Bollförrådet 8, Precept

Precept är ett av de mindre kända varumärkena på den svenska marknaden. Precept ägs av Bridgestone. Varumärket Precept har framför allt blivit känt för två bollar och en spelare:

Precept MC Lady
Bollen kom 1999 och var den första riktiga lågkompresssionsbollen. Den blev en stor succé genom en historia som sa att det var en tourspelare (men inte på PGA-touren) som spelade med denna boll av misstag. Historien sa något i stil med att han kom att spela med en av sin frus bollar som låg i hans bag och att han vann en tävling med bollen. Hur det än var med sanningshalten i den berättelsen så fick den fart på försäljningen av bollen. Amerikanska manliga (och kvinnliga) golfare rusade till butikerna och köpte bollen. Precept gjorde reklam för bollen med en slogan som sa "Are you a Lady's man?".

Jag spelade ganska mycket med den här bollen när den kom. Den är, till skillnad mot många andra dambollar, mjuk i skalet. Jag har fortfarande några kvar av denna boll och spelar den ibland när det är kallt. Sedan den ursprungliga Lady-bollen kom har den uppdaterats flera gånger, men succén från den första bollen har aldrig riktigt återupprepats. Precept försökte återlansera den ursprungliga MC Lady-bollen för några år sedan, men den blev ingen större succé. Jag skulle tro att det beror på att alternativen är så många fler på marknaden för lågkompressionsbollar idag. Den nuvarande versionen av Lady-bollen heter Lady IQ 180.

Den ursprungliga Lady-bollen följdes upp av Laddie som felaktigt sas vara samma boll som Lady, men med ett namn som skulle göra att fler män vågade köpa bollen. Det var dock inte samma boll. Såväl skal som uppbyggnaden i övrigt skiljde bollarna åt.

Precept U-Tri Tour
En boll som jag bara sett säljas i shopen på Strängnäs GK. Bollen kom för ett tiotal år sedan, men det talas fortfarande om den och refereras till den på amerikanska forum som en mycket bra tourboll. Det blev stor uppståndelse när Bridgestone valde att lägga ner produktionen av U-Tri Tour-bollen. Med U-Tri Tour försvann premiumbollarna från Precept och samtidigt började Bridgestone sälja bollar i eget namn.

Paula Creamer

Precepts affischnamn nummer ett. Den boll Paula spelar med idag sägs dock inte vara en Preceptboll utan en Bridgestone B330-S. Med rosa skal.Utöver U-Tri Tour-bollen hade Precept tidigare två bollar som låg snäppet under premiumsegmentet: U-Tri Extra Spin och U-Tri Extra Distance. Framför allt den senare har jag spelat mycket. Den gick långt för mig och spann tillräckligt, men den var lite hård särskilt med dagens mått mätt.

Läs mer om Precept och deras bollar HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0