Tjong i medaljongen

Tänk dig själv att du slagit en drive du inte är helt nöjd med. Du blir inte arg, men aningen irriterad och störd för du vet att du kan så mycket bättre. Du kränger på dig bärbagen och vandrar ner över fairway med drivern i handen. Irritationen ligger där under ytan och du kan inte riktigt släppa den där halvdåliga driven. Du låter klubbhuvudet dunka lite lätt i marken. Du snurrar drivern i handen och låter tån, istället för sulan, studsa på den gröna mattan. Sedan passerar du ett sprinkerlock och knackar till lite lätt på det med din klubba. Med tån före. "Tjong!"

Framme vid bollen är det dags att stoppa ner drivern i bagen för att ta fram ett järn. Du tycker drivern ner lite konstig ut. Har den spruckit?

Vad gör du sedan? Stoppar du ner drivern i bagen i hopp om att "det konstiga" ska försvinna eller kollar du noga, noga om drivern är påverkad eller skadad på något sätt?

Jag vet vad jag skulle ha gjort. Hur skulle du ha gjort?

Om Kim visste vad han gjorde kan man ju undra. Min gissning är att beskrivningen ovan ligger ganska nära det som Anthony KIm upplevde i helgen. Han träffade av misstag ett sprinklerlock med drivern. Han hade sådan otur att drivern påverkades så att den av domarna ansågs vara förändrad vilket ledde till att dom diskade honom.

"I wasn't angry or anything, just walking down the fairway,"
sa Kim. "The toe hit the sprinkler, hit the top of the sprinkler, and I looked at it and it looked a little bit different. But I wasn't sure and I put it in my bag."

Läs hela historien HÄR.

Kommentarer
Postat av: Andreas Åman

Oj det har jag missat! Måste säga att det är en väldig otur att sådant händer. Men reglerna är ju sådana i golf så det är bara att acceptera.

2008-11-11 @ 09:14:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0