Square drivers, 2007 års stora nyhet

Ny säsong betyder nya drivers på marknaden. Hetast i "försnacket" är helt klart Nike SasSquatch Sumo2 och Callaway FT-i. Båda av s k  squaremodell, dvs huvudet är fyrkantigt. Formen ska göra klubbhuvudet mindre känsligt för orena träffar, dvs träffar utanför sweatspot. Hemligheten ligger i viktfördelningen i huvudet. Genom designen kan vikt flyttas ännu längre bak och längre ner än tidigare, men det nya är att vikt nu även kan flyttas "ut i hörnen".

Såklart sägs dessa drivers gå både längre och rakare än andra. Hur det är med den saken återstår att se under våren när klubborna når marknaden, men redan nu börjar tester dyka på.

Den första testen av klubborna presenterades i januarinumret av den engelska tidningen Todays Golfer. Av testet framgår inte vilken klubba som går längst och rakast (det kommer i februarinumret), men att de går längre och rakare än andra drivers, det är det ingen tvekan om, enligt Todays Golfer.

Testen gick till så att man lät 100 läsare testa Sumo2 och FT-i i jämförelse med deras befintliga drivers. Resultaten visade att:
68 procent slog rakare
87 procent slog längre
71 procent ökade bollhastigheten.

Båda modellerna når den svenska marknaden under februari/mars.
Sumo2 kommer att ha ett rekommenderat pris på 4.295 kr.
FT-i blir dyrare. Det har talats om upp mot 6.000 kr, men Alecs Golf skriver på sin webb-shop att priset kommer att ligga på 4.995 kr. Gissningsvis är det några hundralappar än priset i andra butiker..

Återstår att se hur många andra märken som hakar på square-trenden. Gissningsvis kommer Cobra att göra det. Dom var snabba med att hänga på trenden med komposit på klubbhuvudets ovansida. Samma sak med Mizuno, dom valde också att hänga på komposit-trenden.

Läs mer om Callaway FT-i här: http://www.callawaygolf.com/ft%2Di/

Läs mer om Nike SasSquatch Sumo2 här: http://www.nike.com/nikegolf/flash_reg.jhtml

Todays Golfer's webbplats: http://www.todaysgolfer.co.uk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0