I avsaknad av Viasat Golf

Jag länkar ibland till olika adresser man kan gå till för att se golf live på nätet. HÄR är källan till de flesta adresser.

Ikväll fanns på sidan en länk till http://www.justin.tv/cobweb som var tänkt att visa PGA Tour från New Orleans. Loggade in och kunde konstarera att man sände via Mediaplayer med en bildkvalitet som normalt inte brukar förekomma. Dessvärre är det uppehåll i spelet till följd av vädret. Hoppas det kommer igång strax.

Ibland är det värt att försöka

Men bara ibland. Slösurfade lite på YouTube och hittade den här gamla filmen.


Hemligheten bakom bra slag

Tänka att det kan vara så enkelt...


Sexigt att golfa?

Att golf rockar har jag skrivit om många gånger, men att det också är sexigt det tror jag inte att jag konstaterat. Hur som helst, den här filmen är ganska kul (och gammal) även om jag inte är så förtjust i dolda kameran i vanliga fall.

 

Följ Peter mot segern

Den flitige läsaren vet att jag inte har Viasat Golf. Därför blir jag lycklig när möjligheten ges att se golf live via datorn. Nu går det att följa Peter Hedblom mot segern.

Klicka på bilden nedan.

image672

Sonartec läggs ner eller köps upp?

I en kommentar skrev Greger att det var svårigheter att ta sig in på Sonartecs webbplats.

Det har ryktats på golfwrx.com att Sonartec har lagt ner verksamheten. I flera trådar har man kunnat läsa kommentarer kring ryktet. Om det är så att verksamheten verkligen lagts ner är det väl ingen som riktigt lyckats reda ut. Det sas för några veckor sedan att man "bara" byggde om webbplats och att den skulle vara uppe efter några dagar. Nu har det dock gått några veckor och såväl internationella som nationella sidor ligger nere. Kanske är det så att man faktiskt lagt ner. Vore tråkigt i så fall. Bra och snygga klubbor och en vass konkurrent till de stora företagen.

Eller kan det vara så att Sonartec är på väg att köpas upp av något av de större företagen? Kan vara så...


Historien om Sonartec är intressant. HÄR finns ett samtal från förra året med deras marknadschef. Rekommenderas till lyssning.

TaylorMade R7 CGB Max hybrid

Jag hade lite svårt för den trekantiga formen när drivern släpptes, men nu gillar jag den. Den här hybriden är riktigt snygg.

image671

Läs mer HÄR.

Dags köpa en hybrid?

Är du på jakt efter en ny hybrid? Vill du veta vad andra tycker om några olika modeller? Det är den brittiska webbplatsen golfmagic.com som låtit tre spelare testa följande hybrider:
  • Wilson Staff FYbrid FY
  • Nike SQ Sumo2 hybrid
  • Cleveland XLS hybrid
  • Srixon AD hybrid
  • Ping G10 hybrid

And the winner is...

"Cleveland's XLS Hybrid came out on top with both Mark and Steve, with the Srixon AD winning Tim's heart. Both offer traditional hybrid looks with more compact heads. The square-shaped Nike Sumo2 was a popular second choice, but more for its prowess off the tee, than its performance off the deck.

When looking for a hybrid it's clearly important to test it from all sorts of lies, and see that it works well off the tee, the fairway and from the rough. You also need to work out what club you are trying to replace, be it long irons or lofted fairway woods, as the varying designs will appeal to different elements of your game."

Läs hela testet HÄR.


Vårens höjdpunkt

I alla fall en av dem.
Svensk Golf utrustningsnummer
landade i brevlådan idag tillsammans med med nya Dormy-katalogen. Hunnit bläddra lite. Några spontana intryck:

Svensk Golf: Tunnt utrustningsnummer, tyvärr. Kul idé med ett stort bolltest, men för mig är det gammal läsning. Testet är ju köpt från amerikanska Golf Magazine. Trist.

Dormy-katalogen:
Snygg som alltid. Den här katalogen kommer jag att bläddra i många gånger. Snyggare kläder än förra året. Inte minst utbudet av vid- och regnplagg är större än tidigare år.

Det kallar jag rea!

Slank in på Stadium (Sergelgatan i Stockholm) idag på lunchen. Inte visste jag att det var golfrea! Hur kunde jag missa det? Hyfsat stort utbud av reaklubbor. Hittade dock inget som jag kände att jag behövde. Alla priser var heller inte överdrivet låga, men rea var det.

När det gällde kläder var det annorlunda. Då var det verkligen riktig rea. Halva priset på redan nedsatta priser gjorde att man verkligen kunde fynda med lite tur. Och tur hade jag.

Jag har ju tidigare nämnt att jag tycker mig vara i behov av ett nytt regnställ. Istället för att jaga ett nytt, dyrt regnställ som skulle ha gjort ett stort hål i plånboken hade jag idag turen att hitta både byxor och jacka. Udda plagg visserligen, men vad gör väl det.

Jag köpte en svart Nike regnjacka i gore-tex. Hade kostat 2.749 kr, såldes nu för 650 kr.
Sedan blev det ett par röda Peak Performance regnbyxor också i gore-tex. Hade kostat 1.999 kr, såldes nu för 500 kr.

Det kallar jag rea-priser!


image670

Sedan blev det två Pringle-tröjor också. En för 200 kr och en för 300 kr. Och ett dussin Srixon AD333 för 199 kr istället för 299 kr. Inte illa det heller.

Vintern må vara en vacker tid

image669

...men jag vill ha ha vår. Typ nu.
Bilden är tagen i morse kl 06.30. Sjön heter Frösjön, kyrkan heter Frustuna och bostadsområdet Frönäs. Byn och tågstationen, därifrån bilden är tagen, heter Gnesta. Sex 18-hålsbanor inom 30 minuters bilresa. Snart öppna får vi hoppas.

Orka Golf

I klubbtestet i senaste numret av Todays Golfer finns ett märke som jag inte hört talas om tidigare. I "budgetklassen" får Orka Golf mycket lovord.

Snygga klubbor till bra priser. Dessvärre finns de vad jag vet inte att köpa i Sverige ännu, dvs det finns inga möjligheter att testa. men å andra sidan, en driver för 1500 kr kan ju vara värt att chansa på. Ungefär som jag gjort med den beställda puttern.

Läs mer på webbplatsen HÄR.

Euro 153
image665

Euro 91
image666

Euro 308
image667

Euro 230 för 3
image668

9 hål räcker

Visste ni att det är nya hcp-regler från den 1 januari? Jag visste det inte förrän nu. Mest intressant för mig var denna regel:

- Att även spelare i handicapgruppen 11,5-18,4 räknar 9-hålsrond som handicaprond.

Men är det bra? Jag tycker inte det. Det är stor skillnad att hålla i spelet under 18 hål jämfört med 9.
Nya HCP-regler 2008-2011, de fem viktigaste nyheterna är:

- Att även spelare i handicapgruppen 11,5-18,4 räknar 9-hålsrond som handicaprond.
- Att endast en 9-hålsrond per dag får anmälas och registreras.
- Att det fortfarande är ett krav att registrera fyra handicapronder per år men att föreskriften att spelaren obligatoriskt höjs med 1,0 tas bort.
- Att tioprocentsregeln ( färre än 10% av deltagarna i en tävling har ett resultat inom buffertzonen eller högre) numera är obligatorisk och har fått en vidare tillämpning.
- Att sänkning vid handicapgrundande sällskapsrond max kan ske till exakt handicap 4,5.

För mer information läs här: » Mer information om handicapregler eller kontakta din hemmaklubb.


Seriöst...vem vill ha en sådan här putter?

Precis när jag klickat iväg beställningen på min nya putter hittade jag en annan putter. Men den skulle jag i alla fall inte jag vilja ha. Undrar om någon vill förresten? Troligen finns det kunder. Annars skulle väl företaget inte finnas.

Du kan beställa bollar eller putters med bilder på. Med eller utan bikiniöverdel. Stora eller små bröst, det är bara att välja. Vill man bli modell är det också möjligt. Visst är det bra med valfrihet. För mig går dock alla alternativ "fetbort".

Det censurerande röda strecket har jag lagt dit.
image664

Klicka HÄR för att se de olika alternativen.

Klicka HÄR för att söka som modell.

Det sa bara klick

Jag köpte en ny putter idag. Farligt enkelt. Bara att klicka några gånger och sedan var ordern iväg. "Det sa bara klick", var det inte så Kungen sa när han träffade Silvia. Jag vet precis hur det känns Kungen. Blir man kär så blir man, då är det bara att löpa linan ut.

1.500 kr. Ska bli spännande att se vad jag får för de pengarna. Så här ser den röda skönheten ut i alla fall. Beställde den med 34 tums skaft, vilket är en tum kortare än jag har på min Yes!-putter. 4 graders loft gör att jag tror detta kommer att bli ett riktigt framgångsvapen när väl banorna öppnar. Centerskaftad med flyttbara vikter.

image663


Cross 2008

Nu ligger hela Cross kollektion för 2008 ute på deras webbplats. En hel del nya plagg jämfört med föregående år. Bland annat en del nya regnplagg. Snygga och klart intressant för mig som planerar att köpa nytt regnställ.

Klicka på bilden och se vad du tycker.

image662

Nya topptestade järn från TaylorMade

I nya numret av Todays Golfer görs en omfattade test av järn. 48 olika klubbor testas i två klasser: Game-improvement irons och Better-player irons.

TaylorMade drar vinstlott i båda testerna. I klassen för Better-player irons belönas de med guld för sina TP Irons Forged och i klassen för Game-improvement irons tar dom silver med Tour Burner. Det är just dessa järn som fångat mitt intresse. Redan Burner-järnen som kom i augusti förra året tyckte jag såg intressanta ut. I alla fall på bild. I verkligheten är de lite väl blaffiga. Tour Burner däremot, de ser riktigt snygga ut. Eller vad tycker ni?

image659

image660

image661

Och hur var det med guldet i testet, vem fick det? Ping G10, såklart höll jag på att skriva. Inte för att jag är partisk utan för att Ping under de senaste åren lagt beslag på den platsen i så många tester när det gäller Game-improvement irons.

Snö i glaskupan

Man glömmer så lätt. Det är ju inte alls konstigt med snö i mars. Inte i april heller. Men i år kändes det konstigt när det i förrgår eftermiddag började snöa. Ännu konstigare att det låg kvar igår och idag. Allt blir inte alltid som man tänkt sig.

Man glömmer så lätt. Jag har nästan glömt hur det känns att vara frisk. Jag kan väl inte påstå att jag friskförklarat mig själv, men kan inte heller säga att jag är sjuk. Idag var jag tillbaka på jobbet igen för första gången på en dryg vecka. Känns som om jag gått med huvudet i en glaskupa hela dagen. Jobbigt.

Jag hade sett fram emot en påsk med chans till sol och golf. Inte på gröna banor, men i alla fall på någon öppen fullängdsbana. Med glaskupa på huvudet och snö på marken är det bara att glömma. Tur att man glömmer så lätt.

När nyheterna tryter

Under tider på då nyheterna på den europeiska och amerikanska marknaden är få kan man alltid surfa "åt andra hållet" och blicka på den japanska marknaden. Den utrustning man kan hitta där är ofta helt annorlunda den man hittar i västvärlden. Ibland kan det dock vara så att vissa modeller först släpps i Japan innan de når oss. Ibland under andra namn.

Här ett exempel på en modell som jag inte tror vi kommer att  få se i Europa:

Mizuno, JPX A25 Fairway Wood
image658

Botanisera själv i utbudet på den japanska marknaden genom att gå HIT.

Rangen har blivit bostadsområde

Nu har planerna blivit verklighet. För ett år sedan skrev jag här på bloggen om att det tagits beslut om att bygga hus på grusplanen i närheten av där jag bor. Nu är husen uppe och min egna range är definitivt borta. För grusplanen använde jag tidigare som min egna range där jag kunde slå upp till fulla järnnior med riktiga golfbollar.

Båda bilderna nedan är tagna från min utslagsplats.

För ett år sedan
image656

Idag
image657

Coola ner sig

Vaknade med feber idag igen. Ropade HEJ igår över att ha återfått krafterna. Det går åt rätt håll, men febern vill inte riktigt släppa.

Kanske var det just därför som jag fastnade för denna putterserie.
Världens coolaste putters, undrar om dom kan göra underverk på feber också?

image654

Häftiga och annorlunda former. Och snygga färger!

image655

En svart putter skulle passa i min bag. Eller en röd. Eller varför inte en guldig? En guldputter. Smaka på det. Guld. Kan den bli bättre?

Köpa kan man göra HÄR.

Putterfrossa

Igår skrev jag några rader om putters. Idag fick jag det senaste nyhetsbrevet från Rankmark med deras rankinglista över 2008 års tio bästa putters. De flesta märkena på listan finns inte att uppbringa inom Sveriges gränser vad jag vet, men går säkert att beställa över nätet om man skulle vilja.

Här är exempel på puttermodeller och märken som går att hitta på Ranmarks lista, som man i sin helhet kan läsa HÄR. Modellerna valda eftersom jag gillar centerskaftade putters.

Klicka på bilderna för att läsa mer om de olika modellerna.

PineFire Golf, J1-70 Center Shaft Putter
image651

Pipe Putter by Nickent Golf, PP/002

image652

Ashdon Golf, The Bermuda Triangle Putter
image653

Taktik eller framtid?

En gasdämpad golfklubba, är det framtiden, taktiskt spel eller bara en bortflugen idé?

Nike har lämnat in en patentansökan på en golfklubba som ska kunna fyllas med gas eller vätska. Min första tanke när jag läste om idén var att detta är ett patent Nike sökt för att se till att ingen annan skulle göra det. Oavsett om man tänkt bygga vidare på idén eller inte behövde man patentet. Hur skulle de se ut om någon annan sökte patent på en idé som utgår från samma grund som gjort Nike så framgångrika på sportskomarknaden?

Eller så är det helt enkelt så att Nike laborerat lite med olika sätt att dämpa bollträffen på. På senare tid är det ju allt fler tillverkare som börjat bygga klubbor med olika typer av plastmaterial för att dämpa känslan i bollträffen. Nya Nike Sumo-järnen t ex. Om det skulle funka med gas inneslutet i klubbbladet har jag svårt att se, men däremot med någon form av trögflytande vätska. Det skulle å andra sidan ställa till med problem, gissar jag, i kallt väder.

Nej, jag lutar nog åt att detta patent är ett sätt att taktiskt gardera sig mot att ingen annan skulle söka det.

Läs mer om patentet HÄR.

Why i-Mix?

Här är svaret:
image650

Nog kittlar den strategin köpnerven allt.

Göra en groda

I en chat nyligen på golf.se säger Matz Evensson att man bara ska ha en putter. Att ha flera olika och skifta mellan avråder han ifrån. Så kanske det är, men ändå inte. Om våra greener alltid var lika snabba och finklippta så skulle man säkert kunna spela med samma putter alltid. Men nu är det ju inte så. Och därför kan man faktiskt ha fler olika putters. En med lite mindre loft för fina sommargreener och en för lite långhåriga och hoppiga vår- och höstgreener.

Jag spelar idag med världens bästa putter, så egentligen borde jag kanske vara nöjd om det inte vore för det där med loft. Min Yes-putter har 2,5 grad och Evensson (och flera med honom) rekommenderar fyra graders loft på putters för svenska greener. Jag vet, det handlar inte bara om det. Precis som när det gäller driverval handlar det också om hur man träffar bollen. Den "detaljen" bortser jag dock från i dessa funderingar.

Om jag ska skaffa ett alternativ till Yes-puttern så är den tidigare här på bloggen omskrivna Frog-puttern ett intressant alternativ.

Jag har nu blivit uppmärksammad på ett alternativ till "grodputtern". I mina ögon är den dock inte alls lika snygg, eller vad säger ni?

Frankly Frog
image647

Maltby Moment Design 01 Putter Head

image649

Nja, jag gillar inte den där Maltby-puttern. Det skulle för mig verkligen vara att göra en groda att ha den i bagen.

Feel the force!

Krafterna börjar så smått återkomma. Jag har varit totalt däckad sedan i onsdags. Egentligen sedan i tisdags, men då ville jag inte tro på att jag skulle bli sjuk. Kämpade vid datorn hemifrån, men när febern kröp över 38-strecket, då var det liksom ingen idé att ens försöka jobba. Ner i sängen istället med värkande och skakande kropp. Borta var alla tankar på den utbildning jag skulle ha i onsdags och borta var också tankarna på golfbollar och annat som hör golfandet till. Istället kretsade tankarna bara kring när jag skulle kunna stoppa i mig nästa Alvedon. Kalla det manlig ynklighet eller vad som helst, men så var det.

Nu börjar i alla fall krafterna återvända. Hoppas det fortsätter i den riktningen för då kan också bloggandet återupptas.

Tillfälligt sjukavbrott

Återkommer när febern släppt.

Visst kan man ha flera!

Klart attraktiva priser. Håller dessa drivers och fairwaywoods lika bra kvalitet som Golfstores egna produkter brukar göra så är de klart intressanta alternativ till de dyrare märkena.

image646

Klicka på bilden och läs mer i Golfstore-katalogen.

Nu är den här

Nu är Golfstore-katalogen ute på nätet.

Klicka på bilden och bläddra på.
image644


Grå, grå, grå, grå

image643

In mot green på hål 9, Järna GK.

Klafs, klafs

Ungefär så lät det på banan idag, för idag var det surt. Det gick att spela, men inte så mycket mer. Skönt i alla fall att komma ut. Inga birdies idag. Hoppiga greener. Fick känsla av att greenerna blivit långhårigare under veckan som gått. Kan det vara möjligt? Har det varit så varmt att gräset krypit upp en bit?

image642


För den boll intresserade kan jag berätta att jag spela Srixon AD333 och Titleist NXT Tour parallellt. Längderna är svåra att jämföra, men i känslan fanns en intressant skillnad. NXT Tour kändes märkbart "tyngre" i träffögonblicket.

Lagavulin 25

Det blev ingen golfrunda igår. Tiden räckte på något sätt inte till. Så kan det vara ibland. Det kommer nya dagar och nya chanser.

Gästerna kom i tid och det blev en trevlig kväll med god mat och inte minst god dryck. Nio olika sorters maltwhisky hann vi prova oss igenom. Fantastik upplevelse. Whisky är på något sätt som golfbollar. Olika uppbyggnad och olika karaktär. Dessutom kan upplevelsen skilja från person till person.

Höjdpunkten igår var den 25 åriga Lagavulin som gästerna hade med sig.

image641

En flaska om 70 cl kostar mellan 2.000 och 2.500 kr. För dom pengarna kan man köpa många golfbollar.

Läs mer här och här och här.

Tidsoptimist

Sov länge idag. Klockan är snart tio och frukosten är inte intagen ännu. Solen skiner ute och hela kroppen skriker efter att få komma ut på banan. Hur nu det ska hinnas med. Vi ska ha gäster ikväll kl 1800 och alla förberedelser återstår. I alla fall nästan alla. Whiskyn som ska provas är inköpt, men övrig mat och dryck återstår. Så också städning och matlagning.

Men om jag äter frukost, ger mig iväg till banan kl 1030, ser till att vara hemma igen kl 1300, åker och handlar därefter för att vara hemma igen vid 1430, sedan ger mig på städningen och är klar med den kl 1600, då borde det finnas i alla fall en dryg timme för matlagning och andra förberedelser. Sedan går det alltid lite spilltid, som t ex att duscha och blogga om golfrundan.

Nog borde jag hinna åka till banan?

Ska höra med min älskade livskamrat om hon delar uppfattningen att tidplaneringen kan hålla.
I värsta fall kan vi ju ringa gästerna och höra om dom kan komma lite senare. Dom förstår säkert. Kanske också sambon. Men bara kanske.

Strange but funny

Jag har ju tipsat om att man kan läsa den här bloggen på vilket språk man vill genom att använda en automatisk översättningstjänst. Jag har testat på mina egna texter och det har ju blivit lite småkul. Nu har jag testat på en nyupptäckt och intressant blogg. Tänk att en bra text kan förstöras så mycket. Men himla kul är det att läsa texten på svenska.

image640

Jag föreslår att ni läser inlägget ovan på ursprungsspråket. Det säger liksom mer även om det kanske inte är lika kul.

Read the post above in the original language at  http://averagegolfer1.blogspot.com/.
With the automatic translation it gets totally crazy, but very funny.

Abraham och Alanis är snygga

Funderar på om det är dags att byta ut mitt sedan flera år uppskattade regnställs från Oscar Jacobson. Ett alternativ är Galvin Green. Särskilt då modellen Abraham nedan. Men 3.295 kr. Är inte det en hiskelig massa pengar? Så mycket ska det väl inte regna den här sommaren, eller hur?

image637

Om jag köper en ny regnjacka till mig själv, undrar om det inte får bli en ny jacka till min kära sambo också.
Alanis är snygg. 2.995 kr.
image639

Se hela Galvin Greens kollektion för 2008 HÄR.

Abacus 2008

2008 års kollektion är här. Katalogen finns att ladda ner från deras webbplats HÄR. Snygg katalog, men det känns som om jag sett manéret tidigare. Snygga bilder. Snygga kläder. Snygga miljöer. Snygga, unga människor, men varför så allvarliga? Det är väl kul att klä sig snyggt och spela golf?

image636

Alla kan göra misstag

På 80-talet, för många, många år sedan, ansvarade jag för marknadsföringen av de två första Swedish Army Tattoo som gick av stapeln i Strängnäs. Arrangemanget växte senare och fyllde så småning om Globen flera gånger om.

Vi första Swedish Army Tattoo skulle vi ha besök av en militärorkester från Tjeckoslovakien och en från Östtyskland. Det var en spännande resa fram till premiärdagen. Det började med att vår kontaktperson från Tjeckien, som jag hade varit med och haft ett antal möten med bl a på tjeckiska ambassaden, slängdes ut ur landet pga av spioneri. Vad han hade gjort och i vilket sammanhang fick jag aldrig veta, men ut ur landet förpassades han.

När det började närma sig premiärdagen slet vi för att få allt på plats. Orkestermedlemmar skulle inkvarteras, annonser skulle publiceras och programblad skulle tryckas. När portarna öppnades för genrepet hade fortfarande inte programbladen kommit från tryckeriet. Det började bli lite tufft för mig som ansvarig för att programmen verkligen skulle vara på plats i tid. 30 minuter före första tonen dök programmen upp. Väldigt snygga med de medverkande orkestrarnas flaggor i ett vacker flaggspel på omslaget.

Programmet delades ut gratis till besökarna. Vi hann inte ta betalt eftersom programmet var så sena. Sist att få programmen i sin hand var orkesterledarna från respektive land. När programmet nådde den östtyska ledarens utbröt nästan världskrig.

Vad är det första man gör när man får en tidning eller broschyr i sin hand som man själv är med i? Jo, man bläddrar fram sidan där man är med för att läsa sitt namn eller se sin bild. Det var precis vad den östtyske orkesterledaren också gjorde. Bläddrade fram presentationen. Tittade på den fina bilden av orkestern och tittade på flaggan invid bilden. Flaggan! Han upptäckte direkt det jag och reklambyrån som gjort programmet inte lyckats upptäcka trots otaliga korrektursvängar. Flaggan invid den Östtyska orkesterna var den Västtyska.

Orkesterledaren gjorde det man gör när man blir förolämpad. Man blir förbannad. Han reste sig upp och beordrade sin orkester att packa ihop. Det skulle inte bli spelat en enda ton. Det var beslutet. In trädde då den diplomatiske chefen, han som jag träffat spionen tillsammans med. Han lyckade få orkesterledaren på andra tankar genom att lova att alla programblad som redan var utdelade skulle samlas in igen. Det räckte med en blick på mig så var jag iväg tillsammans med ytterligare några pigga och svettiga arbetskamrater. Alla program samlades in. Det lokala tryckeriet Lood & co kontaktades. Frågan till dem var lite speciell: "Kan ni trycka pappersetiketter i storlek 2x3 cm med tryck av Östtyska flaggan på? Allt måste vara klart i natt." Självklart kunde dom det. Det trycktes drygt 5.000 etiketter med flaggor som klistrades in i de 5.000 programbladen under natten och förmiddagen av en pluton med värnpliktiga från P 10.

Allt gott till slut. På premiärföreställningen kunde de snygga programbladen säljas som om inget hade hänt. Och få var de besökare som såg att den lilla flaggan bredvid en av orkesterarna var ditklistrad i efterhand. Och jag fick behålla mitt jobb. Misstag kan alla göra, men bara bra chefer tillåter det. Jag har haft flera sådan chefer. Några år senare var det nämligen dags igen. Även den gången hade jag en bra chef. Han tyckte väl inte att det var helt lyckat när jag klev in på hans kontor och berättade att jag klantat till det rejält i samband med att Påven talade inför ett stort pressuppbåd på Arlanda. Det är dock en helt annan historia som jag själv inte riktigt kommit över än, trots att det nära 20 år sedan. Och den historien har inget alls med golf att göra. Det har egentligen inte den första historien heller, men den har med tryckfel att göra. Och tryckfel, det kan förekomma i både golfkataloger och andra skrifter. Det bästa är om de hinner upptäckas innan skriften är tryckt eller spridd. Då hinner man dra i nödbromsen och rätta till felet. Jag har varit med om sådana händelser också. Men de är inte lika spännande att berätta om.

(Detta inlägg slutade tidigare i några rader om GolfStores katalog för 2008. Jag hade lyckats hitta den på nätet, men det visade sig att katalogen bara låg ute en kort stund för test. Därför är den nu borttagen. Länken kommer att läggas upp igen så snart katalogen är publicerad "på riktigt". Länken är borttagen på mitt initiativ. Jag vet hur det känns när saker publiceras för tidigt och jag vet hur retligt det är när man upptäcker korrekturfel.)

Read this blog in strange languages

Read this blog in other languages:
http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html


Jag några gånger på sista tiden lagt in en länk som går till en sida där man kan få automatisk hjälp med översättning. Fungerar ganska bra, men bara ganska. Den där automatiska översättaren förstår inte alla ord och nyanser. Det blir onekligen ganska roligt emellanåt. För er som använder översättningslänken, skyll inte på mig alla gånger när det blir galet.

Två exempel:

Hx threats vs NXT Tour
Hx Hot Bite vs NXT Tour

Near will vinterkläderna stem fitting far in in klädkammaren. Forward with spring - and sommarkläderna and with them goes såklart also golfkläderna forward.
Snart ska vinterkläderna förpassas långt in i klädkammaren. Fram med vår- och sommarkläderna och med dem åker såklart även golfkläderna fram.

I got a new friend

Read this blog in other languages:
http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html


Som bloggare tycker man om när andra läser det man skriver. Jag har därför "placerat" min bloggadress på några samlingsplatser, communitys, för bloggare på nätet. Det är inte bara ett sätt att hitta nya läsare, det är också ett sätt att hitta andra bloggar som kan vara läsvärda.

Idag fick jag meddelande från Bobbio, som också har en golfblogg. Bobbio och jag är nu kompisar. Om hans blogg är läsvärd, det kan bara du avgöra. Klicka HÄR eller på bilden nedan.

image633

Dags att se över garderoben

Snart ska vinterkläderna förpassas långt in i klädkammaren. Fram med vår- och sommarkläderna och med dem åker såklart även golfkläderna fram.

Jag fick ett tips från "Dresscode" i en kommentar. Han eller hon tyckte att jag skulle titta närmare på ett märke som heter Strombergs Menswear. Det har jag gjort. Snygga kläder. Framför allt gillar jag deras olika byxmodeller. Smala, raka byxor med färg.

Enligt "Dresscode" kommer Strombergs Menswear inom kort att finnas i Sverige.

Se kollektionen HÄR.

image632

Hx Hot Bite vs NXT Tour

Förra säsongen lovordade jag den nya NXT Tour när den dök upp på marknaden. Troligen kommer jag att prova några olika bollar denna säsongen, precis som jag brukar. (Även om jag egentligen tänkt låta bli, men...)

Callaways nya boll Hx Hot Bite sägs vara ett svar på och en konkurrent till Titleist NXT Tour. Hittade en intressant test av dessa bollar "head to head" genomförd av signaturen Alfonso4410 på www.golfwrx.com:


"I have played and tested The NXT TOUR and the HX Hot Bite on a launch monitor. I have a 10 handicap with a 88-92 mph swing speed with the driver. I drive 220-250 and hit my 7 iron 140-150 yards. I tested these balls for an entire 18 hole round, but on the launch monitor used only a Driver and 7 iron. What i found can be summed up in a couple of lines.

1) The NXT Tour is a bit longer 2-5 yards off the driver on the launch monitor. At the course I would guess The NXT gave me 5 yards.

2) The HX Hot Bite is a bit longer off my irons.

3) The HX Hot Bite spins quite a bit more. This was proven on the launch monitor and on the green.

4) The NXT TOUR is MUCH LESS susceptible to scuffing. The HX HOT Bite scuffs VERY easily.

5) The lauch monitor recorded the NXT with a higher ball flight with the driver than the HX Hot Bite yet the Bite had a higher ball flight of with my 7 iron(probably caused by the higher spin rate)

I think both balls are very good and that both balls are $5 overpriced. If you don't need the added spin I would suggest you try the Bridgestone E6 or the Srixon Trispeed."

Ta med dig Donna ut på banan

Donna är en av Yes! Golfs nyheter för 2008. Donna-modellen är unik på så sätt att den utöver Yes! speciella C-grooves är gjord av två olika typer av material i huvudet, aluminium i träffytan och övriga delen av huvudet i stål.
Snygg putter!

Läs en utförlig recension HÄR och produktbeskrivning HÄR.

image631

Stealth wedge

Nya wedgar från Taylor Made. Z TP wedges.

image629

Snygga med Z-grooves som ska vara något alldeles extra.

Påminner inte dessa wedgar om ett stealthplan?
image630

Välkommen till bloggvärlden

Hittade en ny blogg idag. För den som är intresserad av vad som händer på tourerna kan jag rekommendera ett besök på Olles blogg.

http://www.metrobloggen.se/golfkollen

image628

Read this blog in other languages:
http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html


I CAN stand the rain

Ensam på banan idag. Inte en kotte inom synhåll. Det var troligen ingen annan i mina trakter som ens tänkt på att det var möjligt att spela golf den 1 mars i ösregn, snålblåst och två grader. Men det var möjligt. Lite kallt de första två hålen innan jag fick upp värmen. Också lite kallt på tredje hålet när vinden låg på. Ögonen tårades och jag fick slå lite på chans, men det fungerade det också. Vad gör man inte, jag ville ju spela idag.

Järna GK, nio hål, tre birdies på tre av korthålen kring 100 meter. Kändes helt okej särskilt om man tänker på att det inte var helt lättputtat på vattensjuka greener.

Read this blog in other languages:
http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html


image627

En av mina favoriter:
Tina Turner, "I can't stand the rain".

RSS 2.0