"The Rock Is Dead"

Intressant artikel, i alla fall den första delen som handlar om bollar finns att läsa HÄR. Särskilt det som handlar om Top-Flites boll D2. En boll som under 2007 blivit mycket omskriven i USA. Man skulle kunna jämföra med den uppmärksamhet som Wilsons boll Dx2 Soft fick i Sverige under våren. Båda är lågkompressionsbollar och båda går långt, dessutom ger båda tillräckligt med spinn för många amatörer.

Något annat som bidrog till att D2-bollen blev en "snackis" är att den har "dimples-in-dimples", dvs en liten dimple i varje stor dimple. Den artikeln jag länkat till handlar om är hur denna konstruktion bidrar till att bollen går ruskigt långt, i alla fall ibland. Artikeln talar också om vi troligen kommer att få se detta dimplesmönster i Callaways dyrare bollar framöver.

image498

Men vill man spela med en Top Flite-boll? Visst är frågan knasig, men ska jag vara riktigt ärlig så är jag fortfarande lite färgad av att Top Flite-bollarna tidigare varit så hårda. "Stenkule"-ryktet lär nog ta ett tag att komma ifrån. I USA är man dock på god väg där man talar om Top Flite D2 som "D2 TRID", där TRID står för The Rock Is Dead.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0