Oro inför Scandinavian Masters 2007

Scandinavian Masters pä Arlandastad. Är det ett bra beslut kan man verkligen undra.

Jag och sambon har genom åren besökt Scandinavian Masters på Barsebäck ett antal gånger. Uppskattade besök. Publikvänlig och vacker bana där man som publik enkelt rör sig mellan hålen.

När vi häromdagen var på Arlandastad kunde vi se att förberedelsernna inför Scandinavian Masters var i full gång. I jämförelse med Barsebäck var det första som slog oss att allt känns så trångt på Arlandastad. Hur ska alla människor få plats? Den s k Masters Village kändes liten. Klubbhusområdet kändes litet. Klubbhuset kändes litet. Rangen såg kort ut. Banan känns trång. Luften är trång och full av bullrande flygplan. Omgivningarna är trånga. Full av bilar på angränsande vägar och tåg på passerande järnvägar. Och var ska publiken parkera? Inte såg det ut att finnas särskilt stora ytor för parkeringsplatser. Arrangörerna rekommenderar att man reser med tåg. Klok rekommendation, men alla kommer inte att ha den möjligheten.

Banan kommer säkert att vara i bästa skick, det betvivlar jag inte, men resten, kommer arrangemanget ha chans att bli lika bra som det brukar vara på Barsebäck sett till både spelare och publik? Jag är tveksam. Högst tveksam. Bara det att det hela tiden bullrar av alla trafik runt om och över banan gör att jag har svårt att se att det går att uppnå samma stämning som på Barsebäck.

Men nu är det som det är. Masters ska spelas på Arlandastad. Det kan säkert vara ett klokt drag att låta tävlingen spelas på olika banor, men hur kan man ta beslut om att förlägga tävlingen till Arlandastad två år i rad? Det är för mig en gåta. I alla fall än så länge.

Kommentarer
Postat av: Richard

Hade Barsebäck legat i Stockholm så hade tävlingen aldrig spelats någon annan stans. Då hade man inte ens övervägt att lägga tävlingen i Skåne.. Synd att arrangören inte väljer den bästa banan i landet, utan i stället väljer närheten till Huvudstaden främst.

2007-08-05 @ 21:48:32
Postat av: Golfer

Richard: Det ska bli intressant att se hur det blir och vad spelarna tycker.

2007-08-05 @ 22:01:33
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Richard

Hoppas för tävlingens skull att de älskar banan. Men så länge tävlingen inte har större prispengar så kommer många spelare att välja bort tävlingen som riskerar att dö.
Kommer den då att spelas på andra banor famöver, så försvinner även de som spelar för att de tycker om Barsebäck och atmosvären kring tävlingen. En atmosvär som bara finns på Barsbäck... men ujj vad jag hoppas att jag har fel..

2007-08-06 @ 12:06:07
Postat av: Golfer

Richard: Vi får se. Arlandastad kan ju överraska.

2007-08-06 @ 21:17:49
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0