Nu duggar testerna av klubbor tätt

GolfTest USA

image114

GolfTest USA har precis publicerat året klubbtester. Jag tycker inte deras tester är särskilt intressanta, framför allt beroende på att testerna är så opersonliga. Det är visserligen många testare (60 testade drivers), men man får inte läsa vad de enskilda testarna tycker i ord, bara i siffror. Sedan är många av de klubborna som testas okända för oss i Sverige.

På en tiogradig skala bedöms klubborna efter bl a distans, känsla, ljud, bollbana, hur rakt de går och hur förlåtande de är. Sedan vägs bedömningarna ihop till en ranking.
Nåväl, tycka vad man vill om testet. Läs själv och bilda dig en egen uppfattning.

Bästa driver enligt testet (rankade som nr 1):
Callaway FT-i
Callaway FT-5
Cleveland HiBore XL
KZG Gemini II
Tour Edge Exotics

Bästa fairwaywood (rankade som nr 1):
Callaway X
Adams RPM Low Profile


Sportguiden
En annan aktuell test är den som finns att läsa i senaste numret av Sportguiden. Där har fem spelare testat ett antal klubbor. Resultat för tre drivers redovisas per spelare. De jämförs sedan mot spelarnas egen driver.

Lite mer personlig test jämfört med den ovan, men ändå ett ointressant test ändå eftersom här inte ges något sammanfattande omdöme av de testade klubborna. Dessutom saknar jag hur testarna upplevde klubborna. Det är mest siffror. Det enda intressanta i testet tycker jag är att alla slog längre med någon av årets nyheter.

image113

(Tidningen Sportguiden distribueras via 500 ombud runt om i landet. Finns bland annat i sportaffärer, gym, hotell, sim- och idrottshallar.)


Kommentarer
Postat av: Jöran

Instämmer med om att testresultatet ger Fusion FT-i högsta betyg för Driver. Har själv inköpt denna sedan tre veckor. Jag är väldigt nöjd. Raka fina slag, tillförlitligheten har gått två steg upp.
Då man litar på sin driver ger det mycket positivt.
Köp den!

2007-05-11 @ 09:23:09
Postat av: Golfer

Jöran: Kul att höra. Ser fram emot att prova den när vi kan få till en gemensam runda.

2007-05-11 @ 22:05:30
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0