Hur mår en fuskare?

Det hände för en tid sedan. Seriematch mellan två sörmlandsklubbar. En hård match som alltid. Så hård att det ena laget kände sig tvunget att fuska. Jag har så svårt att förstå hur en del golfare tänker.
Så här var det:

Det var en match mellan damer i 50-års åldern. Den ena damen slår ut sin boll och landar i ruffen. Framme på platsen där bollen försvann ligger den inte synlig så de fyra damerna i bollen börjar leta, men bollen är helt enkelt borta. Det blir att gå tillbaka och slå en ny boll. Inte mer med det, sådant kan hända.

Matchen rullar på. Det är jämt. Matchen står och väger. På 16:e hålet välter en av vagnarna. Damen som tidigare förlorat sin boll i ruffen går fram för att hjälpa till att resa upp vagnen. Döm om hennes förvåning när hon bredvid den omkullvälta vagnen ser en boll. Hennes boll som tidigare "försvunnit" i ruffen.

Jodå, det var hennes boll. Den var märkt på ett unikt sätt så det gick inte att ta miste på att det var den tidigare försvunna bollen.

Osportsligt och fult. Undrar om hon kände sig nöjd med sig själv efter matchen. Hon som plockat upp motståndarens boll och stoppat den i sin egen bag.

Kommentarer
Postat av: Joakim

Ja, vad gör man inte för att vinna.. *sigh*

2007-09-23 @ 14:27:44
Postat av: Golfer

Joakim: *sigh* har jag ingen aning om vad det står för, men det var i alla fall kul att du hittade hit och att du kommenterade. Det är det ju inte alla som gör.

2007-09-23 @ 16:14:41
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Cecilia

Alltså, är detta verkligen sant, eller är det en skröna? Det låter ju helt sjukt!
Om man fuskar tappar man ju hela poängen med spelet, med idrott över huvud taget.
Diska alla fuskare på livstid!!!!

Postat av: Golfer

Cecilia: Jag har ingen anledning att tvivla på att det är sant. Jag spelade i somras med kvinnan som blev av med bollen för att senare hitta den bredvid den omkullvälta vagnen. Och visst är det galet!

2007-09-23 @ 20:19:47
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Cecilia

Vad sa egentligen kvinnan som blev av med bollen till tanten som snott den, när bollen nu dök upp igen? Och vad hade fuskaren för argument? Berättade hon det också?

Postat av: Golfer

Cecilia: Hon valde att inget säga. Hon lät bollen ligga där den låg bredvid bagen. Vad jag förstod så uppfattade fuskaren att kvinnan såg...men ingen sa något.

2007-09-23 @ 22:33:04
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0