Srixon utmanaren

Jag har skrivit om Srixon Trispeed tidigare, men gör det igen. Nu med lite ny information som inte gavs förra gången.

Kampen på bollmarknaden blir allt hårdare och det är inte lätt att ta marknadsandelar från de stora. Srixon tycks i alla fall ha bestämt sig för att göra ett försök. Trispeed utmanar i mellansegmentet och kommer där att slåss med Callaway Hx Hot, Bridgestone e6 och Titleist NXT, för att nämna några. Om Trispeed håller vad den lovar så blir det en klart betydelsefull utmanare inför kommande säsong. Titta bara på nedanstående bilder. Visst ser det lovande ut? Men sedan ska man inte glömma bort en sak; "it's all about marketing". Alla är bäst om de får berätta det själva. Såklart. Det roliga med dessa beskrivningar av bollars förträfflighet är att alla görs på olika sätt. Det betyder att alla är bäst, på sitt sätt och i sina testresultat. Någon visar att med just deras boll slår du längst drivar. Någon annan lyfter fram att du slår längre med deras boll än med någon annan, men berättar inte att det gäller järn 5. Sällan berättar man att testerna är gjorda med svinghastigheter som få medelgolfare når upp till. Skuile man testa vid lägre hastigheter skulle skillnaderna bli försumbara och vad skulle man då lyfta fram i marknadsföringen?

Srixon har sitt sätt att beskriva fördelarna med Trispeed på. För denna boll lägger Srixon ihop den totala distansen man kan få ut om man slår driver + järn 5. Undrar hur dessa mätningar egentligen gick till? Bollen sägs ha ett tjockare skal än Srixons premiumbollar i Z-UR-serien. Det ska göra att den spinner mindre än Z-UR, men mer än AD 333. Dessutom är Trispeed mjuk i kompressionen och passar spelare med svinghastighet över 70 mph. Visst låter det bra? Som Kinderegg; tre önskningar i en. Hyfsad marknadsföring, eller hur? För det ska vi vara medvetna om, det ÄR marknadsföring.

Men jag går ju på allt detta. Jag "törs inte" låta bli att prova Trispeed. Framåt vårkanten blir det troligen någon form av recension, ska ni se.

Utmanaren

Kommentarer
Postat av: David

Japp. Jag "törs inte" heller låta bli att prova. Jag tyckte HX Hot var helt ok, och den här är ju mycket bättre, i alla fall med driver och järn-5...

2007-02-22 @ 20:58:36
Postat av: Magnus

Härlig läsning på denna blogg. Kul med blandade inlägg om upplevelser, tester och utrustningstankar. Fortsätt med skrivandet!

2007-02-22 @ 21:14:01
Postat av: Golfer

Magnus: Tack, tack. Kul att du uppskattar bloggen. :-)

2007-02-22 @ 21:33:17
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0