Årets höjdpunkt...Yes! No! Yes! No! No!

Så var det då dags igen. Igår ägde en av årets höjdpunkter under mitt golfår rum. Synsams Stora Herrdag gick av stapeln på Upsala GK. 36 håls lagspel. Singelspel poängbogey under förmiddagen, snabb lunch och sedan foursome på eftermiddagen. Det var fjärde året jag och kamraten Ulf ställde upp. Lika trevligt varje år. Förra årets tävling har jag skrivit om här.

Upsala GK brukar alltid vara i gott skick. Så även i år. Fairways var nog bland de finaste jag spelat på. Greenerna täta, jämna och fina, om än lite långsamma. I alla fall om man jämför med hemmaklubben Kallfors.

Vi öppnade med utslag på hål två som är en par trea. Ingen vidare öppning för laget. Vi lämnade hålet med en poäng. Ulf hade problem i bunkern och jag missade precis green och chippade för kort och fick tvåputta för bogey.

Tredje hålet öppnade jag med en mycket bra drive. Lång och rak. Och där har vi det första "Yes!:et". Jag slog drivar som aldrig förr under hela dagen. Tio fairwayträffar har jag inte under varje runda. Att sedan de flesta var riktigt långa kändes också bra. Jag kunde mäta lite med Ulfs drivar. Han brukar ligga något före mig, men inte igår.

Så långt allt väl om det inte vore för att det följer ett "No!" efter Yes:et som refererar till de bra drivarna. Det No:et står för att jag inte träffade en enda green under singelspelet. Inte en enda. Hur är det ens möjligt med tio fairwayträffar? Ja, man kan undra. Bollträffen var bra, men jag lyckades i alla fall inte.

Väl på green handlade mycket om det andra "Yes!:et" i rubriken, nämligen min Yes-putter. Den funkade helt enkelt inte. "Out of order", borde det ha stått på den igår. Eller på mig. Jag slog puttar för kort, för långt och för snett. Jag sänkte knappt en enda putt! I alla fall kändes det så med fem (eller var det sex?) streckade hål. Så puttningen slutade med ett stort "No! No!". Hur kommer man då över usel puttning dagen efter? Köper ny putter såklart. Här är den:

image219

Ingen dyr spak dock, även om den kanske ser ut så. Hittade den på Intersport för 200 kr. Nedsatt från 400 kr. Den uppmärksamme ser att det är en Dynatour, Odyssey-klon. Jag behövde inte ens öppna plånboken eftersom jag hade ett presentkort på just 200 kr på Intersport. Jag tror det på något sätt var meningen att jag skulle ha den där puttern. Den kommer säkert att revolutionera mitt spel. Eller tror någon något annat?

Kommentarer
Postat av: Peter

Halva priset ger halva antalet puttar antar jag? ;)

2007-07-04 @ 21:35:22
Postat av: Golfer

Peter: Tack! Precis så måste det vara. :-)

2007-07-04 @ 21:46:37
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Cecilia

Min nya putter revolutionerade min puttning.
Eller om det var puttningstipsen jag fick av pro:n, kanske.
Bättre blev det i varje fall.

Postat av: Golfer

Cecilia: Dom där tipsen skulle jag gärna ta del av. OM...det skulle vara så att jag slutar tro på att man kan köpa sig till bättre spel. :-)

2007-07-05 @ 22:45:00
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Cecilia

Tips 1, uppställning: Om jag släpper en golfboll från mitt vänstra öga när jag står uppställd för att putta, så ska bollen träffa bollen på marken. Med den uppställningen ökar chansen för ett rakt puttstroke.
Tips 2, genomsvingen: Kort baksving, dra igenom framåt, mot hålet. Träna genom att inte svinga bak puttern alls, utan bara "fösa" bollen mot hålet.

Postat av: Golfer

Cecilia: Perfekt. Tack. Ska jag testa nästa gång jag kliver upp på övningsgreen.

2007-07-05 @ 23:28:56
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0