Nya putters 2007

Nya putters 2007

Puttern är kanske de viktigaste klubban i bagen, men samtidigt den klubba som många medelgolfare lägger minst tid på att se ut och inte minst prova ut. En ny driver det kan man betala flera tusenlappar för att få stoppa i bagen. En ny putter däremot, den ska kosta så lite som möjligt. Att köpa en driver för 2.500-3.000 kr är inte alls uppseendeväckande. Att däremot köpa en ny putter som kostar över 1.500 uppfattas av många som rena galenskapen.

Jag vill hävda att puttern egentligen är en viktigare klubba än drivern. Att det sedan, av någon anledning, både är roligare och "häftigare" med en ny driver i bagen än en putter, det är en helt annan sak. Det är på greenerna scorerna avgörs. Ett dåligt utslag går att reparera med ett eller i alla fall två slag från skogbacken eller fairway, men en missad putt är en missad putt.

Snåla in när du köper ny putter. Köp inte bara med plånboken. Se till att köpa en putter som passar just ditt sätt att putta.

Bilderna ovan visar på ett urval nya putters inför kommande säsong.
Taylor Made, de två övre och den mittersta vänstra.
Nike, den mittersta till höger
Zen USA, nere till vänster
MacGregor by Bobby Grace, nere till höger

Kommentarer
Postat av: David

De flesta nya putters ser inte kloka ut! Den enda på bilden som jag kan tänka mig är den från MacGregor. Fast högst upp på putterlistan står nog Mickelsons Odyssey i blade/mallet-variant.

2007-02-07 @ 19:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0