Som hand i handske

Genom åren har jag använt ett antal olika handskfabrikat och modeller. Under de senaste åren har jag framför allt använt Callaways tourhandske. En mjuk och tunn handske i läder som dessutom har inslag av strechmaterial över knogarna och ring och lillfinger.

Häromdagen svängde jag förbi shopen på Strängnäs GK för att köpa ytterligare ett dussin Srixon Trispeed bollar och en ny handske. Eftersom dom inte hade några Callawayhandskar fick jag prova Clevelands nya tourhandske. Den är också tillverkad i tunt, fint läder i samma prisklass som Callaways tourhandske.

Efter några hål med Clevelandhandsken på handen kan jag konstatera att detta absolut är en handske jag kan tänka mig att använda, men bara i brist på Callawayhandsken. Det Callaway har i sin handske som Cleveland saknar är de små stretchinslagen. Båda handskarna sitter tight på handen, men Callaway passar min vänsterhand bättre tack vare stretchen.

Jag har tidigare skrivit om FootJoys SciFlex-handske som också har stretchinslag på ovansidan. Den handsken gillade jag dock inte. Den töjde sig för mycket. Och det tror jag inte bara beror på stretchen utan på att skinnet helt enkelt inte höll formen. Och så får det inte vara. En handske ska sitta bra på handen och ge bra kontakt med klubban. Handen ska helt enkelt sitta som hand i handske. Bokstavligen.

image246

Snygg och bra handske från Cleveland




Snygg och bättre handske från Callaway...även om denna är lite använd och skrynklig

Kommentarer
Postat av: johan

Kan bara hålla med om Footjoy SciFlex. Tappar formen väldigt fort. Kommer inte att köpa den igen.
Gillar dock Titleist handskarna. Sitter som gjutet på mina tassar.
Använder dock Footjoys regnhandske. Den är riktigt bra tycker jag.

2007-07-19 @ 23:48:40
Postat av: Golfer

johan: Håller med, FootJoys regnhandske är den bästa jag provat. Titleist har jag bara provat på handen. Vill minnas att den var lite lång i skaftet, men jag kan komma ihåg fel. Något var det i alla fall att jag valde bort den.

2007-07-20 @ 16:57:27
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Mattias Rejman

Hej,
Har börjat att följa din blogg och ser många problem som du har som jag med har... =)
Tillexempel att jag inte kan hitta en handske som inte tänjer ut sig för mycket. Precis som du så har jag testat Footjoy sciflex men den töjersig som bara den...
Spå idag när jag var på world of Golf i Gbg så såg jag Callaway Tour handsken....iof kostade den 249;- men jag bara kände att jag var tvungen att testa!!!
Återkommer med mina kommentarer

2007-07-22 @ 23:09:09
Postat av: Golfer

Mattias: Hej, kul att du börjat följa bloggen och roligt att du kommenterar. Ja, Callawayhandsken är dyr, men bra. Ska bli intressant att höra vad du tycker.

2007-07-23 @ 09:03:32
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0