Kallfors, hål 9

image297

Sett från gul tee. Och det går att gå till vänster, men det är det alltför få som gör.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Det verkar vara ett utmanande hål. Var vid vattnet ligger röd tee?

Postat av: Cecilia

Vilket håll man väljer att gå kanske hänger ihop med vilken skruv man har på bollen? Hade jag satsat vänster hade jag garanterat slagit jätteslicen orvar.
Å andra sidan... Hade jag siktat höger hade det nog blivit en hook.
Ergo: Omöjligt hål. Lika bra att kasta bollen i sjön direkt.

Postat av: Orris

Jasså är det vanliga att gå på högersidan??
Har spelat Kallfors två ggr (Sörmlandsutbytet) och alla i bollarna har gått på vänster sida, dock inga hemmaspelare.
Röd tee ligger till vänster om vattnet.
http://www.strokesaver.se/banguide/hole.php?id=107&bana=1&nummer=9

Postat av: Golfer

Kerstin och Cecilia: Bilden är som sagt tagen från gul tee och över vattnet är det lite drygt 160 meter. Värt att veta är dock att direkt efter vattnet lutar det lite uppåt, så har man inte en carry på ungefär 180 meter så riskerar man att fastna i den lilla lutningen. Dessutom är det inte klippt ända ner till vattnet. De flesta herrar når över, men vattnet sätter sig i huvudet och många bollar landar därför i vattnet ett fastnar i lutningen.
Även om jag når över så brukar jag gå lite vänster (nej, höger är inte ett alternativ på det här hålet) om vattnet. Det gör att jag med ett bra slag har 130-150 kvar till green. För mig är det helt ok.
Bilden är som sagt tagen från gul tee. Röd tee ligger så att man slår till vänster om vattnet och har inget alls att tjäna på att gå över. Risken från röd tee är att som högerspelare slica ner i vattnet.
Spelade en runda i början av säsongen med en kille som hade hcp 3. Han frågade hur han skulle spela hålet. Jag gav honom rådet att slå spoon över vattnet för att därefter ha en wedge mot green. Han slog den precis som jag föreslagit. Väl framme vid bollen tyckte han att spoon nog var lite långt. Man behöver inte slå 240 meter här, tyckte han. Dessutom ville han ha bollen lite längre från hål. Nästa gång skulle han slå järn 3, sa han. Jag tror honom.

2007-08-26 @ 21:44:36
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Golfer

Orris. Kul att du hittat hit, har inget minne av att jag sett någon kommentar från dig tidigare.
Du har rätt, de flesta medlemmar går över vattnet. Jag förstår inte riktigt varför eftersom så många går i vattnet eller landar i lutningen. Jag tycker inte man förlorar så mycket genom att gå vänster om man stryker kanten på vattnet.
Och höger, där vill ingen vara. :-)
Bra att du länkade till Strokesaver.

2007-08-26 @ 21:47:20
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Magnus

Ingen kommer ihåg en fegis?
Enda gången jag spelat detta hål låg jag till vänster. Är det 180 m carry som behövs så "borde" det ju inte vara några problem, i alla fall inte här framför datorn...

2007-08-26 @ 22:36:51
Postat av: Golfer

Magnus: Du klarar dig med carry på 170, men 180 är att rekommendera, annars kan man lika gärna gå vänster. Inte ett dugg fegt, snarare tvärt om. Modigt våga gå mot strömmen och inte falla för trycket.

2007-08-27 @ 21:25:55
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0