Jag har köpt Pauls tröja

Jo, så är det. Samma tröja som Paul Casey spelade i under Masters. Nja, inte samma kanske, men i alla fall en likadan. Lyckades inte hitta den i Sverige så jag fick gå utanför landets gränser och nu hänger den på en galge här hemma. Inte nog med det, när jag letade efter tröjan så hittade jag en wedge också. Den har premiärspelats idag med resultat över förväntan. Det är en Mizuno MX wedge av samma typ som jag har sedan tidigare i 51 och 56 grader, nu har jag även 60-gradare.


Lyssna på kritikerna

Lyssna är en konst. Det ställer krav och är inte alltid så lätt som det kan låta. Vill man utvecklas ska man lyssna. Det betyder att man ska vara beredd och också ha förmåga att ta till sig kritik och använda den för att utvecklas. Det är inte så lätt alla gånger därför underlättar det om kritiken är konstruktiv och välformulerad.

Den här bloggen uppmärksammades igår av thecritics.se i en välskriven recension. Jag fick mycket ros, som jag tackar för, men jag fick också en del ris. Eller utvecklingsförslag för det är så jag ser det. Därför tackar jag särskilt för den konstruktiva "ris-delen". Kul att bli recenserad och kul att få tips om hur bloggen kan bli bättre.

En av de punkter som bloggen fick ris för är uppdateringsfrekvensen på senare tid. Ja, den trogne läsaren har säkert märkt att antalet inlägg minskat markant sedan en tid tillbaka. Vi får se vad som händer nu när säsongen åter är här. Med mer golf i tillvaron kan det också bli mer inlägg.

Den som vill läsa recensionen på thecritics.se kan klicka HÄR.


En sväng på banan i april
Banorna har öppnat!

Härligt! Nu är det äntligen öppet på Kallfors. Igår kväll blev det ett varv på vår niohålare. Sveriges bästa niohålsbana enligt en del.

Greenerna var riktigt bra. Jämna och fina. Inte sommarkorta och -snabba, men riktigt bra ändå. Fairway behöver växa till sig lite till, men redan nu ser det riktigt bra ut.


Drick rätt på banan

Vad som är rätt kan säkert diskuteras och det finns säkert inget enkelt svar. Jag brukar i alla fall dricka vatten när jag spelar. Oftast i mindre mängde än jag borde för att hålla fokus under hela rundan. Dessutom händer det att jag dricker en läsk (inte helt bra kanske) eller någon sportdryck. Och på tal om sportdryck, undrar om denna under-dunder-dryck kommer att nå svenska hyllor:


Bloggers

Så heter laget som nu är anmält till årets upplaga av Stadium Golf Match Play. Nytt namn kommer att ge UTE och mig nytändning i den gamla Stadiumgolfen, var så säker.


Caseys tröja...

...är snygg.


Laga ditt nedslagsmärke...rätt

Det är så många som lagar fel. Var och varannan försöker felaktigt "lyfta upp" nedslagsmärket. Man ska "trycka ihop" märket, inte lyfta upp.

Läs och se den utförliga beskrivningen av hur man ska göra HÄR.

Säsongspremiär

Riktig säsongspremiär var det idag, 18 hål på Gripsholm. En för säsongen torr och fin bana. Greenerna har inte riktigt börjat växa ännu så de var allt lite ojämna. Men jag tror dom tar sig snabbt. Fick faktiskt en känsla av att greenerna blev grönare ju längre vi kom på rundan.

Spelet funkade väl sådär som det brukar vara tidigt på säsongen. Närspelt funkade mindre bra, medan det långa spelet funkade riktigt bra. Min trä 7:a har nog aldrig gått bättre än idag.

Och så vädret: Fantastiskt påskväder!


Gripsholms GK, hål 2

Masters

HÄR kan man följa Amen Corner live.


Bollar – Golf Digest Hot List 2009Så är den då äntligen här, Golf Digest Hot List över marknadens bollar 2009. Hade sett fram emot spännande läsning. När de andra heta listorna presenterades i vintras passade man på bollarna för att få mer tid till att testa. Därför var förväntningarna högt uppskruvande. Och nu är listorna alltså här. Och inget känns nytt. Omdömena säger inte mycket, tycker jag. Det enda nya är respektive placering på guld- eller silverplats och det enda intressanta är att en del bollar som jag trodde skule finnas med saknas. Jag tänker då framför allt på Srixon Star och Callaway Hot Hx Plus. Sedan är det lite förvånande att dom klumpar ihop tourbollarna av samma märke. Tappar man inte lite av poängen med testen då?

Vad tycker du om årets Hot List?

Kolla själv HÄR.

Bollsnack

Spelade de första hålen för säsongen i helgen. Kunde såklart inte hålla mig att spela med några olika bollar. Ville ju gärna känna på de nya bollarna från Callaway. Nu gjorde ju banans skick inte bollarna rättvisa. Inte min sving heller förresten. Men i alla fall, ta det för vad det är värt, här är några intryck:

Callaway Tour iX: Lite hårdare boll än jag är van vid att spela på, men en boll jag absolut kan lära mig trivas med. Lära mig, för det handlar om att hålla sig till denna boll om den ska finnas i bagen. Att hoppa mellan denna och de mjukare tvådelsbollarna tror jag är mindre bra. Bra stopp på greenerna. Klick vid puttning. Bra längd.

Callaway Big Bertha Diablo: Mjuk och skön boll med alla klubbor. Fick intrycket av att den hade hyfsat med stopp utan att ha urethanskal. Kanske lite mycket spinn med driver och järn, men det är mer en känsla och knappast "testat och bevisat" genom de få slag jag slog med denna.

Callaway Hx Pearl: Mjuk kompression. Lång boll med min sving.

Callaway Hx Hot Plus: Betydligt mjukare än tidigare modeller. Upplevde dessutom att den stannade snabbare på green än jag är van vid att Hx Hot gjort tidigare, kan ju vara önsketänkande och inbillning. Denna boll vill jag absolut spela mer.

Bridestone Tour B330-RX:
Det ÄR en skön boll. Går långt dessutom. Ska bli kul att spela med denna kommande säsong.

Nästan rätt

Kollar Kraft Nabisco Championship. Försökte berätta via mail för kommentatorn om Paula Creamers rosa boll. Hon fångade mitt mail men det blev inte helt rätt. Paula spelar på en rosa Bridgestone B330-S. Hon spelade tidigare på Precept, men eftersom det inte görs några tourbollar under det varumärket längre har hon gått över till Bridgestone.

Bridgestone äger Precept och har valt att fortsätta profilera Paula via sitt varumärke Precept där hon gör reklam för bollen Lady IQ 180, som säljs i rosa.

Under tevesändningen fångades mitt mail upp, men det angavs felaktigt att jag sagt att bollen heter Precept B330-S. Bridgestone B330-S heter den. Den rosa variant som Paula spelar säljs mig veterligen inte över disk. I alla fall inte i Sverige.

Bannära boende

Inte helt fel att bo så här nära banan, eller hur?
Nya bagen på banan


Första stegen......och svingarna......på svensk mark 2009. Ringrostigt och stelt, men skönt att komma ut igen.

Bye, bye babes

Det är sällan jag köper tidningen Golf Punk, den svenska upplagan. Häromdagen köpte jag den i alla fall. Lockad av deras utrustningsreportage med besök på mässan i Orlando, beskrivningen av alla nyheter och kanske framför allt skaftreportaget. Så besviken jag blev. Jag måste säga att tidningen är ganska usel. Visst, genomgången av nya klubbor var helt okej, men Orlando-reportaget var genomdåligt. Inte har man åkt till Orlando bara för det reportaget? Och skaftartikeln. Inte mycket nytt under solen där inte. Lite gammalt dock, för jag har för mig att det slutat pratas om flexpunkt på skaft på samma sätt som man slutat prata om kompression på bollar.

Så, det var lite klagorop över en tidning jag inte är särskilt imponerad av. (Dålig korrekturläst är det också).

En sak var dock riktigt bra i detta nummer: No more Bunker Babes! Bikinimodellerna med golfklubbor i händerna är borta. Tack för det. Tidningen har därmed blivit bättre.

RSS 2.0