Lost ball
Read this blog in other languages:
http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html
(Foto: Agneta)
Bättring golfare!
Hur tillämpar de flesta golfarna handicapsystemet?
Det finns tre huvudgrupper:
1. De som höjer så ofta de kan
Här träffar man på alla de där som ofta kammar hem priserna i samband med tävlingar. De förekommer ofta i par.
2. De som sänker så ofta de kan
Här träffar man på dem som drivs av att ha ett lågt handicap. I den här gruppen är det ofta förekommande att man skänker puttar, något man ofta glömmer bort när man senare kommer in på 37 poäng eller mer och ivrigt sänker handicapet
3. De som sänker och höjer efter aktuell spelnivå
I den här gruppen borde egentligen alla golfare återfinnas. Här finns de som registrerar alla spelade rundor. Hur många gör det, kan man undra. Jag skull vilja säga få. Mycket få. Om fler registrerade alla rundor skulle systemet vara mer rättvisade, något som skulle gynna alla. Men hur går det då med skänkandet av puttar? Det går ju inte att räkna skänkta puttar som sänkta puttar? Nej, det går inte. Låt bli att skänka så länge det inte handlar om matchspel. Då hojtar säkert den som vill snabba upp spelet. Javisst kan det snabba upp spelet att skänka puttar, men hur mycket? Skulle inte spelet gå snabbare om vi helt enkelt puttade snabbare. Vi behöver inte läsa puttlinjen från alla håll och kanter för varje putt under en sällskapsrunda.
Sedan har vi det där med slopesystemet. Det är ett subjektivt system som slår lite olika på olika banor. Känns inte som någon stor fråga, tycker jag, även om jag gärna skulle se ett enklare system där banorna inte slopas. Följden skulle också kunna bli höjning och sänkning i hela steg, vilket också skulle underlätta och förenkla. Även om man skulle göra den förändringen skulle "handhavandefelen" finnas kvar. Och det måste vi tillsammans göra något åt.
Martin Strömbergs krönika kan möjligtvis driva på en utveckling mot en förändring, men jag tror krönikan gör mer skada än nytta pga av det där med 0,8 slag. Frågan är om det är Strömbergs fel eller om det är den golfokunnige redigerarens fel. Jag tror det senare. Någon annan än Strömberg har säkert "tänkt själv" och tolkat handicapsystemet efter eget huvud.
Problemet är löst
Om det nu var ett problem, det var i alla fall en fundering kring ett möjligt problem. I tidigare inlägg har jag skrivit om det huvudbry jag haft kring min järn 5 som inte går så långt som jag önskar. Nu har jag hittat en lösning. I alla fall kanske.
Idag hittade jag en 27 graders hybrid på rea för 199 kronor. Den finns nu i min ägo. Den bör kunna svara på frågan om det är rätt för mig att spela med ytterligare en hybrid i bagen istället för en järn 5:a. Antingen funkar den bra, eller så funkar den lite sämre och får mig att köpa en dyrare hybrid eller så funkar den inte alls och åker ur bagen lika snabbt som den åkt i.
Det jag köpt är en Oakland-hybrid med skaft som vid provsving känns helt ok. Torque 3,8.
Man tar inte en rangeboll
Efter avslutad runda gick jag till den ännu inte öppnade rangen för att träna lite med egna bollar. Jag såg direkt att det låg två bollar ut på rangeområdet. Det händer ju att det ligger bollar på rangen under vintern. Sådana där bollar man kan slå hit och dit för att sedan låta ligga tills dess nästa spelare kommer och slår på dem. Döm om min förvåning när jag går fram till den närmaste bollen och upptäcker att det är en precis likadan boll som den jag nyss slagit bort. Det är dock inte min boll eftersom den slogs bort att par hundra meter åt ett helt annat håll.
Vad gör man då om man på den vinterstängda rangen hittar en boll av precis samma typ som den man nyss slagit bort? Blir glad och stoppar den i bagen och tänker "vilken tur"? Nej, inte jag i alla fall. Jag peggade upp bollen och skickade den över hela (nåja) rangen. Där får den ligga tills dess att någon annan skickar den åt andra hållet.
Så snart en boll hamnat på rangeområdet har den blivit en rangeboll. Och man tar inte en rangeboll. Hur fin den än är.
A day at the course
Spelade med Srixon AD333. Testade den bollen för några år sedan och tyckte då att den gick lite för högt. Lite ballongbana. Nu är bollen uppdaterad och min sving förändrad (förhoppningsvis) och jag fick ett helt annat intryck av den. Klart lovande. Jag spelade Srixon Trispeed parallellt och upplevde bollarna jämförbara i längd, AD333 är dock lite mjukare med puttern. Framförallt tyckte jag ljudet var annorlunda.
Och visst är det svårt att tro att bilden nedan är tagen i februari strax utanför Stockholm, Sverige.
Read this blog in different languages
Go to this link:
http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html
...or click on the picture below:
286 meter
I amatörklassen vann Peter Brovall med 290 meter och efter honom. Helt okej, men han också en bit bakom de riktigt, riktigt långtslående grabbarna.
Huvudklassen vanns på 346 meter av Adam Stacy och på andra plats kom Morgan Seren.
Den som vill läsa mer kan göra det HÄR.
On thin ice
The Golden Bear
(Foto: Agneta)
Longing for summer
(Foto: Agneta)
California Dreamin'
Låt nummerplåten visa vem du är
För en tid sedan träffade jag Agneta i samband med en kurs. Hon är inbiten golfare sedan många år tillbaka. När vi sågs berättade hon att hon och hennes man inom kort skulle resa till USA på golfresa. Jag bad henne då att skicka några bilder från resan som jag vid tillfälle skulle kunna lägga ut här på bloggen. Nu är det dags att visa några av hennes bilder.
Vad passar då inte bättre än att visa nummerskylten på den golfbil som Agneta och hennes man använde. Kanske också kan vara ett alternativ om man vill skaffa sig en personlig nummerskylt.
(Foto: Agneta)
"Nästan roligare än golfbollar"
Min kära sambo reagerande inte med någon större förvåning på mina ord, hon sa bara "jaja, du brukar ju snöa in på olika saker under vintern". Och så brukar det vara. Jag snöar in på något under vinterhalvåret när golfandet inte längre tar så mycket tid. Jag tror dock inte att whiskyintresset kommer att bli nämnvärt lidande när golfsäsongen drar igång på allvar. Återtstår att se hur det blir.
Hur som helst...i veckan blev jag medlem på ett diskussionsforum för whiskyintresserade. En ny värld öppnade sig. Det är faktiskt väldigt fascinerande att ge sig ut på nätet och utveckla ett nyvunnet intresse och då upptäcka att det finns mängder av andra "därute" som snöat in på samma sak. Precis som det på forum.golf.se diskuteras golfbollar, -klubbor, -regler och annat som hör golfen till diskuteras det whiskysorter, smaker och glas på whiskyforumet. Som sagt, roligt och fascinerande. I alla fall om man har åldern inne och får dricka alkohol. Där kan man väl säga att golfen har en av flera fördelar jämfört med whiskyintresset. Golf kan man spela oavsett ålder.
Golf är en billig sport
När jag öppnar plånboken för att köpa golfprylar brukar jag ibland tänka "det hade varit mycket dyrare om du åkt motorcykel eller seglat". Idag slogs jag att det även går att jämföra med något annat. Ingen sport, men väl ett fritidsintresse. Jag tänker på musiklyssning. Inte vilken musiklyssning som helst utan sådan där nördig musiklyssning som sker med stora högtalare och guldkablar. Det är dyrt det.
Den här högtalaren spanade jag lite på vid mitt besök på HiFi-klubben idag:
Ingen bra bild, men högtalaren kostar 146.800 kr. Även om man får ett par är det mycket pengar. I alla fall för mig. Inte blir det billigare när man betänker att det krävs en del annan utrustning för att göra högtalarna rättvisa.
Väl hemma, och det utan köpta högtalare, surfade jag in på hifiklubben.se och letade reda på högtalarna på bilden. Jag kunde då konstatera att de inte alls var så dyra som jag trodde. I alla fall inte om man jämför med dessa:
319.800 kr!
Golf är billigt! Undrar vad jag ska köpa härnäst?
Välj putter med hjälp av Odyssey
Klicka på bilden
Tiger imponerar
Även Tiger kan missa
Välj rätt boll
Callaway har problem
Läs mer om bollen HÄR.
Var går gränsen?
Fler "underverk" HÄR.
Clevelands nya HiBore XLS
Läs mer HÄR.
Se förebilderna svinga
Se fler svingar HÄR.
Gröna greener
Nördiga funderingar
Så här går mina funderingar:
Längden med min j6 är nästan densamma som med j5. Det borde tyda på att jag inte har tillräcklig fart i klubbhuvudet för att slå 10 meter längre med j5 jämfört med j6. Det skulle kunna vara ett skäl för mig att byta j5 mot en hybrid.
I bagen har jag en hybrid sedan tidigare som motsvarar j4. Jag tycker dock att säkerheten är större med en järnklubba än med en hybrid. Det talar för att jag kanske inte ska ersätta j5 med ytterligare en hybrid utan snarare skaffa en mer lättslagen j5.
Den j5 som möjligtvis ska ersättas är en Ping G2. Eftersom Ping säljer sina klubbor styckvis så är Ping G10 eller G5 möjliga alternativ. Båda har lite bredare sula än G2 och därmed också mer tyngd i sulan vilket borde göra dem båda mer lättslagna på så sätt att det är lättare att få upp bollen i luften och få den längdökning jag saknar jämfört med j6:an.
Nästa fundering gäller skaftet. I G2:an är det Pings stålskaft CS-lite, ett skaft som väger 94 gr. CS-skaftet sitter också som standard i G5:an medan det i G10:an sitter ett AWT-skaft, nytt för 2008. Det skaftet är dock 4 gram tyngre än CS-skaftet. Att byta till en något tyngre (om än bara 4 gram) klubba i hopp om att öka längden känns osäkert, därför lutar det åt G5....eller att helt enkelt beställa en G10 med CS-skaftet.
Om jag nu ska ha stålskaft? För jag kan ju lika gärna välja ett grafitskaft för att öka svinghastigheten något, men å andra sidan tappar jag då lite av känslan i järnklubban eftersom övriga järn har stålskaft. Sedan tycker jag helt enkelt att klubban blir för lätt. Tillbaka på stålskaft med andra ord.
Sedan kan jag ju också tillägga att jag även har en j4 i bagen. En Callaway X-16 med stålskaft. Det är min "skogsklubba", dvs den klubba jag har för att slå låga slag när jag hamnat i lägen som kräver den typen av slag. Att slå tillräckligt låga slag med Ping j5 är nämligen inte helt lätt.
Vi får se var tankarna landar. Alla synpunkter och förslag välkomnas.
Säsongen kryper närmare
Och att våren börjar närma sig syns på antalet besökare här på bloggen också. Antalet besökare är tydligt fler än det varit de senaste månaderna. Jag ser det som ett tydligt vårtecken. För nu börjar det rycka i kroppen igen. Och vad gör man om det är för mörkt på kvällarna? Jo, man planerar inför och drömmer om säsongen.
Ett annat vårtecken är att årsbonusen från Dormy dök upp. Efter att ha sprättat kuvertet och sett vilken bonus jag tjänat in 2007 kunde jag konstatera att jag köpte på tok för lite golfprylar förra året. Eller så handlade jag väl på annat håll. Troligen är det så.
På tal om Dormy. Lyckliga är ni som bor i Sundsvall, Göteborg och Norrköping. Snart kommer ett Dormyvaruhus nära er. Jag hade hoppats det skulle dyka upp ett i Kungens Kurva, men det lär väl dröja.
Same moon
Årets första runda
All over the world
HÄR är originalinlägget.
HÄR är inlägget där man lånat in min bild.
Och här är tipsen från Graham:
http://www.golfblogger.co.uk/
http://www.golfbargains4u.co.uk/
Drömmar och verklighet
Nu finns det ju en verklighet också. En viktig komponent som klubbfabrikanterna "glömmer" att prata om är spelarens förmåga. Han eller hon som håller i klubban. Jag vet ju t ex att det går att slå snett med Callaway FT-i. Svingar man utifrån och in så kan man som högerspelare utan problem trycka bollen rakt ut åt vänster. Rakt, men helt snett eller åt fel håll. Knappast klubbans fel. Visst kan klubban påverka, men svingen påverkar mer.
Jag kan, mot min vilja, tycka att det ibland blir lite för mycket med alla innovationer på utrustningssidan. Det är lätt att förledas och tro att allt nytt gör underverk. Det är så lätt att drunkna i reklamen och drömmarna och tro att man kan köpa sig till bättre spel på banan genom att skaffa det senaste och dyraste. Nu är det väl inte bara hoppet om bättre spel som gör att jag är halvt besatt av golfutrustning. Nej, det handlar nog om andra saker också. Jag har periodvis i mitt liv varit besatt av olika typer av prylar. Det har varit löparskor (läste varenda test som gick att uppbringa!), ryggsäckar, cyklar och en mängd saker andra saker som säkert i sig skulle kunna bygga en blogg. Jag skulle tro att drivkrafter utöver funktion och drömmar faktiskt är färg och form . Om man ska vara djup kanske denna besatthet är mitt sätt att visa på ett konstnärligt intresse som inte alls visar sig i tavlor på väggarna och statyetter i hörnen.
Vart vill jag då komma, undrar kanske den som orkat hänga med så här långt? Jo, för en tid sedan köpte jag en ny driver. En Ping G10 som jag lät "customfitta" eller skräddarsy som det lite snyggare heter på svenska. Det blev lite stressigt före Lissabonresa och klubban dök upp i sista stund och jag hann inte testa den före resan. Därför var jag hos klubbmakaren i veckan för att göra en svinganalys med nya klubban. Jag ville veta om den med min sving ger mig så mycket av längd och riktning som jag bara kan få.
Klubbmakaren och jag jämförde med de lagrade värdena från min gamla Ping G5 och kunde konstatera följande:
- svinghastigheten med den nya klubban är något lägre (skaftet är en tum kortare i G10:an och skaftet 10 gr tyngre, allt för att öka säkerheten)
- bollhastigheten är något högre
- totallängden är något längre (vi pratar få meter)
- utslagsvinkeln är högre
- nedslagsvinkeln är bättre och kommer att ge mer rull.
Något bättre i teorin med andra ord, men om man ska tro siffrorna så handlar det inte om någon revolution jämfört med G5:an. Återstår att se vad alla dessa resultat innebär i verkligheten, på banan.
Och då är vi framme vid vad detta långa inlägg egentligen handlar om. Jag frågade nämligen klubbmakaren om vilken boll jag bör ha mot bakgrund av de värden som testen visade på. Då sa han det där man egentligen inte vill höra men som en spelare på min nivå är pinsamt medveten om:
"När du slår de där låga bollarna bör du ha en boll som spinner mer med drivern för att få höjd, men när du slår de där höga bollarna kan du spela med en boll med mindre spinn."
Detta är ju den jobbiga verkligheten. Min sving är ju inkonsistent. Jag träffar ibland bollen square i en uppåtrörelse och i mitt på klubbladet. Ibland går jag brantare på bollen, ibland square men ofta med en utifrån och in rörelse som skickar bollen rakt åt vänster. Alla dessa variationer i svingen, som må vara små i grader, påverkar i hög utsträckning både längd och riktning mer än både klubbval och bollval gör. Det är den pinsamma verkligheten.
Slutsatsen av detta borde då bli att jag (och många med mig) borde träna mer teknik. Visst är det kul att köpa nya klubbor och bollar, men dess inverkan på spelet är inte så stor som man kan förledas att tro av reklamen och drömmarna.
Vad har jag då lärt av detta?
Hur kommer detta resonemang och dessa slutsatser att påverka mitt utrustningsintresse?
Svaren är ingenting och inte alls. För det finns andra värden i intresset utöver funktion, precis som tidigare konstaterats. Så länge det finns en attraktionskraft i färg och form kommer också drömmarna att leva.
Keep on dreaming. Keep on swinging.
Från tveksamhet till entusiasm
Återstår att se om det blir en hit med utbytbara skaft under 2008 eller först 2009. För jag börjar tro att detta är framtidens melodi trots allt.
Lättmatchad bag
Därför har jag nu köpt en till. En svart lättmatchad bag. En Ogio Kingpin.
Det finns ett skäl till som föranledde beslutet att köpa en ny bag. Jag ville helt enkelt ha en lite lättare och smidigare bag än Atlas-bagen Och Kingpin är smidigare och hela 1 kg lättare.
Ful?
TaylorMade Rossa Spider
Alla hjärtans dag
Våga ha tur
Vissa dagar på banan känns det som om man träffar alla träd som går att träffa. Man kan då luras att tro att det handlar om otur och att det är en "sådan dag", eller att man helt enkelt är född med otur.
Andra dagar är det tvärt om.
Självförtroendet är på topp och man tror inte att det är möjligt att träffa ett enda träd. En sådan dag vågar man chansa. Man tänker "jag har tur". Skulle man ändå träffa ett träd är det inget man tar fasta på, utan sådant som händer. Man har ju tur. En del människor tror sig vara födda med tur.
Dessa fenomen har en psykolog vid namn Richard Wiseman tagit fasta på. Han har forskat kring detta med tur och otur för att ta reda på om det är så att en del människor är födda med tur, medan andra är födda med otur.
Vad kommer han fram till då? Det kan man läsa om i hans bok "Tur eller otur", men så mycket kan sägas att man föds inte med det ena eller det andra. Däremot kan man själv vara med och påverka turen eller oturet i livet. Och på golfbanan.
Wiseman lyfter i sin bok fram fyra principer som man kan lära av för att öka sin tur.
En av dessa principer är:
Vänta dig att du ska ha tur
Det handlar om att turen i livet ska bestå. Skulle kunna översättas till självförtroende på golfbanan.
En annan princip handlar om att:
Tursamma personer kan vända sin otur till tur
Man ser det positiva även i negativa händelser. Man tror att även negativa händelser kommer att föra något gott med sig t ex, "Tur att jag träffade det där trädet. Hade jag inte gjort det kanske jag hade hamnat pluggad i bunkern istället och det hade varit värre".
Så, tänk positivt och skapa din egen tur. Om du t ex hade denna inspelsvinkel mot flaggan är det bara att satsa. Det finns en lucka. Varför gå vid sidan med risk att gå i bunkern eller toppa och slå out?
"Andas i mitt öra..."
Lyssna på Golf Gears News Podcast HÄR.
Grunderna i driver fitting
Klicka på bilden för att komma till filmen.
Ballspeed
För en "vanlig" amatör ligger denna på 150-155 mph, för spelare på touren ungefär 160 mph upp till 190 mph
Launchangle
Ska vara 10-14 grader för optimal längd
Spinrate
Ska vara 2200-3000 rpm
Smashfactor
Talar om hur ren träffen är. Ska vara 1.47-1.48
Land angle
Talar om i vilken vinkel bollen landar. Ska vara 35-40 grader för att ge optimatl rull.
Slå längre tjejer!
För den som är intresserad är det bara att börja träna inför nästa år. Lycka till!
I love Europe
Azorerna, 1 feb 2005
Tunisien, 27 januari 2006
Portugal, 30 januari 2007
Portugal, 27 januari 2008
Även om omväxling förnöjer föredrar jag det väder som bjöds i år.
Europa, väderkontrasternas världsdel.
Seriösa golfare
Fler bilder HÄR.
Golfabstinens!
Efter att ha lagt i första maskinen satte jag mig vid datorn för att välja ut en bild från Lissabonresan som skulle passa på bloggen. Och vad händer då? Abstinensen blir värre. Det känns ju helt overkligt att det bara var en dryg vecka sedan jag spelade golf i strålande sol på gröna banor. Långt kvar tills det är möjligt i Sverige (i alla fall i min del av landet Cecilia :-) ). Känns jobbigt. Ska abstinensen finnas där i två, tre månader till? Känns jobbigt. Kanske skulle möjligheten att se golf på TV minska absitensen? Borde inte jag ha Golfkanalen?
Glad konst
Och det här är den glada receptionisten som gärna ville vara med på bild:
Morgonstund
Tidig januarimorgon. Quinta da Marinha. Hål 9.
Hit it hard, hit it long
Det man kan undra över när man läser pressmeddelandet nedan är var de långtslående kvinnorna är. För nog finns det väl även kvinnor som sysslar med longdrive?
PRESSMEDDELANDE
Europamästerskapen i Indoor Longdrive arrangeras för tredje året i rad i Stockholm. | |||||||||||||||||||
Sedan tre år tillbaka arrangeras Europamästerskapen i Indoor Longdrive i Stockholm. Indoor Longdrive är till skillnad från alla andra golftävlingar en ren kraftmätning som görs upp till hög musik och en jublande publik. Tävlingen sker i simulatorer där man med mycket hög precision kan mäta slagets exakta längd och via storbildsskärmar kan publiken enkelt följa varje slag. Europamästartitlen innehas av Marcus Edblad som har inomhusrekordet på över 350 meter (carry). I år utmanas han av 15 andra av Europas bästa golfproffs.
I proffsklassen finns bl.a. följande namn;
Förutom proffstävlingen arrangeras även Celebrity Indoor Longdrive som konferencier Anders Timell håller i. Här får vi se kända ansikten som Peter Jihde, Pontus Gårdinger, Martin Björk, Olle Palmlöf och Magnus Norman visa vad de går för och göra upp om den prestigefyllda Celebrity Indoor Longdrivetiteln.
European Indoor Long Drive Championship görs upp på Stockholms golfhall, Sveavägen 159, lördagen den 16 februari från kl.12.00.
| |||||||||||||||||||
EUROPEAN INDOOR LONG DRIVE CHAMPIONSHIP European Indoor Long Drive Championship arrangeras av Eventab. Kontaktperson Daniel Tidebrink: Email: [email protected], Mobil: 0702-927670.
|
| ||||||||||||||||||
PRESSKONTAKT Önskar du närvara vid European Indoor Long Drive Championship eller vill ha mer information kontakta presskontakt: Ulrika Palm, Blackbird PR Email: [email protected], Kontor: 08-216444, Mobil: 0705-835735. |
Jag vill ha en egen måne
Otillåten driver?
AT & T Pebble Beach direkt
Klicka på bilden nedan.
Och vill man ha lite bättre kvalitet i sändningen, förstå språken men bara se ett hål (hål 7) kan man klicka HÄR.
Men var är Jesper Parnevik? Han brukar ju spela denna tävling.
Skum putter
Finns inte upp på Yes! webbplats, men HÄR kan man läsa lite mer.
Nytt från TaylorMade
Här kommer nu en liten uppdatering:
TaylorMade kommer med en ny Burner-modell som är helt inriktad på de bättre spelarna. Läs mer HÄR.
För en tid sedan lanserade TaylorMade r7 CGB Max som driver, fairwaywoods och järnklubbor. Nu kommer också r7 CGB Max som hybrid. Inga stillbilder att tillgå än, vad jag lyckats hitta, men väl en liten filmsnutt.
Jimmy och Barbara har något ihop
När vi åker på vår golfresa i januari (det var ju fjärde året på raken jag var med på UTE International) brukar det vara regn, kallt och inte en kotte förutom vår grupp på banan. Så inte i år. I år fick vi en stor dos sol och just dagen på Estoril fick vi också en stor dos av andra golfare. Troligen beror det andra på det första.
På tee var det kö. Före vårt gäng slog åtta herrar i åldern +65 ut. Engelska gentlemen. En av dem var Jimmy. Han hade den snyggaste svingen av alla. Dessutom den snyggaste "kepan". Väl värd en engelsk gentleman, för det är vad jag tror att Jimmy är. Jag kan föreställa mig, för jag har ingen aning, att Jimmy efter sin pensionering flyttade till Estoril. Han sålde sitt företag i London för att komma närmare solen, värmen och inte minst golfen. Sedan flytten ner till Estoril för 12 år sedan har han spelat golf nästan varje dag. Oftast med golfgänget bestående av andra välbeställda herrar också de från London med omnejd.
Här syns Jimmy fångad mitt i svingen på första tee:
En annan av alla de personer vi hade förmånen att stöta på därute på banan var Barbara (som egentligen heter något annat som bara kamrat Lasse K vet, om ens han). Hon är född och uppvuxen i Estoril, gissar jag. För precis lika lite som jag vet om Jimmys liv vet jag om Barbaras. Ändå kan jag tänka mig att Barbara är gift med en framgångsrik man som sällan tillbringar sin tid i det stora huset i Estorils utkanter. Han reser mest runt i världen på sina otaliga affärsresor. Därför är det tur att Barbara har golfen och vänninorna. Det blir inte 18 hål varje dag, men väl 9 hål. Tiden det skulle ha tagit spela de påföljande 9 hålen ägnas som oftast åt att diskutera aktuella frågor och dricka ett glas vin. Och det är ju inte helt fel det heller. Men Barbara, cigaretterna borde du dra ner på. Det skulle både din röst och din golf må bra av även om svingen redan nu ser ganska bra ut.
Här svingar Barbara med en träfemma på hål 5:
Och det Jimmy och Barbara har ihop är de båda är medlemmar på Estoril Golf Club och valde att spela samma dag som vi.
Bo nära banan
Huset ligger invid fairway på tredje hålet, Oitavos Dunes Golf Club.
"Vi har ju pratat om vad du gör på kvällarna"
Bunkerträning
"Bunkerdungen" finns intill rangen på Quinta da Marinha.
En drawad järnetta
Hål 14. Oitavos Dunes Golf Club.
Ett bildsvep från Oitavos Dunes Golf Club
Hål 2
Fairway hål 7. Bilden ger en uppfattning om hur banans "mellersta del" ser ut.
Hål 7 in mot green.
Inspel hål 8.
Utsikt från hål 9 och hål 10.
Gångvägen mellan tee och fairway på hål 11.
Hål 16.
Hål 11.
Klubbhuset, sidan mot banan.
Träningsområdet sett från klubbhuset. Utsikt över havet.
Den välskötta bilparken. Här lämnade vi våra klubbor efter rundan. Innan de levererades till
klubbhusets entré hade de noga tvättats av. Kallas service.
Oopps....
Hål 5, Quinta da Marinha
En segrare värmer upp i gryningen
Grattis Anders!
Fler bilder och kommentarer från resan
Bakåtbloggande från Portugal
Klicka HÄR, scrolla ner och häng med från början av resan.
Just like living in paradise
Hål 4 på Quinta da Marinha, sett från greenen på hål 5
Idag har dagen delvis ägnats åt att smälta alla intryck från veckan som gått. Det har bland annat inneburit att gå igenom alla bilder. Ett urval av dessa bilder finns att ladda ner HÄR i form av ett bildspel. Nog är det nästan som paradiset att få spela, prata och leva med golfen alla timmar på dygnet i en hel vecka...
edit: Se till att ladda ner bildspelet till din egen dator, annars får du inte med den musik som är kopplad till bildspelet. Klicka först på download, därefter på download file när bilspelet laddat klart dyker den möjligheten upp nere till höger.
Hemma igen
Igår avgjordes också den prestigefyllda tävlingen. Förstaplatsen var i teorin redan avgjord före start eftersom ledaren ledde med 14 slag. Däremot var det tätt efter med tre spelare inom fyra slag. Jag gick ut som fyra, men slutade som tvåa. Hade en knepig dag på banan. Skillnaden mellan första och sista nio hålen var hela tio slag.
Tävlingen är egentligen inte det viktiga även om den är central under UTE International-veckan. Det viktigaste är att få spela golf en hel vecka och umgås med trevliga människor som delar samma intresse. Att det i år dessutom var sol nästan varje dag gjorde detta till en på alla sätt lyckad resa.
Tack Ulf, Bengt och UTE för trevlig samvaro i "Villa Barnstuga*"! Och tack UTE för det fina arrangemanget.
Återstår nu att blogga om resan. Framförallt lägga upp några av de drygt 250 bilder jag tagit under veckan. Jag kommer också att gå tillbaka och skriva några rader kopplat till de bilder som jag MMS:at till bloggen under veckan.
Och sedan hoppas jag såklart att min resväska dyker upp. Den är nämligen fortfarande ute och flyger någonstans.
*) Villa Barnstuga kommer sig av att kamraten Ulf tyckte att vårt hus mest liknade en barnstuga så tillvida att vi som bodde på nedervåningen envisades med att inte vara uppe efter kl 22 på kvällarna.
Drive Home
Sista hålet på Quinta da Marinha och samtidigt en passande avslutningsbild som får stå för att golfandet under UTE 2008 är till ända och dags att vända hemåt igen.
Tack för i år
Ser redan fram emot UTE International 2009!
Oitavos Dunes Golf Club
Sista dagens spel och avgörandeet av tävlingen skedde på Oitavos Dunes Golf Club. En tourbana designad av Arthur Hills, som invigdes 2001. Fantastiskt läge med utsikt över havet från nästan alla hål. Det kommer bilder så småning om.
Banans skick var för säsongen bra, men det märktes på sina ställen att det är lågsäsong. Det jobbades förbrilt runt om banan. Vi fick dessutom spela de flesta hålen från blå tee istället för gul. Det var lite synd, hade varit ännu roligare (svårare) att få spela från gul men nu ville man spara gul tee till högsäsongen och inget att göra åt.
Greenerna var snabba med 9,6 på stimpen. Att det dessutom lutade korsan och tvärsan gjorde det inte enklare. Litet minus för att några av greenerna i början av banan både var dressade och hålpipade. Det gjorde att det var stora variationer i hastighet inledningsvis på banan. Svårt att ställa om mellan hålen.
Intressant att veta är att banan har 100 medlemmar och att det kostar 40.000 SEK per år att vara med i klubben och avgiften ska betalas tre år i förväg. I gengäld har medlemmarna banan för sig själva på helgerna efter kl 09.30 eftersom inga gäster släpps ut efter den tiden.
Greenfeen ligger normalt på 1.500 SEK per runda. För oss ingick spelet i vårt golfpaket.