Dags för Stadiumgolfen, eller vahettere...

Kommer ni ihåg reklamen om de där kryddiga korvarna som är svårt att komma ihåg vad de heter. I reklamfilmen pratade en av personerna i filmen om dem som "va'hettere". Ungefär på samma sätt är det med Stadiumgolfen, eller rättare sagt det som var Stadiumgolfen. I år heter tävlingen Stadium Golf Match Play. Varför då, kan man undra?

Hur många av oss som spelat tävlingen tidigare år kommer att sluta prata om Stadiumgolfen och istället säga det nya namnet som var....eh...vahettere...
Och vad kommer de som aldrig spelat tävlingen tidigare att säga? Kommer dom att säga Stadium Golf Match Play? Knappast. Troligare att de förkortar namnet till Stadium match eller varför inte Stadiumgolfen.

Undrar vad som ligger bakom namnbytet. Stadium brukar tänka kloka tankar och ändrar säkert inte ett inarbetat namn utan anledning. Jag kan se tre möjliga anledningar:
  1. Någon annan än Stadium äger namnet Stadiumgolfen.
  2. Tävlingen genomförs i flera nordiska länder och nu vill man att tävlingen heter samma sak i alla länder (om den inte gjort det tidigare).
  3. Någon har fått för sig att det är mer tyngd i det nya namnet.
Hur det än är med namnet så är det i morgon dags för mig och kamraten UTE att spela årets första match. Jag tror att det är femte året vi är med. De två senaste åren har vi åkt ut i omgången före regionfinalen. Det har känts surt, men vi tar nya tag i år.

Wich us luck.


Kommentarer
Postat av: Peter

Lycka till! :)

2008-05-17 @ 23:02:07
Postat av: hson

Gissning 2 är den korrekta
http://www.stadiumgolfmatchplay.se/competition/name.php

2008-05-18 @ 01:19:12
Postat av: Richard

Lycka till... Synd bara att ni inte kommer vinna finalen, vi är ju med.;-]

2008-05-18 @ 08:53:37
Postat av: Golfer

Tack, det hjälpte. Vi är vidare.
hson: Tack för det, den där förklaringen hade jag inte sett.

2008-05-18 @ 22:10:31
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0