image371

image372

Bilder från Strängnäs GK.

Cobras nya

Nu finns detaljerad information om nya Cobra L4V på www.cobragolf.com.

image369

image370

Snygga, eller hur? Färg och form. Design lär  bli 2008 års konkurrensmedel på den tuffa drivermarknanden.

Svensktoppen!

När hände detta senast? har det hänt över huvud taget? bara att hoppas det håller i sig. Vore så kul om inte minst Jesper kunde lyckas hålla ihop spelet även under de kommande två rundorna. Och visst vore det häftigt om det blev helt och hållet blågult i toppen!

image368


I rampljuset

Golf är ett mentalt spel. Det vet alla vi golfare. Jag har länge haft ett mål att någon gång få vinna en tävling. Några gånger har det varit nära, men jag har aldrig nått ända fram. I alla fall inte i större sammanhang. Fler gånger har jag tappat på slutet och en av anledningarna har varit att det börjat snurra "spelpåverkande tankar i huvudet". Det har varit "det går bra nu", "fortsätter jag såhär vinner jag" eller "vad ska jag säga i segertalet". I efterhand känns det dumt och onödigt med de där tankarna, men där på banan går det liksom inte att hindra dem. Varför blir det så då? Jo, jag tror det handlar om förmågan att hålla koncentrationen uppe, att ha fokus på rätt saker.

Igår kväll klockan 20.30 klev jag upp på en scen inför 234 människor i åldern 18-80 år. Jag var där för att sätta ord på sådant som de alla på ett eller annat sätt är berörda av eller utövar i sin vardag. Jag hade en timme till mitt förfogande. Ensam på scen tillsammans med en dator och några bilder. Ungefär som när man går omkring på golfbanan med sina golfklubbor. Du vet vad du ska göra, men inte exakt vad som ska hända under vägen.

Timmen igår gick i mina ögon bra. Publiken skrattade några gånger, nickade instämmande några gånger och skakades om av oväntade inslag några gånger. Precis som på golfbanan hamnade jag i ruffen, om man säger så, ett par gånger men det hör liksom till. Det viktiga är då att hålla huvudet kallt, ta enklaste vägen ut och sedan spela vidare som om inget hänt. Sedan ska man hålla sig till sin spelplan så långt som möjligt, men ibland måste man också chansa. Ta ut svängarna och våga. Går inte chansningarna hem så är det åter igen enklaste vägen ut som gäller.

Gårdagens framträdande var ju inte mitt första på scen inför mycket folk. Det var däremot det första inför en så blandad publik en sen fredagskväll. Liknelsen med golfrundan och golftävlandet har jag inte tänkt på tidigare, men jag tror jag kan lära av den. Hålla huvudet kallt, våga improvisera, ta enklaste vägen ut om man hamnar i problem och inte minst behålla fokus på situationen där och då. Fundera inte på vad som händer efter golfrundan eller framträdandet. Det löser sig när man väl är där. Klarar jag att prata inför publik i 60 minuter så borde det inte vara något att oroa sig för att hålla ett enkelt segertal i 60 sekunder.

Hade gärna varit där

Den här helgen inleds den stora utrustningmässan i München. Där hade jag gärna varit.

image367

Bild från Todays Golfer.

Rock och golf hör ihop

I alla fall på den här bloggen. Jag vid ett flertal tillfälle här på bloggen skrivit om hur rock har direkta kopplingar till gof eller golfande. idag fick jag ett tydligt bevis på att det faktiskt är så att golf rockar.

The Slicers heter ett coverband med hemmabas i Gävle. På deras repertoar står i första hand 60-talsmusik. Alla i bandet golfar så klart. Rock av golfare, för golfare.

Så här står det på deras webbplats:

"Golf är lika mycket ett psykiskt tillstånd som en sport och kan drabba vem som helst. Har man en gång träffat rätt är risken stor att man blir fast i denna berg- och dalbana mellan himmel och helvete, där man på 1 minuts vandring mellan green och tee förvandlas från hyfsad amatör till nybörjare. Är du drabbad av detta symtom så är vårt råd: Låt din golf vara det den skall vara för oss amatörgolfare, rekreation - en härlig promenad och om dagen är extra god några fina golfslag, låt inte poängen förstöra en fin dag. Rock on !"

Ligger mycket i det.

Vill du läsa mer om The Slicers kan du göra det här. Och här om deras senaste utlandsvistelse.

image366

Mer om att golf rockar kan man läsa här:
Lika som bär
Drömmen om att bli rockstjärna och golfa med Alice Cooper
Live Earth, Genesis, men inga golfbutiker
From Genesis to Revelation
Here comes the sun
Hyllning till mina rockhjältar
Golf rockar

....rock on and keep golfin'

Fyrkantiga fairwaywoods från Callaway!

Äntligen vet vi! Todays Golfer är åter igen först med riktiga bilder ett flertal av på Callaways nyheter inför 2008. Mest intressant är att se Callaway våga ta steget steget att nu erbjuda FT-i Squareway fairwaywoods. Mer fykantigt från Callaway med andra ord. Ser riktigt snygg ut, tycker jag. Börjar faktiskt vänja mig vid de fyrkantiga klubborna.

Klicka på bilden för att läsa mer.

image365

Srixon har uppdaterat AD333

Är det för tredje gången? Jag tror det. Med nytt skal i det nya materialet Pana-Tetra ska denna av många uppskattade boll ha blivit ännu bättre. Kanske dags att prova den igen?

image364

Om bollen passar dig och ditt spel kan du få en hint om genom att nyttja Srixons bollväljare här.

Köp ny driver

Ha koll på förbudet, skriver golf.se, med anledning av de regler som införs den 1 januari 2008 och som gör att många golfare kommer att tvingas köpa ny driver. Jippie säger säkert en del medan andra morrar över den redan förlegade reglerna som nu införs. För så är det, det har hänt mycket sedan beslutet togs om de nya reglerna. De nya drivers som säljs idag går helt enkelt längre än de som förbjuds. Knas eller bra beroende på hur man ser det, men inte mycket att göra något åt.

Se det postiva och börja redan nu fundera över vilken driver som ska inhandlas inför säsongen 2008. Det kommer att finnas många olika att välja på. Nya drivers kommer eller har redan lanserats av Ping, Mizuno, Nike, TaylorMade, Wilson, Cobra, Callaway, Srixon och säkert några till. Bara att sätta igång att klämma, känna och testa.


Golf Girl TV, häng med från början

En av de golfbloggar jag slänger ett öga på då och då är Golf Girl's Diary. Jag kanske inte riktigt tillhör hennes målgrupp, men då och då skriver hon saker som jag tycker är intressanta eller som jag vill dela med mig av. T ex färgglada headcovers.

Nu tar hon ett nytt grepp som kanske är framtiden för oss bloggare. Hon startar en egen tevekanal. Varje vecka kan man se hennes egenproducerade inslag på hennes blogg eller direkt på Golf Girl TV. Nu har vi alla chansen att hänga med från början.

Kul, men jag känner inte att det är läge för mig att haka på den här trenden än i alla fall.

image363

Grattis Mimmi!

Härlig seger för Maria Hjort. Stort grattis!

RSS 2.0