Hybridtest

Fyra hybrider testas av Golf.Com. Här.

image401

And the winner is... Nickent, som jag inte ens tror finns i Sverige. Skulle jag välja någon av dessa fyra skulle valet falla på G10. Ospelad i alla fall.

Vad väljer du?

Kommentarer
Postat av: Peter

Är väldigt utseendefixerad när det gäller klubbor, skulle aldrig kunna ha en ping i bagen, för mycket krusiduller. Tror faktiskt jag skulle välja vinnaren, dels för att den fick bäst betyg o dels för att den är snyggast(tillsammans med burnern)

2007-10-22 @ 22:47:08
URL: http://flockdjur.blogg.se
Postat av: roger

ping skulle jag välja,har en ping G10 driver i bagen så ping hybriden skulle passa bra i min bag.

2007-10-22 @ 23:55:19
Postat av: Anders

Tror jag såg Nickent på EasySwing i helgen.

2007-10-23 @ 09:29:25
Postat av: Dan

ganska färglada klubbor, allihopa. så var det sanerligen inte för 5-10 år sen. burner, snyggast-tycker jag

2007-10-23 @ 10:53:39
Postat av: Golfer

roger: Berätta gärna om dina erfarenheter av G10-drivern.
---
Anders: Jag har kollat med EasySwing. Dom har mycket riktigt Nickent inne, men det är 2006 års modell. Om dom kommer att få in 2008-års modeller är i dagsläget osäkert.

2007-10-23 @ 19:39:12
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: UTE

Hej golfers!
Maste ju titta in pa din blogg ibland ocksa mellan allt spelande. Idag blev det en 74 runda pa Aroeira II efter att slagit tre slag i greenbunkern pa 16:e halet. Sa snittet sjonk lite efter dagens runda sa nu ligger det val pa 74,4 efter sex rundor.
Traffade for ovrigt Bjorn Pettersson fran Sala pa banan igar. Han ar en av de basta hemma i Sverige och klarade ju forsta omg i kvalet till Europatouren. Var extra roligt for jag gick ett varv med honom i somras nar han spelade tavlingen i Strangnas. Fortfarande stralande golfvader har i Lissabon.
Halsningar
UTE

2007-10-23 @ 23:46:55
Postat av: Golfer

UTE: Tack för rapport. Jag följer äventyren även på din blogg.

2007-10-25 @ 22:07:27
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Beginner

Tjenare,

Jag har spelat golf i ett par månader (med lånade klubbor) men tänkte nu investera i egna. Jag har pratat med några specialistshoppar, och de säger att jag måste köpa förlängda klubbor, pga min längd (193 cm). De klubbor som kan fås måttanpassade kostar naturligtvis en del. T.ex föreslog de att jag skulle köpa Ping G10 järn. Eller klubbor av liknande kvalitet från andra tillverkare. Är det overkill? Dessutom tyckte de att grafitskaft var bättre för nybörjare. Jag trodde att grafitskft var för de bättre (dyrare). Jag måste säga att jag är tveksam till att gå igenom en fitting som nybörjare men vad vet jag? Tvärtom sa dom, om du kör för länge med fel klubbor kommer du aldrig att få en bra swing. Byt så snart som möjligt. Som goda golfare har ni säkert fullt av goda råd att ge mig.

2007-11-01 @ 13:10:10
Postat av: Golfer

Beginner: Hej, kul att du hittat hit. Köpa klubbor är inte lätt, särskilt inte om man är nybörjare och inte riktigt är säker på om man kommer att bli biten eller inte. Jag kan bara svara på dina frågor på ett lekmannasätt, jag är ju inte någon expert eller clubfitter.
Jag tycker du ska börja med att ta reda på vad det faktiskt kostar att skräddarsy ett set. Jag är inte säker på att det kostar särskilt mycket (om det är något tillägg över huvudtaget) att få förlängda skaft i t ex Ping G10. Ring och fråga Dormy (www.dormt.se), t ex. Dom vet säkert. Sedan tycker jag du ska ringa och fråga vad det handlar om för pengar att skräddarsy ett set hos EasySwing (www.easyswing.se). Dom bygger klubbor av märken som man sällan eller aldrig hör talas om i "vanliga" golfshoppar. Dom kan också råda när det gäller stål- eller grafitskaft. Man kan välja grafit av flera olika skäl, t ex om man vill ha ett lätt skaft (men nu finns många lätta stålskaft också) eller om man vill ha ett skaft som dämpar bollträffen mer än ett stålskaft gör. I mina ögon är det inte generellt så att nybörjare ska ha grafit, men ofta är det så eftersom nybörjare inte har så hög fart i sin sving och därför kan ha nytta av ett lättare skaft. Sedan handlar valet också om man tycker känns bäst och vad som funkar bäst. Här handlar det om att prova sig fram.
Hur mycket pengar du ska lägga på ett set kan bara du avgöra, men jag är säker på att du kommer att få ut mer av din golf om du ser till att dina klubbor passar din längd.
Klubbor med standardlängd på skaften är gjorda för personer som är ca 180 cm. Om man som du är 193 betyder det att du får en annan vinkel på klubbbladet när du svingar klubban än den som är kring 180. I praktiken innebär det att tån på klubbladet tar i mer än hälen. Vinkeln på klubbladet kallas lie och justeras när man gör en sk customfitting. Fel lie gör att bollbanan påverkas. Du kan tendera att dra bollarna åt höger eller till vänster om du har fel lie.
...det var några svar och tips. Vill du ha kontakt med andra golfare med synpunkter och tips, gå in på www.golf.se/forum. Där finns många tyckare. Lycka till.

2007-11-02 @ 20:28:05
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Beginner

Tackar för informationen Golfer! Jag har nu varit runt och kollat upp det hela lite mer. Det tycks som om man kan få de flesta märkesklubbor förlängda utan något pristillägg. Jag har nu bantat ned det hela till tre märken att välja mellan. Ping G10, Taylormade r7 CGB Max och Callaway X20. Jag ska ta och provslå lite med dessa så får vi se sedan. Är det någon som har erfarenhet från dessa klubbor eller i övrigt någon åsikt så hör av er.

2007-11-05 @ 17:19:37
Postat av: Golfer

Beginner: Om du bara gillar utseendet tror jag inte du kommer att bli missnöjd med någon av de modellerna.
Lycka till.

2007-11-05 @ 19:34:19
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0