Oitavos Dunes Golf Club

DSC00721.JPG

Sista dagens spel och avgörandeet av tävlingen skedde på Oitavos Dunes Golf Club. En tourbana designad av Arthur Hills, som invigdes 2001. Fantastiskt läge med utsikt över havet från nästan alla hål. Det kommer bilder så småning om.

Banans skick var för säsongen bra, men det märktes på sina ställen att det är lågsäsong. Det jobbades förbrilt runt om banan. Vi fick dessutom spela de flesta hålen från blå tee istället för gul. Det var lite synd, hade varit ännu roligare (svårare) att få spela från gul men nu ville man spara gul tee till högsäsongen och inget att göra åt.

Greenerna var snabba med 9,6 på stimpen. Att det dessutom lutade korsan och tvärsan gjorde det inte enklare. Litet minus för att några av greenerna i början av banan både var dressade och hålpipade. Det gjorde att det var stora variationer i hastighet inledningsvis på banan. Svårt att ställa om mellan hålen.

Intressant att veta är att banan har 100 medlemmar och att det kostar 40.000 SEK per år att vara med i klubben och avgiften ska betalas tre år i förväg. I gengäld har medlemmarna banan för sig själva på helgerna efter kl 09.30 eftersom inga gäster släpps ut efter den tiden.

Greenfeen ligger normalt på 1.500 SEK per runda. För oss ingick spelet i vårt golfpaket.

Kommentarer
Postat av: Jan

Hur var konditionen på banan?

2008-02-01 @ 09:55:53
Postat av: Golfer

Jan: Okej för säsongen. Se uppdaterat inlägg.

2008-02-02 @ 21:36:21
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0