Oturshål


"Allt" om Nikes nya drivers

Det kan man läsa HÄR.

Och för er som har Facebook kan jag rekommendera gruppen Todays Golfer, då får man tips om en nyhet som denna.


Sista versen

Idag gästade jag min gamla hemmaklubb Gripsholms GK. Klubben har sedan länge varit känd för att dels öppna tidigt på våren och dels ha väldigt fina greener. De sistnämnda gäller definitivt inte just nu. Greenerna var riktigt dåliga. Dom var hålpipade. Det var dock ett tag sedan och gräset hade inte tagit sig med resultat att det var rejält ojämnt. Helt enkelt mycket dåliga greener. Förhoppningsvis beror det "bara" på att säsongen sjunger på sista versen.

Det var i alla fall en mycket vacker dag på banan och scoren blev acceptabel.


Hål 4


Hål 10


Hål 15


Hål 18 och klubbhuset

Golfbetter Podcast

Jag har tipsat om denna möjlighet tidigare, men det finns skäl att göra det igen. Om man är intresserad av golfutrustning så rekommenderar jag Edwin Watts podsändningar "Golfbetter Podcast" till lyssning. Spännande intervjuer med företrädare för de stora företagen inom golfindustrin. Under mina resor den här veckan har jag lyssnat på intervjuer med David Llewllyn från MIzuno och Jesse Ortiz (del 1 och del 2) från Bobby Jones. Som vanligt mycket intressanta (och mycket amerikanska) intervjuer. Efter att ha hört Mizuno-intervjun känns det som om jag aldrig kommer att spela med annat än Mizuno-klubbor. Och efter intervjun med Jesse Ortiz vill jag lägga en beställning direkt på en Bobby Jones-hybrid. Han tänker nämligen mycket kloka tankar kring hybrider vs fairwaywoods och långa järn.


Korta baksvingen

Igår var jag i den västra delen av vårt avlånga land på ännu en konferensanläggning. Jag hade förmånen att träffa en grupp människor som jag inte träffat tidigare. I samband med en kaffepaus i programmet fck jag höra att det pratades golf mellan två av herrarna. Det visade sig att den ene av dem var ordförande i en av golfklubbarna på västkusten. Han berättade att han började spela golf som 45-åring och att han idag, 17 år senare, hade fyra i handicap. Imponerade, tycker jag. Det är sällan man möter golfare som börjat spela i den åldern och som lyckats ta sig ner så långt i handicap. Hemligheten bakom hans låga handicap, fick jag veta, var att han var gammal hockeyspelare med mycket kraft i kroppen och att han svingade med en kort baksving. Det är inte första gången jag hör talas om det där med kort baksving. T o m Phil Mickelson lär ha kortat sin baksving och ökat sin längd från tee.

Lättare sagt än gjort, men ska försöka tänka på det i morgon när jag i blåsten kliver upp på Gripsholms GKs första tee.

Miniatyrgolf

Den här veckan har jag tillbringat på olika konferensgårdar långt ifrån golfbanor och golfbloggande. På ett av ställena fanns det en liten, liten golfbana. Kul idé som antyder om att någon i ledningen gillar golf, gissar jag.


Don't miss

Mitt bloggande är för tillfället inte vad det varit tidigare. Nytt jobb och mycket att göra påverkar. Läser bloggar gör dock fortfarande, men inte lika frekvent. En favorit just nu är denna. Missa inte den bloggen. Just nu kan man se bilder på Nikes nya (fula) drivers där.

Men glöm inte att kolla in här också, då och då.

Bridgestone Tour B330-RXBridgestones nya, mjuka, tourboll B330-RX hade jag förmånen att spela några hål med igår. Bollen är designad för oss som inte svingar 110 mph. 85 mph ska räcka för att få ut allt denna boll kan erbjuda avseende längd och spinn.

De intryck jag fick av bollen är att den är mjukare än andra tourbollar jag spelat med, t ex Srixons Z-URS, som också passar spelare med lugnare sving. B330-RX är också mjukare än Bridgestones boll e5+.

B330-RX var inte bara mjuk, den kändes hyfsat lång också, eller rättare sagt inte kortare än andra bollar jag brukar spela med. Bollbanan skulle jag vilja beteckna som hög. Troligen en av bollens egenskaper för att hjälpa "slow swingers".

Bollens spinn måste jag tyvärr medge att jag inte gav mig själv möjlighet att bedöma. Jag träffade helt inte enda green med bollen. Och det berodde bara på mig och min sving och inte ett dugg på bollen.

Jag hoppas kunna återkomma med fler intryck av bollen, men det kan dröja. När temperaturen kryper under 10 grader och greenerna blir höstmjuka, då väljer jag nog att spela med någon mjukisboll typ Srixon Soft Feel.

Tack och godnatt - grattis USA!

Tre dagar med fantastiskt golfspel är över. USA står som segrare även om några bollar befinner sig ute på banan. För mig väntar kudden.

Utklassningsseger

Matchen i matchen är avgjord. Den om snyggast kläder. Första dagen gick till USA, andra dagen till Europa och idag avgjordes det. Europa vann. Utklassningsseger. I alla fall i vårt hem.

Early birdie

Det var inte planerat något spel den här helgen, men efter många timmar vid teven slog abstinensen till. Klockan 0800 stod jag tillsammans med klubbkamraten Christer på Kallfors första tee. Inte en kotte inom synhåll, förutom banarbetarna som singelklippte greenerna framför oss. Det gjorde att vi hade turen att slippa daggen på greenerna, men samtidigt var greenerna ruskigt snabba. Dessutom hårda. Om två veckor är det dags för finalen i SAS Masters Tour på banan. Jag antar att man nu börjat finslipningen. Greenerna är normalt snabba på Kallfors, men detta var rekord. Dessutom är ju våra greener inte de enklaste med alla onduleringar. Det blir tufft även för de duktiga spelarna på SAS Masters Tour, tror jag.

För mig var det slag- och poängmässigt ingen bra runda. Öppnade med att missa birdieputten (hade kunnat bli en riktig early birdie) på första och det är väl okej, men sedan drog det iväg med alltför många bogeys och dubbelbogeys. Inte bara pga snabba greener, men dom bidrog helt klart. Det var i alla fall en mycket skön förmiddag. Dessutom spelade Christer riktigt bra och det är alltid kul att gå med någon som lyckas väl och sänker chippar och rullar i birdies.


8:e fairway sedd från skylten vid 6:e tee

USA 15 – Europa 13

Snart drar det ihop sig för de avgörande singlarna. Här är mitt tips:

Anthony Kim - Sergio Garcia – Europa
Kim har imponerat så här långt, men Garcia kommer han inte att rå på. Garcia har inte riktigt nått upp till sin Ryder Cup-nivå så här långt, men han kommer inte att vika ner sig mot Kim.

Hunter Mahan - Paul Casey – Europa
Casey har haft lite problem och Mahan har jag inget större intryck av. Casey rycker upp sig till vinst.

Justin Leonard - Robert Karlsson – Delad
Leonard imponerade i fredags, igår var det lite sämre. Karlsson började komma igång först igår. Detta blir en tuff match.

Phil Mickelson - Justin Rose – USA
Mickelson har imponerat. Även om Rose spelat bra kommer han att ta stryk här.

Kenny Perry - Henrik Stenson – Europa
Perry är stark och har laddat kanske mest av alla inför Ryder Cup. Han kommer dock att vara chanslös mot en vässad Stenson.

Boo Weekley - Oliver Wilson – USA
Booooo, med ett publikstöd som han också måste tröttna på, kommer att ge Wilson en tuff match. Wilson måste tända till ordentligt för att vinna. Tyvärr tror jag inte att han kommer att räcka till.

JB Holmes - Sören Hansen – Europa

Holmes är kul att se och Hansen är en fröjd att se. Hansen kommer att vinna på större säkerhet från tee till green.

Jim Furyk - Miguel Angel Jiménez – USA
Jiménez har inte imponerat på mig så här långt. Furyk spelar bra. Här kan det bli tufft om Jiménez vaknar. Frågan är om han gör det i tid. Jag tror inte det.

Stewart Cink - Graeme McDowell – Europa
Cink spelade bra i fredags, men igår imponerade han inte. För McDowell har det varit tvärt om. Och det kommer att hålla i sig så.

Steve Stricker - Ian Poulter – Delad
Poulter är den av européerna som spelat bäst. Han är laddad till tänderna. Men det är också Stricker. Här blir det delning.

Ben Curtis - Lee Westwood – USA
Westwood hade jag hoppats mer på. Tveksam till om han klarar av Curtis. Kanske, men jag tippar Curtis här.

Chad Campbell - Padraig Harrington – USA

Harrington har långt kvar till sin bästa-nivå. Jag tror dessvärre inte att den infinner sig idag heller.

USA 15

Europa 13

Det är mitt tips. Spännande blir det. Jag bjuder gärna på en feltippning.

Vad är det som händer?

Nog ser det tungt ut för Europa just nu i Ryder Cup. Undrar egentligen varför. På något sätt är det mer "drag" i det amerikanska laget. Självklart har dom ett enormt publikstöd, men det förklarar inte varför Europa spelar mindre bra. Inte dåligt, men mindre bra. Coachingen? Är det Faldo det är fel på? Ja kanske, men inte nu i samband med tävlingen. I så fall har han gjort misstag och inte lyckats ett bygga ett lag före tävlingen. Och så kanske det är, men samtidigt tror jag inte på den förklaringen. Jag tror helt enkelt att formen (och motivationen?) hos de enskilda spelarna i det amerikanska spelarna är bättre än den hos de europeiska spelarna. Mest imponeras jag av Mickelson. När han ser så glad ut som han gör nu, då är han svårslagen.

Men den negativa trend som finns nu kan vända. Om Harrington hittar spelet, Garcia börjar sänka puttar (han är på god väg) och Karlsson hittar linjen för sina puttar, bara för att nämna några önskade förändringar...då kan Europa vinna i morgon.

Match i matchen

Det finns en sådan. Den om snyggast kläder. Här hemma i soffan tycker vi det står 1-1. Igår hade USA snyggast kläder även om vi gillade Europas räder på ryggen. Idag sopade Europa banan med USA i sina nedtonade och trista färger.
I morgon avgörs det hela. Gånger två.

1 up

Ett upp till Europa i första matchen efter första hålet. Nu är det igång.

Ryder Cup på Internet

Här är tips på länkar via vilka man troligen kommer att kunna följa Ryder Cup:

http://www.net-tv.tk/

http://www.myp2p.eu

Fler tips kan komma att dyka upp HÄR.


....komplettering:
http://www.viasatondemand.se (49 kr/dag)
http://www.veetle.com/viewChannel.php?cid=489e78e9b8936
http://www.justin.tv/eminem153rd


...och radio:
http://www.rydercup.com/2008/europe/index.html
>> på högersidan av sidan!

Snart börjar festen!

Börja på nytt jobb är tufft. Mycket nytt man ska sätta sig in i. Tiden räcker liksom inte till. Bloggandet och golfandet har blivit lidande och så kommer det nog att vara ett tag framöver. Nu i helgen kanske det blir lite bloggande, men något golfande kommer inte att hinnas med. Det är ju Ryder Cup.

Apparaten är på plats. Kanske inte exakt som jag hade hoppats, men på plats. Nu återstår att lära sig hantera den. Festen kan börja. Ingen oktoberfest, men väl en septemberfest som heter duga hoppas jag vi får uppleva de kommande dagarna. Men eftersom det ute är lite av oktoberkänsla är det väl inte helt fel att krydda tittandet med en smak även av oktoberfest. sagt och gjort. Tre flaskor öl är inköpta. En per dag. Det känns lagom. Vill ju inte somna framför teven.


Ryder Cup Countdown

Nu är det snart dags. Här hemma pågår förberedelserna för fullt. Igår köpte jag en dvd-inspelare för att inte missa en sekund av teve-sändningarna. Vi får väl se hur det blir med det. Plug-and-play handlar det ju inte direkt om när en sådan maskin ska installeras.

Nu har jag exakt så här lång tid på mig innan spelaren måste funka:Klicka på bilden för att komma till Sky Sports sida om Ryder Cup


The Sun Goes DownEn bild från kvällens runda på Kallfors "niohålare" och en tanke till min gamla hjälte Phil Lynott.

Nyhetsfrossa

Hösten är ju en av de tidpunkter på året då de stora klubbföretagen presenterar nyheter. Jag har inte hunnit skriva om så många av alla dessa nyheter. Här kommer därför ett uppsamlingsrace. Några av nyheterna kommer redan nu under hösten, andra får vi vänta på till i vår.

TaylorMade: massor av nyheter, vad annat att vänta från företaget som håller på att urholka sitt eget varumärke med genom en ständig ström av nya modeller.

Callaway: Intressanta nyheter i form av flera nya drivers, fairwaywoods och järn. Så HÄR säger Callaway själva om sin nya driver FT-iQ.

Ping: Största nyheten är den nya Rapture V2-serien. Framför allt drivern fångar mitt intresse. Jag gillade den ju förra Rapture-drivern. Intressant att notera är att Ping lämnar kompositmaterialet och väljer istället att kombinera olika metaller. Ping kommer också med nya putter-modeller med löstagbara vikter och inte att förglömma de nya S57-järnen.

Mizuno: Så här långt har man presenterat flera nya järn-modeller. Jag är mycket nöjd med mina Mizuno-järn och höjer lite extra på ögonenbrynen för modellerna MP-52 och MX-200, som jag tror skulle passa mig och mitt spel. Inget större fel på MP-62 eller MX-100 heller. Sedan är en ny hybrid, MX Fli-Hi på väg ut i butikerna. Jag gissar att det kommer nya drivers och fairwaywoods också från Mizuno. Ett tecken på det är att deras nuvarande modeller reas, i alla fall i Storbritannien, och det brukar vara ett tecken på modellbyta.

Wilson: Nya järn är på gång. I reklamen säger man om nya Di9: "More power. More accuracy. More feel. More for money. More is better". En riktig reklamtext, eller hur? Snygg klubba, men kanske lite klumbig.

Nike: Här går ryktena om många intressanta nyheter inför 2009, men jag har inte sett mer än några "spionbilder" i svart/vitt på en ny driver. Det lär komma två och precis som på nya Cobra LV5 ska det gå att ändra vinkeln på huvudet. Och så kommer fyra nya bollar och två nya fairwaywoods.

Titleist: Tre nya drivers, två nya fairwaywoods, en ny hybrid och ett antal wedgar. Det är väldigt mycket på en gång för att vara Titleist, tycker jag.

Cleveland: Många nyheter. Snyggaste drivern och fairwaywoodsen på flera år.

Bridgestone: Flera nya intressanta bollar, men mest intressant är att Bridgestone får en ny generalagent i Sverige. Samma företag som under den gånga lyckats etablera Yes!-putters på svenska marknaden. Kolla HÄR vilken boll som passar dig bäst.

...och mer lär dyka upp med tiden och några har jag säkert glömt i uppräkningen ovan. Komplettera gärna.

Höstträning

Hösten är här och tankarna på att börja träningen inför kommande säsong har börjat snurra. Förra årets ambition att träna på gym blev det inte mycket av. Kanske kan jag lyckas bättre nu i höst. Jag har också fått en fin bok av en annan bloggare med "visst" intresse för träning, kanske kan den hjälpa mig att komma igång.

Jag fick också inspiration från helt oväntat håll i torsdags. Vi var på Wembley och upplevde Madonna. Det var som att bevittna ett tvåtimmars aerobicspass. Vilket tempo! Och hon ser mycket vältränad ut, 50-åringen.


Fler bilder och ett antal filmer från konserten finns HÄR.

Men än är inte säsongen slut. Hoppas hinna med några rundor till innan det är dags att hålla igång kroppen på annat sätt och på annat håll än golfbanan.

Burn! Burn! Burner!

Precis som Fantomen ibland går på gatan som en vanlig man kan jag ibland kosta på mig att pusha för andras texter. Denna gång om ett sedan tidigare känt fenomen som för många nu börjar bli ett problem. Frågan är om inte TaylorMades trovärdighet börjar naggas i kanten av de korta produktcykler som företaget har idag.

Läs om Burner HÄR.

Och när jag ändå håller på och lyfter fram det andra skriver. Missa inte denna musikblogg.

Cobra L5V-driver

Även Cobra kommer med nytt, såklart. Deras nya L5V-driver är unik i det avseendet att man kan ändra huvudets vinkel från 2 grader stängd till square. DET är intressant! Många med en sving som går utifrån och in tenderar att skicka bollar rakt ut till vänster (om man är högerspelare) när klubborna är för stängda. Med den här drivern kan man testa sig fram själv till vad som passar den egna svingen.HÄR kan man köpa den.

Nytt från Callaway: FT-IQ

Så har då bilder släpps på Callaways nya fyrkantiga driver FT-IQ. Den går både längre och rakare än sin föregångare FT-i. Dessutom spinner den mindre. Och är snyggare. Kan det bli bättre? Förmodligen inte i år, men nästa år. Då kommer en driver som går ännu längre och rakare, eller vad tror ni?

Klicka HÄR och du vill se den nya drivern.

Mental träning

Har varit en sväng till banan. Packade en lätt bärbag med ett halvset och gav mig ut på niohålsbanan på egen hand. Efter två hål inväntade jag en ensamspelade kvinna som dök upp bakom mig. Vi spelade med två bollarna vardera. Jag började med två par på vårt första gemensamma hål. Följde upp med en bogey och ett par på andra hålet och ett par och en birdie på tredje hålet. Därefter valde hon att hoppa av eftersom hon hade lite problem med svingen. Jag spelade på och det kändes avspänt och "himla bra". Och då kom jag att tänka på den här gamla låten som jag hittade på You Tube i fredags kväll. En riktig höjdare!

Sa jag att jag spelade från röd tee?

Walk on water

Har idag tittat på Omega European Masters. Där leder just nu den 19-åriga talangen Rory McIlroy. Vilken kille! Som han spelar! Vilka slag! Irritationen var märkbar när han med spoon drev ut de andra i bollen. Dessutom är han ju helt cool. Först på 18:green kostade han på sig ett leende som visade att han var nöjd med dagens 66:a. Den här killen kommer vi säkert få se mer av i framtiden.

Men än är det en bit kvar till Tigers nivå:

 

Nya drömmar

Resan till Skottland gav mersmak. Undrar vart nästa drömresa ska gå? Jag skulle gärna besöka och spela några av de många och fina banorna i USA. Om man nu inte vill åka så långt finns det ju fina banor på närmare håll. Igår när jag kom hem från jobbet slog jag på tv:n och blev tagen av de vackra bilderna från Schweiz och Omega European Masters som pågår på banan Golf-Club Crans-Sur-Sierre.Jag har besökt alperna vid ett flertal tillfällen. Jag har åkt skidor, vandrat, klättrat, cyklat mountainbike ägnat mig åt canyoning och forsränning, men aldrig golfat. Det är dags att ändra på det.

Och åker man till Crans-Sur-Sierre för att spela kan man bo HÄR.

Utrustningsracet är igång

Hösten är här och nu presenteras nyheter på löpande band från världens ledande klubbtillverkare. Jag tror att det vinnande konceptet inför 2009 kommer att bli drivers med utbytbara skaft. Ju mer jag tänkt på det, desto mer tror jag på idén. Undrar om det inte kommer att bli så att jag kommer att "behöva" en ny driver med utbytbart skaft till nästa säsong. I så fall kommer jag att få lämna Ping helt. Ping tror inte på konceptet. I alla fall inte än.

Här är TaylorMades senaste nytillskott, men jag tror det kommer ytterligare minst en modell från TaylorMade med utbytbart skaft innan säsongen 2009 är igång på allvar.


TaylorMade r7 Limited driver

Var har jag varit?

Jag har lyst med min frånvaro under veckan. Fokus har legat på helt andra saker än golf. Det har dock inte inneburit att min "golfradar" varit avstängd. Nejdå, jag har träffat en massa nya människor i veckan och av någon anledning har jag berättat om bloggen och mitt golfande flera gånger. Säkert har jag tröttat ut någon med detta jag om "jag har en golfblogg". Nåja, det är ju sant och är man inte intresserad behöver man inte lyssna kan man ju bli.

På orten jag varit under veckan hittade jag detta foto på en resturang:


Vilken restaurang hänger den på, kan man undra?

Restaurangen ligger inte långt ifrån denna driving range:


Då återstår frågan.

Var har jag varit?

RSS 2.0