Konsten att göra rätt på green

För en del är det självklarheter, för andra är det hur svårt som helst att förstå det enklaste och mest grundläggande inom golfspelets ädla konst. Jag tänker då inte bara på den yngre kvinna (hcp 25) som jag spelade med för några år sedan. Hon som markerade sin boll genom att lägga markeringsknappen framför bollen, dvs mitt på puttlinjen. För henne var det inte självklart att hon gjorde fel. (Om det nu var så...se nedan.)

Det var inte heller självklart för den manliga spelkamraten (hcp 13) som under gårdagens runda visade prov på hur man inte ska laga nedslagsmärken. Visst var det bra att han tog fram greenlagaren och hade ambitionen att laga nedslagmärket, för det är det ju långt i från alla som gör (!). Det som däremot inte var bra var att han gjorde helt fel. Istället för att föra sin greenlagare in mot nedslagmärket gjorde han tvärt om, dvs lyfte med greenlagaren upp nedlagsmärket, något som inte alls är bra för greenen. Rätta mig den som vet om jag har fel, men att lyfta märket på det sättet skadar greenen mer än ett olagat nedslagsmärke.

Hur gör man då? Jo så här:

image87

image88

(Edit: Har även skrivit om detta på annat håll och då fått veta att det minsann var jag som hade fel. Man FÅR markera bollen i puttlinjen, sägs det. Må så vara. Det är inte lätt att göra rätt på green.)

Kommentarer
Postat av: virvla

jasså, jag blev lärd att jag skulle lyfta upp liksom, så som din boll-polare tydligen gjorde. detta visade mig pron som jag gick kurs för när jag skulle ta kortet. han fick iofs sparken sen...fast förmodligen inte för att han inte kan laga nedslagsmärken.

2007-04-02 @ 23:17:00
URL: http://virvla.se
Postat av: Golfer

virvla: Ja, möjligt att "lyfta upp-varianten" är någon form av "old school". Nu ska man det inte. Eller, vem vet, kanske var det just därför han fick sparken. Nedlagsmärken är allvarliga grejer det.
Kul att du tittar in ibland.

2007-04-03 @ 08:12:25
Postat av: virvla

då har jag lärt mig något nytt, ska hem och undervisa pappa i påsk! :)
hahaha ja sparken fick han ändå av någon orsak, stackarn jag gillade honom men det gjorde ingen annan på klubben, jag tror han stack ut för mycket som kaxig stockholmare...

2007-04-03 @ 15:47:44
URL: http://virvla.se
Postat av: virvla

jag har förresten lagt till dig i min rss läsare så jag läser alla dina inlägg :)

2007-04-03 @ 15:48:29
URL: http://virvla.se
Postat av: Golfer

Virvla: Tack, kul att du läser. Då ska jag vara extra noga med hur jag uttrycker mig. Vet ju att du är bra på att uttrycka dig. Skrattar ofta när jag läser din blogg.

2007-04-03 @ 16:06:56
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: virvla

åh herregud nu blev jag helt generad *skrapar med foten*

2007-04-03 @ 20:58:46
URL: http://virvla.se
Postat av: Golfer

Virvla: Ska du inte bli. Hoppas fler besöker din blogg för den är bra.

2007-04-03 @ 21:43:01
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: virvla

man kan även besöka http://mastbilder.wordpress.com om man vill se min mer pinsamma sida...eeeh...

2007-04-06 @ 00:25:42
URL: http://virvla.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0