En chans att göra ett första intryck

Min pappa brukar säga "man får bara en chans att göra ett första intryck" som något att tänka på när man möter nya människor. Precis på samma sätt är det med första intrycket av ett golfklubba när man slår med den. Du kan klämma och känna, vända och vrida på den där dunderklubban som kan komma att ändra allt. Du drömmer om de långa raka drivarna som kommer att bidra till att sänka ditt handicap, eller om den där puttern som kommer att styra alla bollar i hål. Synintryck är en sak, men när det gäller helthetsintryck ges bara en chans för att göra ett första intryck. Och det är ju helthetsintrycket som räknas. Att något är tilltalande på ytan behöver inte betyda att allt annat också är tilltalande, det gäller människor likväl som golfklubbor.

Idag var det demo-dag på Brollsta GK. Efter avslutad runda sprang jag likt ett barn på väg till sandlådan mot de uppställda tälten med klubbor från Callaway, TaylorMade, Wilson, Mizuno, Sonartech, MacGregor, Cobra, Yes och säkert något mer märke som jag inte hann med att se. När vi hade spelat klart var det bara någon halvtimme kvar på demon, så det blev för mig att prioritera bland de klubbor jag ville prova. Snabbtest, med andra ord. Men även det intryck som ett snabbtest ger består som det första intrycket.

image137

Här är några korta kommentarer om de klubbor jag hann prova under min "speedtest":

Callaway FT-i:
Stabilt skaft (Fujikura Speeder) och skön känsla i svingen med kontroll över huvudet. Klubban går rakt, men det är möjligt att slica med den. Jag provade omedveten. Behagligt ljud. En klubba jag skulle kunna tänka mig att ha i bagen om den inte vore så dyr. Jag tror inte den ger mig mer än andra billigare klubbor gör.

Callaway FT-5: Snygg klubba med skön träff och mycket behagligt ljud. Inte lika rak som FT-i.

TaylorMade Burner: Snygg klubba som inte alls kändes så stor som den ser ut på bild. Skön träff och fin bollbana, men inget speciellt med den i övrigt.

Cobra Speed LD: Stort och snyggt klubbhuvud som inger mycket förtroende. Om FT-i är en rak klubba så är Cobra Speed rakare. Jag läste en recension av denna klubba på ett forum för en tid sedan där det konstaterades att det inte går att slå snett med Cobra Speed. Den är rak så att det nästan blir tråkigt, tyckte recensenten. Jag är beredd att instämma i att den är rak, men tråkigt skulle jag aldrig tycka att det är att hela tiden ligga på fairway. Jämfört med FT-5 och FT-i så kändes det som om jag fick ut mest längd av denna klubba. Det beror säkert i hög krad på skaftet. Jag testade både F-modellen och M-modellen. Båda med betydligt mjukare skaft än i Callaway-klubborna. Kanske bättre för mig om svingen sitter, men med min ibland lite yviga och hastiga sving så känns Cobras skaft för mjuka. Jag kan mycket väl tänka mig att ha en Cobra Speed i bagen, men jag skulle nog låta sätta i ett annat skaft än det klubban säljs med. Och ser man till pengarna så är det möjligt att få en Cobra Speed med skräddarsytt skaft till ett lägre pris än både FT-5 och FT-i. En nackdel med Cobra Speed är ljudet. Träffar man rent låter den högt som Cobra brukar. Missar man lite finns risk för att det börjar tjuta i öronen, för då låter den högre än högt.

Utöver ovanstående drivers hann jag också slå några slag med Callaways FT-hybrid och X-hybrid. Kul att prova, men ingen av dem kommer att hamna i min bag. För stängda för min sving.

Slog också som hastigast några slag med Mizuno MX-25 och Callaway X-20. Båda med grafitskaft. Mizuno kan jag tänka mig att testa igen, däremot blev jag besviken på X-20. Jag kände ingen skillnad på bra och dåliga slag med den klubban och det vill jag gärna kunna känna.

I sammanfattning gav detta "speedtest" att jag slipper forsätta sukta efter att stoppa fler Callaway-klubbor i min bag denna säsong. "Dessvärre" är det första intrycket av Cobra Speed att det absolut är en klubba jag vill prova igen och vem vet, kanske hamnar en sådan i min bag under säsongen. Jag som inte ska köpa någon mer driver den här säsongen.

En sak till. Cobra kan detta med marknadsföring. Alla som provade deras drivers i deras svinghastighetsmätare fick sina värden på ett litet snyggt kort tillsammans med en Cobra-penna. Man får bara en chans att göra ett första intryck. Det visade Cobra att dom förstått.

Kommentarer
Postat av: Jöran

Hej, vilken variant provade du av FT-i. fade, neutral eller draw?

2007-05-14 @ 13:25:53
Postat av: Golfer

Jöran: 11 graders, draw. Fanns ingen 10 graders ledig.

2007-05-14 @ 21:12:15
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Kerstin

Jag har nyligen köpt Cobras driver 12 grader med det mjukaste skaftet och den går väldigt rakt. Ibland något vänster och jag har för det mesta slicat med min gamla troubleshooter inköpt golfstore. Längre går den också och det har blivit lättare för mig att få en bra score. Jag är nöjd med min nya klubba

Postat av: Golfer

Kerstin: Kul att du hittat en driver som du är nöjd med. Att den ibland går vänster kan bero på din sving och att du än så länge är lite ovan vid klubban.

Tack för att du hittade hit och för att du kommenterade.

2007-05-15 @ 21:43:14
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Kerstin

Tack det samma. Jag kommer att fortsätta att läsa din blogg.

2007-05-16 @ 18:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0