Dubbelt näsbränd

Det hände sig under en klubbtävling på en golfklubb i mellansverige under förra säsongen. På klubben fanns (finns?) en spelare som vi kan kalla för Pelle. Det ryktades om att han ibland spelade efter sina egna regler. Fuskade skulle nog en del kalla det. Kanske var det därför som han bland vissa gick under öknamnet "Fusk-Pelle".

På ett par trehål slog Pelle en boll som ingen riktigt såg vart den landade i mot ljuset. Väl framme vid greenen började Pelle och de två kamraterna i bollen att leta. Kamraterna till höger respektive till vänster om greenen, i ruffen och i bunkrarna. Pelle, som trotdde att slagit för långt, gick över greenen och tittade i kanten av vattenhindret som låg bakom hålet. Plötsligt ropar Pelle till de andra spelarna "här är den!" Där stod Pelle lycklig bredvid en som låg boll precis i vattenkanten, fullt spelbar. Pelle chippar in och de andra två kliver därefter in på green för att putta sina bollar. En av spelarna går fram till flaggan för att lyfta den ur hålet. Ja, ni kan ju gissa. I hålet ligger en boll. Fuskpelles boll. Den boll han slog från tee, inte den han chippat från vattenhindret.

Därmed var stämningen förstörd i den bollen.
Hur det gick med Fuskpelles fortsatta spel berättade inte den kvinna som delgav mig denna historia. Förhoppningsvis fick han sig en näsbränna och en avstängning. Är det elakt att också hoppas på att han aldrig mer gör en hio?

Kommentarer
Postat av: Richard

Visst är det tråkigt när medspelaren fuskar och säger sig hittat sin boll trots att jag har den gömd i handen... ;-]

2008-06-04 @ 22:00:23
Postat av: Cia

I princip detta har jag läst i Golf Digest. Är du säker på att det inte är en modern vandringssägen?

2008-06-04 @ 23:13:16
URL: http://blogg.skanemedia.se/ceciliaisberg
Postat av: Golfer

Cia: Inte säker på det. Råttan i pizzan-varianten? Kanske. Kvinnan som berättade historien träffade jag i samband med en kurs under våren. Hon är med i tävlingskommittén på en av de klubbar som jag då och då besöker.

2008-06-05 @ 07:36:56
URL: http://golfer.blogg.se/
Postat av: Cia

Det KAN ju vara samma person, samma händelse? Men sensmoralen i historien är ju glasklar i varje fall ;-)

2008-06-05 @ 10:12:16
URL: http://blogg.skanemedia.se/ceciliaisberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0