Kingsbarns Golf Links

Dagen efter Old Course-upplevelsen var det dags att välja en ny bana att spela. Det kostade ju 130 pund att spela Old Course så jag tänkte därför välja någon av banorna i Crail. Med sina 49 pund klart billigare än Old Course. På vägen dit ångrade jag mig. Banorna i Crail är det säkert inget fel på, men det finns bättre. "Once in a lifetime", tänkte jag, och svängde av när jag såg skylten Kingsbarns Golf Links väl medveten om att greenfeen där är 160 pund, dvs ungefär 2000 kr.

Och jag ångrade inte det valet. Mycket fin bana, trevligt klubbhus, trevlig personal och gratis på bollar på fin range. Inte nog med det, man fick på första tee en välgjord tygpåse innehållande banguide, greenlagare, en snygg "bagbricka" i metall med Kingsbarns logotype. Vips så glömde jag bort den högra greenfeen.

Banan löper utmed havet och det är en betagande havsutsikt överallt på banan. Det är också på denna bana som Europas bästa ska spela Alfred Dunhill Links Championship i oktober. I samband med mitt besök på banan så följdes vår boll under ett par hål av en grupp "gubbar" med Dunhill-jackor. Min inte alltför vilda gissning är att någon form av förberedelse pågick inför kommande tävling.


Innan jag gick ut på banan besökte jag rangen.


Första synen när man anländer till klubbhuset, utsikten över 18:e green.


Hål 1. Jag började med en bogey på det 370 yards långa öppningshålet efter att ha puttat 1 dm kort i linjen.


Hål 2. Här blev det par efter en lång, lång förstaputt.


Hål 3. Kort par 5 på 471 yards. Låg på green efter tre slag, men treputtade.


Mäktig vy över hål 4. Par 4, 365 yards. Gjorde par.


Hål 6. Kort par 4 på 287 yards med flera möjliga spelvägar. Jag valde att slå ut med trä 7 kort om fairwaybunkrarna. Därfter wedge in mot green för par. Spelkamraterna slog drive i hopp om att nå green. En av dem gick i en fairwaybunker och den andra i ruffen kort om bunkrarna.


Hål 8. Betagande vy. Par 3 på 132 meter nedför. Dessvärre började det regna på det här hålet. På med regnstället igen.


Hål 12. Par 5. 538 yards. Index 2. Banans häftigaste och i mitt tycke svåraste. Går utmed havet. Ligger man långt höger blir hålet långt. Går man för långt åt vänster är risken stor att man slår ut på stranden. När man väl når fram till greenen väntar nya svårigheter. För dagen stod flaggan 75 yards in på green och det betydde den bakre pinnplaceringen.


Hål 15. Par 3. 151 meter utmed havet. Ondulerad green. Hålet är banans signaturhål. Och jag missade putten.


Mäktig bana. Här syns de två trevliga engelsmän jag hade förmånen att spela tillsammans med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0