Se snygg ut och spela bättre golf

Se snygg ut och spela bättre golf

Är det så? Spelar man bättre om man är snyggare? Och vem avgör i så fall vem som ser snygg ut?

Jag tillhör den kategorin golfare som tycker att klädvalet är en del av upplevelsen. Det betyder att jag alltid planerar i förväg vad jag ska ha på mig under rundan. Vilka färger och plagg som går. Dessutom får inte färgerna på kläderna skära sig med färgen på bagen. Det är viktigt. Skruvat, tycker en del. Kaxigt och fåfängt, tycker andra. Och visst är det lite utmanande att som medelgolfare kliva upp på första tee med matchande kläder som dessutom matchar bag och headcovers. Precis som om man spelade på touren. När man sedan börjar svinga syns det ganska direkt det är ganska långt till touren. Men vad gör det? Jag kan t o m skratta åt att jag må uppfattas som nördigt, kaxigt eller fåfängt. Det viktigaste för mig är inte vad andra tycker utan vad jag själv tycker. Jag vill trivas med det jag sätter på mig. Och trivs jag med det jag har på mig, ja då spelar jag också bättre. Så för mig stämmer påståendet; tycker jag att jag ser snygg ut, då spelar jag bättre golf.

Bilden visar en headcover från företaget Birdie Girl, som är specialiserat på färgglada golfbagar och accessoarer. Guldgruva för den kvinnliga golfaren som gillar färger. Vi (färg)glada män får leta på annat håll. Men det är klart, visst vore det lite kaxigt att ha en headcover till puttern som det stod Birdie Girl på...

http://www.birdiegirl.ca

Kommentarer
Postat av: Anonym

Klart man spelar bättre om man tycker att man ser bra ut. Walk like a pro, talk like a pro och det sista lite kluriga.......... play like a pro myntades av en gammal legendar för många år sedan. Golf är inte svårare än så. ;-]

När klubborna är nyputsade, skrona skiner och kläderna som gör masnnen sitter perfekt och man drar iväg en bra drive som klyer fairway, då mår man.

2007-03-01 @ 08:31:56
Postat av: Golfer

Precis :-)

2007-03-01 @ 10:14:47
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Jöran

Helt rätt! Självfallet känns det bättre om man har stil på banan. Personligen tycker jag att J Lindebergs byxer är kaxigast. Vågar man ha rosa eller tex lila då måste man också spela lite bättre. Med andra ord klä upp er o ni kommer att skärpa er på rundan. Tycker att det ser tråkigt ut då golfare dyker upp i hängiga urtvättade kläder.

2007-03-01 @ 10:16:11
Postat av: David

Håller absolut med. Att spela golf i fula kläder är omöjligt. Golf är en modesport (fast det har inte vissa amerikanska tourspelare fattat), gillar man inte det kan man börja med brottning.

2007-03-01 @ 11:10:48
Postat av: Golfer

David: :-)

2007-03-01 @ 19:26:43
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0