Nya driver-trenden

Vi har under de senaste åren sett att klubborna blivit större och större tills dess gränsen sattes till 460 cc. Då fortsatte utvecklingen "åt andra håll". Nästa steg var trampolindrivers som skulle öka bollhastigheten. När begränsningar infördes även där kom innovatörerna på att utveckla möjligheterna med moment of inertia (MOI), dvs viktförflyttning i klubbhuvudet för att skapa så stort vridmotstånd som möjligt. Men även här sattes begränsningar. Vikt långt bak har blivit till vikt långt ut åt kanterna som gett oss fyrkantiga drivers.

Vad är nästa steg?


Jo, ryktet säger att nästa steg fokuserar skaftets betydelse i ännu större utsträckning än idag. Det ryktas om att det är flera klubbmärken som har på gång drivers som kommer att säljas med flera, utbytbara, skaft. Sedan ska man själv kunna byta beroende på dagsform, väder, vind och banans beskaffenhet. TaylorMade (såklart) lär ligga i startgroparna med en Burner med utbytbara skaft.

Någon som känner till mer om denna utveckling?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta än. Visst skulle det öka möjligheterna att hitta rätt skaft, men när man väl hittat ett skaft som funkar tror jag man kommer att hålla fast vid det och låta de andra alternativa skaften stå i garderoben som oftast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0