Tillbaka i hallen

Egentligen kändes det inte så länge sedan jag var där senast. Men det har gått en hel säsong. Idag var det i alla fall dags för ett besök i golfhallen för att olja upp svingen inför kommande resa.

Det kändes bra. Hyfsad bollträff och bra tempo, men samma svingfel som vanligt visade de filmer jag tog. Svårt att lära gamla hundar att sitta. Det är bara att acceptera och fortsätta träna.

image484

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Själv stod jag utomhus på övningsfältet och tränade i dag, full av inspiration efter Egyptenresan... Efter att ha tillbringat en vecka med Sveriges mest långtslående golfare vill jag också ha en handledssnärt!

Vilket är ditt "vanliga svingfel"?

Postat av: Golfer

Cecilia: Jag kommer för mycket utifrån och in vilket gör att jag inte träffar bollen "square". Jag hamnar utifrån eftersom jag trasslar till det redan i "take away:en" och vinklar klubban fel på toppen.
Svårt att bli av med, men när jag får till det får jag betydligt mer fart på klubbhuvudet och slår längre.

2007-12-27 @ 22:52:43
URL: http://golfers.blogg.se
Postat av: Cecilia

Kan du inte träna som Suzann P gjorde förr, och "sätta" händerna först då?
Jag läste ett rätt bra råd från ett proffs (men jag minns inte vem), just när det gäller svingstarten. Han menade på att man inte skulle starta svingen med att röra klubban åt sidan eller dra upp armarna, utan genom att helt enkelt pressa vänsteraxeln framåt. Det rådet försöker jag själv tillämpa, det hjälper mig att stanna i rätt svingspår (ibland...).

Postat av: Golfer

Cecilia: Jo, jag sätter händerna först och lite andra trix också. Funkar ibland. Det där med vänsteraxeln låter intressant, men jag fattar inte riktigt....

2007-12-28 @ 00:09:17
URL: http://golfers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0