Bridgestone Tour B330-RX



Bridgestones nya, mjuka, tourboll B330-RX hade jag förmånen att spela några hål med igår. Bollen är designad för oss som inte svingar 110 mph. 85 mph ska räcka för att få ut allt denna boll kan erbjuda avseende längd och spinn.

De intryck jag fick av bollen är att den är mjukare än andra tourbollar jag spelat med, t ex Srixons Z-URS, som också passar spelare med lugnare sving. B330-RX är också mjukare än Bridgestones boll e5+.

B330-RX var inte bara mjuk, den kändes hyfsat lång också, eller rättare sagt inte kortare än andra bollar jag brukar spela med. Bollbanan skulle jag vilja beteckna som hög. Troligen en av bollens egenskaper för att hjälpa "slow swingers".

Bollens spinn måste jag tyvärr medge att jag inte gav mig själv möjlighet att bedöma. Jag träffade helt inte enda green med bollen. Och det berodde bara på mig och min sving och inte ett dugg på bollen.

Jag hoppas kunna återkomma med fler intryck av bollen, men det kan dröja. När temperaturen kryper under 10 grader och greenerna blir höstmjuka, då väljer jag nog att spela med någon mjukisboll typ Srixon Soft Feel.

Kommentarer
Postat av: Anders

Spelade idag på Nya Callaway Tour ix, det tycker jag var en verklig boll, bra vid driver och järn, grym spinn på pitch och chippar men vid puttning känns det som en stenkula och lyfter man upp det så känns skalet som en studsboll :) allmänt en skön boll men Titleist, Bridgestone och Srixon gör bättre bollar.

Postat av: AndersAnders

Känner att jag var lite orättvis, har spelat mer på bollen och den växer. Mer feeling i puttarna nu efter mer puttning. Det kanske är så som att testa flera whiskey eller öl direkt efter varandra. Den dagen hade jag först spelat på NXT Tour och sedan Tour IX, kanske inte var helt optimalt.

2008-09-30 @ 20:44:06
URL: http://backspin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0