Tester, tester, tester

Våren är testernas tid. Nu ska ny utrustning ut på marknaden. Införsäljningen till butikerna är gjord, nu gäller det att produkterna hittar konsumenterna också. En strategi är att se till att det skrivs så mycket som möjligt om de egna produkterna. Ett sätt att få utrymme i medierna är att finnas med i olika tester. I Sverige är de ledande golftidningarna Golf Digest och Svensk Golf ganska försiktiga med att publicera subjektiva tester. För det är ju vad det handlar om. Testerna kan egentligen aldrig vara objektiva. Antingen är det Pelle och Stina som tycker till efter att ha provat viss utrustning, eller så är det någon svingande maskin som smiskat iväg bollar med ett perfekt svingspår. Det är en av de bidragande orsakerna till att man i Sverige valt att ligga ganska lågt när det gäller tester. Visst har det förekommit både drivertester och bolltester, men jämfört med hur mycket det publiceras tester i t ex Golf Monthly och Todays Golfer så är den svenska testverksamheten blygsam. Det tycker jag är synd. Jag är galet road av alla dessa subjektiva tester!

För er som delar "testberoendet" med mig kan jag rekommendera två webbplatser:

http://www.golftestusa.com

http://www.rankmark.com/

GolfTest USA är definitivt värt ett besök för den som roas av golfbollar. De har nämligen nyligen presenterats årets bolltest.

För den som attraherades av beskrivningen av Sonartec-wedgen är GolfTest USA också värt ett besök. Sonartec t35 placerade sig nämligen i topp i deras test.

Kommentarer
Postat av: David

Tack för länktipset till golftestusa, har läst in mig på bolltestet 2007. Det verkar som om deras resultat kan sammanfattas i två slutsatser:

1. Tourbollarna är bäst! Tx4, Black, HX Tour och B330-S var ju i topp.

2. Alla Bridgestones bollar är bra.

Tack för den här gången, keep writing!

2007-02-25 @ 13:36:21
Postat av: Golfer

David: Och du vet väl att Bridgestone tillverkar både Nikes och Precepts bollar utöver sin egna.
Tack för ditt besök och ditt stöd.
Mer skrivande kommer. Under kvällen utlovas några rader om det första testet jag tagit del av som ställer Nike och Callaway mot varandra i kampen om den bästa square-drivern.

2007-02-25 @ 15:41:20
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0