Har du en (snart) otillåten driver?

Den 1 januari 2008 införs nya regler för drivers. Ganska många golfare spelar idag med drivers som kommer att vara förbjudna nästa år. Reglerna är lite snåriga. Vad är det som gäller egentligen? På GolfStores hemsida ges en sammanfattning av reglerna.

Gå till GolfStore.

Kommentarer
Postat av: Richard

Varför ska de nya reglerna vara sådana att stora änder klubbor blir förbjudna? Kunde man inte satt taket så de klubbor som tillverkats är okej utrustning. Ligger det ekonomiska intressen bakom regeländringen? Man kan undra, för i ärlighetens namn, hur mycket är skillnaden mellan en "gammal" och en ny driver för en normalgolfare? Ytterst llite enligt mig. WRC-bilar tillkom när de så kallade Grupp-A bilarna förbjöds. De hade över 600hk och ansågs farliga. Nu för tiden har en WRC-bil ca 300 hk, men är mycket snabbare än dåtidens monsterbilar. Så regler stoppar inte teknisk utveckling, men styr den bara lite och i bästa (värsta, välj själv) fall försenar den lite.

2007-04-14 @ 11:15:10
Postat av: UTE

Hej golfers!
Igar regnade det pa Azorerna och det var inte lite. Fick avbryta tavlingen och resultatet efter nio raknades. Vi akte inte till Furnas utan spelade Batalha och satser pa Furnas i morgon da det skall bli sol. Har min dag "day off" idag och Kerstin ar ju har sa det kanns riktigt bra. Hoppas att formen ar pa gang och snart ar det speldags pa hemmaplan.
Halsningar fran UTE och Azorerna

2007-04-14 @ 15:07:24
Postat av: Golfer

Richard: Ja, man kan undra. Dessutom är det svårkontrollerade regler. Alla kommer inte att ta reda på vad som gäller just deras driver. Min gamla 4D-driver, t ex, den går inte att hitta i listorna. Får jag inte använda den då? Nu spelar det iof ingen roll eftersom det inte är något skaft i den längre, men ändå. Håller med dig. Bättre starta på ny kula och låta de gamla klubbor som finns ute få användas.

2007-04-14 @ 17:49:09
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Golfer

UTE: Kul höra från dig. Här hemma har vi idag haft en kanondag och jag har spelat på Kallfors. Kommer några rader om den rundan inom kort. Hälsa Kerstin.

2007-04-14 @ 17:50:40
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Golfer

UTE: Kul höra från dig. Här hemma har vi idag haft en kanondag och jag har spelat på Kallfors. Kommer några rader om den rundan inom kort. Hälsa Kerstin.

2007-04-14 @ 17:52:07
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0