Dråa en drå eller fejda en fejd eller helt enkelt bara köra på normal

Ja ibland är valen många. Jag syftar framför allt på hur man ska välja modell om man sneglar på någon av Callaways klubbor som ger valmöjligheterna Fade, Draw eller Neutral. Hur väljer man som medelgolfare mellan dessa tre modellvarianter?

Egentligen står valet bara mellan Draw eller Neutral. Fade-varianten, ja den kan man nog säga bara är till för syns skull. För att liksom öppna för alla valmöjligheter. Enligt de uppgifter jag har så säljs det sällan eller kanske t o m aldrig någon Fade-modell till medelgolfare.

Ser man till de modeller av hybrider, fairwaywoods och drivers som saknar  de ovan nämnda varianterna så har de ofta stängda huvuden för att hjälpa spelaren att träffa bollen på bästa möjliga sätt. Passar stängt huvud ditt sätt att svinga, dvs om du bra bollträff med en något stängd klubba, då ska du välja Draw-varianten. Jag skulle gissa att 9 av 10 av oss medelgolfare ska spela med just Draw-varianten. Neutral-varianten, den överlåter vi till dem som inte kan räknas till kategorin medelgolfare.

Jag tror inte att det för oss medelgolfare handlar om att dråa en drå eller fejda en fejd. Det handlar snarare om att dråa en fejd. För det är ju ofta den ofrivilliga fejden vi har att försöka överlista.

Kommentarer
Postat av: Richard

Om man skär bollen så köper man en "anti slice-klubba" och går ut på banan med samma svingfel som tidigare.
Två fel blir inte ett rätt. Ta lektioner i stället för att försöka köpa sig hjälp i klubbdjungeln.

Många skär bollen när de puttar...
När kommer "antislice" puttern?

2007-03-31 @ 16:54:49
Postat av: Golfer

Richard: Mmm, man undrar.

2007-03-31 @ 17:42:18
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0