Våga ha tur

Har du tur eller otur?

Vissa dagar på banan känns det som om man träffar alla träd som går att träffa. Man kan då luras att tro att det handlar om otur och att det är en "sådan dag", eller att man helt enkelt är född med otur.

Andra dagar är det tvärt om.

Självförtroendet är på topp och man tror inte att det är möjligt att träffa ett enda träd. En sådan dag vågar man chansa. Man tänker "jag har tur". Skulle man ändå träffa ett träd är det inget man tar fasta på, utan sådant som händer. Man har ju tur. En del människor tror sig vara födda med tur.

Dessa fenomen har en psykolog vid namn Richard Wiseman tagit fasta på. Han har forskat kring detta med tur och otur för att ta reda på om det är så att en del människor är födda med tur, medan andra är födda med otur.

Vad kommer han fram till då? Det kan man läsa om i hans bok "Tur eller otur", men så mycket kan sägas att man föds inte med det ena eller det andra. Däremot kan man själv vara med och påverka turen eller oturet i livet. Och på golfbanan.

Wiseman lyfter i sin bok fram fyra principer som man kan lära av för att öka sin tur.

En av dessa principer är:
Vänta dig att du ska ha tur

Det handlar om att turen i livet ska bestå. Skulle kunna översättas till självförtroende på golfbanan.

En annan princip handlar om att:
Tursamma personer kan vända sin otur till tur
Man ser det positiva även i negativa händelser. Man tror att även negativa händelser kommer att föra något gott med sig t ex, "Tur att jag träffade det där trädet. Hade jag inte gjort det kanske jag hade hamnat pluggad i bunkern istället och det hade varit värre".

Så, tänk positivt och skapa din egen tur. Om du t ex hade denna inspelsvinkel mot flaggan är det bara att satsa. Det finns en lucka. Varför gå vid sidan med risk att gå i bunkern eller toppa och slå out?

image599

Kommentarer
Postat av: Scoreman

Vilket härligt läge! Vem älskar inte en utmaning?

2008-02-13 @ 09:51:20
Postat av: Dan

Kul bild, jag skulle nog tänka: vilken jäkla OTUR att bollen hamnade just här...kunde den inte rullat lite längre eller stannat lite snabbare!

2008-02-13 @ 11:05:07
Postat av: Janne Örebro

Det är ju inte ens ett svårt läge, man ser ju flaggan. Säkert par

2008-02-13 @ 19:43:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0